Menu

Ligacupen Tips

1960 gick den första upplagan av engelska ligacupen, numera känd som Carabao Cup på grund av sponsorskäl, och Aston Villa var laget som lyckades vinna hela turneringen. Laget har inte riktigt samma status längre men turneringen har fortsatt att växa och blir viktigare för varje år.

Vill du läsa rekar och expertförslag på kommande omgångar har du hamnat helt rätt. Här finns ligacupen tips, aktuella speltips inför engelska Ligacupen och annat spännande som analyser från senaste matcher. Det bjussas på det mesta men ej u15, u16 och u19 turneringar som många i Sverige följer.

I ligacupen gör de engelska PL lagen tillsammans med lagen från de lägre divisionerna upp om titeln. Du kan redan nu tippa finalen i Ligacupen 2019 med våra spelproffs och fotbollsexperter. Vem som vinner ligacupen 2018/19 är oklart men både Liverpool och Manchester United åkte ur första rundan.

Carabao Cup kanske inte är den turneringen i fotboll som är den mest sexiga men den har sin charm. Genom åren har turneringen haft väldigt många olika namn som Milk Cup, Littlewoods Challenge Cup, Rumbelows Cup, Coca-Cola Cup, Worthington Cup, Carling Cup, Capital One Cup, EFL Cup och numera går den under Carabao Cup. Carabao är ett thailändskt energidrycks-företag.

Streama Ligacupen gratis

Engelsk fotboll berör många och därför kan du streama engelsk fotboll inklusive ligacupen live gratis från Sverige i bra kvalitet. Se ligacupens fotbollsmatcher online på datorn eller mobilen direkt från ditt spelbolag. League Cup 2018 streaming i HD på svenska är en självklarhet för dig men som regel måste du ha ett positivt saldo för att kunna se matcherna live. Har du det kan du titta hos ett spelbolag som visar engelska cupen utan insättningskrav. Men då krävs det som sagt att du spelat tidigare och har pengar på kontot.

Genom att streama Carabao Cup hos ett bettingbolag får du en mer komplett upplevelse med statistik, liveuppdatering, mål, livestream, och live betting samlat under samma portal. Smidigt va?

Ligacupen på tv idag

Undrar du vilken kanal som visar engelska Ligacupen? Det är Viasat som har rättigheterna för ligacupen fotboll sändningar i Sverige. Italienska, engelska och franska TV kanaler visar matcherna också men då behöver du oftast IPTV. Carabao Cup drar igång på sensommaren och finalen brukar spelas i slutet av februari på Wembley Stadium i London. Som regel spelas matcherna på kvällen och tv tider för cupmatcher i England är därför rimliga för tittarna. Senaste avsparkstiden är 21:00 för Carabao Cup säsongen 2018/19.

Odds på Ligacupen

Vill du ha odds på ligacupen behöver du inte leta länge. Bästa spelbolag i Sverige för att spela på ligacupens matcher är upp till dig att avgöra. Men eftersom intresset är så pass stort för betting på engelsk cupfotboll är det som regel väldigt höga odds på matcherna. Det gör att du kan spela på samtliga matcher i Carabao Cup både live och pre game.

Under vissa specifika matcher går det att ta del av boostade odds, framförallt i de matcherna som storlagen spelar och i slutspelet. Du kan också ta emot en oddsbonus och använda den för att spela på Carabao Cup. Mindre risk och större chans till vinst. Kom ihåg omsättningskraven bara.

Ligacupens Skytteliga

Vem som blir bäste målskytt i Cupen 2018/19 återstår att se men det är väldigt troligt att det blir någon spelare i Manchester City eftersom de är laget som är favoriter att vinna turneringen. Kanske Sergio Agüero eller Gabriel Jesus är värda en slant hos spelbolagen. Den som är bäst genom tiderna med flest mål i Ligacupen är Geoff Hurst och Ian Rush med sina 49 mål var. Frågan är om de rekorden någonsin kommer att slås. Den mest överlägsna skytteligavinnaren under en säsong i EFL Cup är Clive Allen som gjorde 12 mål under en turnering för Tottenham.

Ligacupen Spelschema 2018/2019

Fullt spelschema för engelska Ligacupen med kommande matcher som spelas hittar du på FA:s hemsida. Turneringen är i full gång och vissa storlag, som till exempel Manchester United och Liverpool, har redan åkt ur turneringen. Därför är City, Chelsea och Arsenal favoriter med Tottenham som en underdog.

Alla matcher som spelas finns att ta del av på FA:s hemsida och andra sportsidor och tidningar. Intresset kring den engelska ligacupen är stort och därför är det många som vill ta del av spelschemat. Alla matcher spelas i ett singelmöte där det lottas vem som får fördel av hemmaplan. I semifinalen däremot är det dubbelmöte som gäller. Finalen spelas på Wembley i slutet av februari.

Ligacupen lottning

Fjärde rundan har redan lottats och gjorde det redan den 29 september. Matcherna spelas 30 och 31 oktober samt 1 november. Därefter sker lottningen till kvartsfinalen följt av semifinal och final. Totalt är det 7 omgångar av turneringen där vinnaren får en plats i Europa League.

Totalt deltar 92 lag om den åtråvärda pokalen som lyfts på Wembley. Regerande mästare är Manchester City och året innan det var det Manchester United som vann när Zlatan avgjorde finalen med två mål. Aktuell lottning i ligacupen hittar du hos engelska fotbollsförbundet och på andra sport-plattformar.

Senaste resultat i Ligacupen

För att ta reda på de senaste matchresultaten från ligacupen är det bra att ladda hem en app som visar dagens liveresultat. Det kan vara Forza, Flashscore, Livescore eller någon annan app. Huvudsaken är att du alltid får resultaten av cupfotboll i England direkt i din mobil, vart du än befinner dig.

FA lägger upp resultaten direkt men nättidingar, sportsidor och sajter med målservice är också bra. Vi rekommenderar dock att vända dig till ett spelbolag eftersom en sportsbook som regel idag alltid har live odds vilket gör att du får resultaten direkt när de inträffar och kan placera dina spel samtidigt.