Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Ishockeymatcher och Powerplay Idag

Sverige Kanada ishockey

Fredagsmys med Powerplay! Sverige möter Kanada i Karjala Cup och bör vinna, men bästa spikarna finns norrut – Löven och Timrå är duon. Det är dags för spännande ishockeymatcher – både i HockeyEttan, Karjala Cupen och nattens NHL.

Första matchen i dagens Powerplay är Sveriges landslagsmatch mot Kanada. Sverige rivstartade turneringen och vann mot Tjeckien med 5-3. Visst såg det darrigt ut under vissa stunder av matchen, men offensiven lovade mer. Skellefteåkedjan Lindström-Möller-Lindholm imponerade och ser ut som en OS-lina. Dick Axelsson också pigg även om hans mål var av det enklare slaget. Kanada vann mot Schweiz, men kan inte ha skrämt många. Farligt att underskatta Kanada, men Sverige får förstarösten.

Tre matcher på kupongen hämtas från Hockeyallsvenskan och det är också där vi hittar de bästa spikarna. Löven rivstartade säsongen med flera övertygande segrar, men tyvärr växte sjukstugan och formen dippade. På slutet har det sett piggare ut med bl. a. segern borta mot SSK och nu känns det som att Umeå laget är på gång. Målvakten Adam Werner har storspelat i segermatcherna på slutet och där har Löven ett segervapen. Ett vapen som räcker gott mot Troja.

Timrå har varit höstens lag i Hockey Allsvenskan och toppar med fyra poäng före Pantern. Det var stadigt redan från match 1, men när Jonathan Dahlen anslöt från andra sidan Atlanten fick man även en offensiv härförare. På nio matcher har han gjort tio poäng och ”Uffes” grabb har utan tvekan något extra inombords. En ovanlig förlust mot Almtuna senast raderar risken för underskattning mot formsvaga Tingsryd. Här slösas inga garderingar.

Våra speltips på dagens Powerplay matcher

Precis som vanligt lirar vi 48 rader:

  1. Kanada – Sverige                    1  2

Både Kanada och Sverige inledde med vinst. Svenskarna är rätt stora favoriter i den här matchen men det kan vi inte riktigt köpa. Ett Kanada på spelhumör kan mycket väl skrälla.

  1. Norge – Danmark                   1

Knappt övertag för norrmän, men det kan mycket väl bli ett oavgjort. Speltips för denna match mellan skandinaviska ishockey landslagen är en etta.

  1. Vitryssland – Frankrike          1X

Ungefär samma logik som i dagens Powerplay-match nummer 2. Det är väldigt svårt att tippa landslagshockey på den nivån, men vitryssarna känns aningen vassare än fransmän på ishockey.

  1. Björklöven – Troja/Ljungby  1

Troja/Ljungby har fått med sig bra med poäng den senaste tiden men någon högre kvalitet håller inte laget. Nu väntar en jättejobbig bortamatch i Umeå och vi är helt inne på att Löven vinner.

  1. Timrå – Tingsryds AIF            1

Tingsryd har väldigt svårt att hitta en jämnhet i spelet. Det finns bra kapacitet men prestationerna är för ojämna. Timrå är starkt på hemmaplan och en given favorit i våra ögon.

  1. Västerviks IK – IK Pantern      X2

Pantern är outtröttligt och nu har skåningarna andraplatsen i tabellen. Riktigt starkt jobbat! 4-3-segern senast över toppkonkurrerande Oskarshamn var symptomatisk. Trolig tvåa.

  1. HC Dalen – Tranås AIF          1  2

Tabellgrannar, som just nu slåss om den ack så viktiga femteplatsen. Formläget är likvärdigt vill vi påstå men vi håller Tranås högre i grund och botten. Vi ger Tranås tipset.

  1. Colorado – Ottawa                1X2

Ottawa är vi inte speciellt imponerade av och det har också blivit rätt så många förluster den senaste tiden. Lite mer bestämdhet i spelet behövs verkligen, för det finns helt ok kapacitet i laget.