Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Allsvenskan 2018

Allsvenskan Fotboll 2018

Dags för en genomgång av Allsvenskan 2018. Här kommer vår guide över alla svenska fotbollslag som spelar i toppligan säsongen 2018. I denna guide kommer vi även att presentera tabell, förslag till sajter där det går att streama fotboll gratis, spelschemat och senaste resultat. Redan nu går det att hitta spelprogram för Allsvenskan 2018 för de första omgångarna för varje fotbollsklubb som är med i ligan.

Fotbollsallsvenskan börjar den 1:a april med matcherna mellan Hammarby och Sirius samt Häcken mot Kalmar, båda med avspark kl 15. Ligans spelprogram är rätt tufft med hela sex omgångar redan i april och fem till i maj. Inga matcher spelas i juni, då fokuset kommer att ligga på VM 2018 i Ryssland. Vilka Allsvenskan-spelare är med i VM-landslag är för närvarande oklart, men det lär bli några stycken som får äran att vara med.

Det återstår att se vem som leder tabellen efter några omgångar. Vi på redaktionen håller med oddsexperterna som har MFF och AIK som storfavoriter. Låt oss nu ta en titt på lagen från Sverige som är med i Fotbollsallsvenskan 2018. Vem har man värvat? Hur gick det i Svenska Cupen och under försäsongen? Vi ger er det som är värt att veta inför kommande säsong.

Allsvenskan Vinnarodds 2018

Inför ligastart i april 2018 är det Malmö FF som tippas bli mästare, om vi kikar på vinnarodds från spelbolagen. Du får endast 2.75 gånger pengarna på MFF vinst i Allsvenskan i år. AIK är andrahandsfavoriter med odds på 4 gånger insatsen.

Allsvenskan Vinnarodds 2018 MFF

I andra skiktet av bettingtabellen hittar vi hela sex klubbar med vinnarodds på mellan 7.00 och 17.00: Djurgården, Östersunds FK, IFK Norrköping, Häcken, Elfsborg och Göteborg. Även Hammarby anses av oddsexperterna ha relativt höga chanser att vinna Allsvenskan 2018. Laget spelas till 40 gånger insatsen.

Jumbolagen i Fotbollsallsvenskan denna säsong är Trelleborg och Sundsvall som nästan ingen expert tror på. Det går att få så mycket som 500.00 i odds på dessa klubbars ligavinst. Resterande fem Allsvenskan lag spelas till mellan 100 och 250 gånger pengarna: Sirius, Örebro, Dalkurd, Kalmar och Brommapojkarna.

Allsvenskan Nedflyttning Odds

Precis som alltid är det två sista placeringar i ligatabellen som gör att lagen får spela i Superettan nästa år. Redan nu tar spelbolagen på nätet emot bets på klubbar som avslutar Allsvenskan 2018 på plats 15 eller 16.

Nedflyttningsodds Favoriter 2018 GIF Sundsvall

Trelleborg FF och Sundsvall är favoriter, om man får tro spelbolagen. Odds på deras nedflyttning 2018 ligger på 1.70 respektive 2.00. Notera att alla odds som presenteras i denna Allsvenskan guide gäller inför ligastart den 1:a april. Nedflyttningsodds ändras över tid och kan vara helt annorlunda efter ett par spelomgångar.

Ytterligare fyra klubbar är lågoddsare till relegation från Allsvenskan 2018: Brommapojkarna, Kalmar, Dalkurd och Örebro. Vill du betta på att något av dessa fotbollslag åker ur toppligan denna säsong, får du mellan 2.50 och 3.50 gånger pengarna, om de inte lyckas hålla sig kvar i Fotbollsallsvenskan. Högoddsarna heter AIK och MFF, vars nedflyttning ger 500 gånger insatsen.

Allsvenskan Skytteliga Odds 2018

Inför Allsvenskan 2018 presenterar de flesta svenska spelsajter med betting odds på bästa målskyttar. Det brukar vara svårtippat med skytteliga odds i svagare ligor, då inga stjärnanfallare är med. Det gör att det alltid finns minst ett tiotal kandidater till titeln som bäste målskytt. Allsvenskan är inget undantag.

I år finns det dock en favorit, vilket alla spelbolag som erbjuder skytteliga odds på Fotbollsallsvenskan verkar vara överens om. Han heter Carlos Strandberg och ger 7.00 gånger pengarna. Strax bakom sig på favoritlistan över målskyttar som tippas vinna måltabellen återfinns Karl Holmberg och Paulo de Oliveira som båda har 12.00 i odds.

Carlos Strandberg tippas bli Allsvenskans bäste målskytt 2018

Åtta spelare hör till det tredje skiktet av favoriterna enligt oddssättare. Alla de ger mellan 15 och 19 gånger insatsen. Nedan listar vi samtliga som spelbolagen tror kan vara med i kampen om bäste målskytt i Allsvenskan 2018. Oddsen avser odds vid ligastart, den 1 april.

 • Alexander Jeremejeff,
 • Alhassan Kamara,
 • Saman Ghoddos,
 • Tarik Elyounoussi,
 • Kennedy Igboananike,
 • Mohammed Buya Turay,
 • Per Frick,
 • Nicolas Stefanelli.

Nästa tränare att få sparken i Allsvenskan

Bland roliga odds på Allsvenskan som svenska spelbolag erbjuder återfinns odds på nästa tränare att få sparken från klubbledningen. Visst inspireras oddssättarna av engelska bettingbolag, där denna form av spelmarknad är enormt populärt. Inget konstigt med det då tränare i Premier League får oftast sparken rätt så fort.

Inför Allsvenskan 2018 är det Stefan Billborn som tippas få gå först av alla. Du får inte mer än 3.00 i odds på att han blir först att få sparken. Även Rikard Norling inte hör till bettingexperternas favoriter vad gäller tiden de tror tränarna kommer att få vara kvar. Du får 5 gånger pengarna om Rikard blir nästa tränare att få sparken i årets Allsvenskan.

Tränarna som ligger bäst till och anses ha mest förtroende från lagledningen är Andreas Alm och Magnus Pehrsson. Tror du att någon av dem blir nästa tränare att få lämna den Allsvenska klubben, får du hela 50.00 i odds av spelbolagen.

Sirius FK

Sirius FK som bildades 1907 och spelar på arenan Studenternas IP gjorde en väldigt bra säsong i Allsvenskan 2017. De slutade på en sjunde plats i ligan, vilket var Sirius bästa placering någonsin i Fotbollsallsvenskan. Laget hade en fin form under våren men det gick inte lika bra för Sirius under hösten. De fick många skador under hösten, vilket har resulterat i att laget inte klarade att få en ännu högre placering i tabellen.

Inför Allsvenskan 2018 tappade Sirius en riktig ledare. Lagkaptenen Niklas Thor valde nämligen att lägga skorna på hyllan efter förra säsongen, Niklas har varit en viktig spelare för Sirius under många säsonger. Den före detta kaptenen i Sirius gjorde 27 starter under Allsvenskan 2017.

I Svenska Cupen ifjol hade Sirius det tufft. Klubben hamnade i samma grupp som Göteborg, Öster och Varberg. De lyckades inte vinna en enda match och fick med sig en förlust och två oavgjorda resultat.
Under försäsongen har det gått fortsatt tungt för laget. De har inte lyckats vinna en enda match. Senaste träningsmatchen spelade man mot Gefle och matchen slutade oavgjort med 2-2.

Det är värt att notera att Sirius har fortfarande en rad skador. Den bästa värvningen Sirius har gjort måste vara Omar Eddahri från Eskilstuna. Trots att AFC var svaga i Allsvenskan 2017, gjorde Eddahri riktigt bra ifrån sig. Med åtta mål i förra Fotbollsallsvenskan är fansens förväntningar höga inför den nya säsongen.

Nya Sirius Spelare i Allsvenskan 2018

 • Charbel Georges (Bosman fall),
 • Axel Björnström (Övergång),
 • Henry Offia (Övergång),
 • Tim Björkström (Bosmananfall),
 • Gustav Nyberg (Bosman),
 • Mauricio Albornoz (Bosman fall),
 • Abdul Razak (Övergång),
 • Omar Eddahri (Bosman fall).

Spelare som lämnat Sirius inför Allsvenskan 2018

 • Alexander Nilsson (Bosman),
 • Kyria Kambusi (Bosman),
 • Lukas Jonsson (Lån),
 • Zackarias Faour (Lån).

Spelschema: Sirius matcher i Allsvenskan 2018

Så ser Fotbollsallsvenskans inledningsmatcher för Sirius. Vi presenterar såväl spelprogrammet som arenorna och avsparkstid.

 • Omgång 1: Hammarby – Sirius på Tele2 Arena, 1 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Sirius – Sundsvall på hemmaplan, 8 april kl 17.30,
 • Omgång 3: Elfsborg – Sirius på Borås Arena, 14 april kl 14.00,
 • Omgång 4: Sirius –Häcken på hemmaplan, 18 april kl 19.00.

Örebro SK

De flesta betting experter är överens om att Örebro SK får det tufft i Allsvenskan 2018. Laget har inga SM-guld på 48 säsonger i Fotbollsallsvenskan totalt. Inget guld lär det bli i år heller.

Förra säsongen, i Allsvenskan 2017, slutade Örebro på elfte plats i ligan. En brist som Örebro hade var att de släppte in alldeles för mycket mål, totalt 54. Huvudtränaren Axén fick sparken och ersättes av Kjäll.

Det är svårt att veta, vart man har Örebro inför ligastart 2018. Laget saknar bredd och får Kjäll problem med skador, kan det gå riktigt illa för laget i tabellen. Förra säsongen avslutades med inte mindre än fyra raka förluster i ligan. Det har visst sett något bättre ut i inledningen av försäsongen. Örebro SK lyckades vinna mot såväl FC Linköping City som Karlslund, men utöver det blev det inga vinster för klubben att skryta om inför inledningen av nya Fotbollsallsvenskan.

I Svenska Cupen tog laget sig vidare efter flera starka prestationer mot Helsingborg, Norrköping och Tvååkers. Efter gruppspelet blev det dock en förlust mot AIK med 0-2. Besara och Igboananike är två spelare som lär bli viktiga för Örebro SK under 2018.

Nya Örebro spelare i Allsvenskan 2018

 • Albin Granlund (Bosmanfall),
 • Daniel Björnkvist (Bosmananfall),
 • Simon Amin (Bosmanfall),
 • Mathias Karlsson (Bosmananfall).

Spelare som lämnat Örebro inför Allsvenskan 2018

 • Maic Sema (Bosman),
 • Petteri Forsell (Bosman fall),
 • Ferhad Ayaz (Övergång).

Spelschema för Örebro i Allsvenskan

Dags att kika på var Örebro spelar sina första matcher i Allsvenskan 2018. Här kommer spelprogrammet för de fyra första ligaomgångarna.

 • Omgång 1: Sundsvall – Örebro på Norrporten Arena, 2 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Örebro – Norrköping hemma på Behrn Arena, 7 april kl 16.00,
 • Omgång 3: Trelleborg – Örebro på Vångavallen, 13 april kl 19.00,
 • Omgång 4: Örebro – AIK hemma på Behrn Arena, 18 april kl 19.00.

IFK Norrköping

Även IFK Norrköping blir svåra att placera på listan över Allsvenskan 2018 favoriter. Klubben har ju bjudit på blandade resultat under försäsongen. Med en relativt ung spelartrupp kan det gå hur som helst för laget.

Peking avslutade Allsvenskan 2017 på en sjätteplats efter en ganska ojämn höst full av besvikelser. Norrköping har visst lyckats behålla stora delar av truppen, vilket är klart en fördel inför Fotbollsallsvenskan 2018. Samtidigt har de även fått in en rad nya unga spelare.

Kalle Holmberg är kvar i laget, vilket ger IFK Norrköping en extra boost. Inför Svenska Cupen var det just Peking som var storfavoriter till att vinna gruppen. De skulle möta division 1-klubben Tvååker, Helsingborg och Örebro.

I stället för en cupsuccé blev det först ett kryss i allra första matchen mot HFF efter ett sent kvitteringsmål av kaptenen Johansson. I nästa match fortsatte problem. Ett nytt oavgjort resultat (2-2) efter att ha haft underläge mot Tvååker efter första halvlek med hela två mål är knappast ett bra resultat för Norrköping. Även i tredje och sista cupmatchen blev det ett kryss, vilket medförde att Peking åkte ut ur cupen.

Sedan dess har laget hunnit att spela i en rad träningsmatcher. I genrepet senast förlorade Norrköping mot Hammarby med 3-2. Det gör att vi på Ettkrysstvå verkligen inte vet var vi har laget just nu. Oerhört svårtippat hur det kommer att gå för en av Sveriges bästa fotbollslag i Allsvenskan 2018.

Nya Norrköping Spelare i Allsvenskan 2018

 • Lars Gerson (Bosman-fall),
 • Jordan Larsson (Övergång),
 • Hampus Lönn (Bosmananfall),
 • Ian Smith (Övergång),
 • Simon Thern (Övergång),
 • Gustav Jansson (Bosman fall).

Spelare som lämnat Norrköping inför Allsvenskan 2018

 • Marcus Falk Olander (Avslutat karriären),
 • Andreas Hadenius (Bosman),
 • Mohanad Jeahze (Bosmanspelare).

Norrköping Spelschema i Allsvenskan 2018

Dags att titta närmare på lagen som IFK Norrköping möter först när Fotbollsallsvenskan drar igång i början av april. Vi går igenom spelprogram som avser fyra första matcherna.

 • Omgång 1: Norrköping – Brommapojkarna, Östgötaporten, 2 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Örebro – Norrköping på Behrn Arena, 7 april kl 16.00,
 • Omgång 3: IFK Norrköping – Kalmar, Östgötaporten, 15 april kl 15.00,
 • Omgång 4: Hammarby – Norrköping på Tele2 Arena, 19 april kl 19.00

AIK

Rikard Norling och AIK kommer säkert att satsa järnet och slåss om SM-guld 2018. Efter att ha slutat på en andraplats i Allsvenskan 2017, har man inför fotbollssäsongen 2018 rustat rejält.

AIK har gjort inte mindre än sex nya värvningar av riktigt hög rang. Det gör att Rikard Norling nu har angenäma problem, när det är dags att formera en startelva i första Allsvenskan 2018 matcher för AIK.

Den omtyckte backen Sundgren som förra året fick beskedet att han kanske aldrig igen kunde spela fotboll har gjort en otrolig resa. Nu är han tillbaka i träning igen, vilket klart är en bra nyhet för alla AIK fans.

Ytterligare en nyhet som du inte får missa är att klubbikonen Nils-Eric Johansson med ca 300 ligamatcher för AIK bakom sig tvingades nu att lägga skorna på hyllan. Anledningen till detta är att ett hjärtfel har blivit upptäckt, vilket gör att han måste sluta.

Inför Allsvenskan 2018 har Gnaget stått för en finfin försäsong. De vann sina första fyra träningsmatcher. Därefter väntade förvisso ett par svagare insatser tillika förluster mot relativt bra lag: danska Midtjylland och ukrainska Sjakhtar Donetsk.

I Svenska Cupen gjorde AIK riktigt bra ifrån sig i gruppspelet. I första matchen var det Södertäljelaget och numera Division 1-nykomlingen Syrianska FC som stod för motståndet. Efter ett snabbt mål av den nyblivna lagkaptenen Goitom och Yasin kunde slutresultatet fastställas till 2-1.

I andra matchen i Cupen var det dags att ta sig an ett till Division 1-lag, Oddevold. Resultatet blev detsamma efter att nye Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui stått för AIK mål.

I den sista gruppspelsmatchen var det dags för en lite starkare motståndare. AIK skulle ta emot Halmstad. Även detta blev en succé och en ny vinst (3-1) var ett faktum. AIK vann även kvartsfinalen i Svenska Cupen genom att slå Örebro med 2-0 hemma i Solna.

När det var dags för semi föll lotten på ärkerivalen Djurgården. Där tog det stopp efter att Djurgården tog död på derbyspöket genom en 2-0-vinst.

Inför Allsvenskan 2018 säsongen har AIK en av de starkaste och bredaste trupperna och kommer absolut att vara med och slåss i toppskiktet in i det sista. Vi tippar att vi får se AIK spela ute i Europa nästa år, tack vare deras insats i kommande Fotbollsallsvenskan.

Nya AIK Spelare i Allsvenskan 2018

 • Budimir Janosevic (Bosman fall),
 • Robert Lundström (Övergång),
 • Stefan Silva (Bosmananfall),
 • Joel Ekstrand (Bosman-fall),
 • Tarik Elyounoussi (Övergång),
 • Nabil Bahoui (Lån),
 • Alexander Milosevic (Bosman).

Spelare som lämnat AIK inför Allsvenskan 2018

 • Johan Blomberg (Bosmanspelare),
 • Chinedu Obasi (Bosman),
 • Noah Sonko Sundberg (Övergång),
 • Amin Affane (Övergång),
 • Nils-Eric Johansson (Avslutat karriären).

AIK Spelschema för Allsvenskan 2018

Det väntar en rad trevliga matcher för AIK, vars spelschema i Allsvenskan 2018 är bland de roligaste, enligt oss på Ettkrysstvå. Vi gillar enkel första match mot Dalkurd, hett bortamöte mot MFF och sedan derbyt mot Djurgården hemma på Friends. AIK spelprogram för april avslutas sedan med ett besök i Örebro samt hemmamatch mot Sirius i omgång 5.

 • Omgång 1: AIK – Dalkurd på Friends Arena, 2 april kl 15.00,
 • Omgång 2: MFF – AIK på Swedbank Stadion, 9 april kl 19.00,
 • Omgång 3: AIK – Djurgården på Friends Arena, 15 april kl 15.00,
 • Omgång 4: Örebro – AIK på Behrn Arena, 18 april kl 19.00,
 • Omgång 5: AIK – Sirius på Friends Arena, 27 april kl 19.00.

Djurgården

Av alla lag som tävlar om Allsvenskan 2018 mästartitel är det Djurgården som har stått för den bästa försäsongen. Det har varit en skön mix av träningsmatcher med bra motstånd och en ganska tuff grupp i Svenska Cupen. Med noll förluster är nog klubbledningen rätt nöjda med resultat inför inledningen av den nya säsongen.

Djurgården satte ribban i grupp 3 i Svenska Cupen efter en storvinst mot Degerfors med hela 6-0. I sin nästa matchen var det närliggande IK Frej som fick stryk. Efter ett sent mål av Gunnarsson, vann laget med 1-0. Även i den tredje och sista cupmatchen mot Jönköpings Södra blev det samma siffror. Denna gång var det Walker som avgjorde i den 84:e spelminuten. Tre gruppmatcher utan insläppta mål är ett resultat som bevisar att Djurgården är rätt bra i defensiven.

Inför Allsvenskan 2018 har laget däremot ett stort tapp i lagkaptenen, mittfältaren Kim Källström som har nu valt att avsluta karriären. Nu är det dags för den före detta Landskrona BoIS och West Brom-spelaren Jonas Olsson att ta över kaptensrollen och visa vägen 2018.

Djurgården precis som AIK har en mycket stark spelartrupp på pappret. Med en fin blandning av rutinerade och unga spelare framstår laget som ett av de starkaste inför Fotbollsallsvenskan 2018.

Nya Djurgården Spelare i Allsvenskan 2018

 • Johan Andersson (Bosman),
 • Jonathan Ring (Bosman),
 • Dzennis Kozica (Övergång),
 • Hampus Findell (Övergång),
 • Fredrik Ulvestad (Övergång),
 • Marcus Danielsson (Övergång),
 • Edward Chilufya (Övergång),
 • Matteo Catenacci (Övergång).

Spelare som lämnat Djurgården inför Allsvenskan 2018

 • Elliot Käck (Bosman),
 • Kim Källström (Avslutat karriären),
 • Magnus Eriksson (Övergång),
 • Filip Tasic (Bosman),
 • Marcus Enström (Bosman),
 • Othman El Kabir (Övergång)

Allsvenskan 2018 Spelschema för Djurgården

Första fyra omgångar på Djurgården spelprogram ser relativt tuffa ut. Åtminstone om vi jämför med de andra favoriter till att vinna Allsvenskan 2018. Vi tror dock att laget klarar sig galant och är högt i Fotbollsallsvenskans tabell inför enklare möten i maj.

 • Omgång 1: Östersunds FK – Djurgården på Jämtkraft Arena, 1 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Djurgården – TFF på Tele2 Arena, 8 april kl 15.00,
 • Omgång 3: AIK – Djurgården på Friends Arena i Solna, 15 april kl 15.00,
 • Omgång 4: Djurgården – MFF på Tele2 Arena, 18 april kl 19.00.

Hammarby

Hammarby IF inleder Allsvenskan 2018 mot IK Sirius. Intressant match väntar Bajen som har nu fått hem Erkan Zengin till Stockholm från Turkiet. Hammarby har dessutom lyckats värva anfallaren Nikola Djurdjic som var med och spelade CL med Malmö FF 2015.

Hammarby slutade i mitten av Allsvenskan 2017 tabellen efter nio vinster, elva oavgjorda resultat och tio förluster. Även om tabellplaceringen inte imponerar, fick Bajen med sig några fina segermatcher under säsongens gång. Då syftar vi framför allt på vinster mot AIK och Djurgården.

Laget inledde sin försäsong mot finska HJK Helsinki. Matchen slutade 4-3 till Hammarby. En del matcher blev det för Hammarby IF sedan dess, då försäsongen inför Fotbollsallsvenskan 2018 hade de ett riktigt tufft spelschema.

I Svenska Cupen blev det möten med GAIS, Elfsborg och Vasalund för Hammarbys del. Laget lyckades inte ta sig vidare ur gruppen efter två svaga prestationer mot GAIS och Elfsborg. Det medförde att Bajen slutade på en tredje plats i cupgruppen, medan GAIS blev laget som tog sig vidare.

Inför Allsvenskan 2018 har Hammarby IF rustat upp spelartruppen ordentligt. Det gör att fansen hoppas att laget får vara med i ligatoppen denna gång. Inför kommande fotbollssäsong har Hammarby dessutom skrivit på med Stefan Billborn som ny huvudtränare. Det var viktigt då Bajen sparkade dansken Jakob Michelsen i slutet av förra året.

Stefan Billborn var assisterande tränare för Hammarby innan han tog över rollen som huvudtränare. Stefan har jobbat med att utvecklat många yngre spelare och är väldigt uppskattad i Hammarby. Billborn och Hammarby är överens om att de tror på en stark säsong 2018 och att laget ska vara i toppen av ligatabellen när Fotbollsallsvenskan slutar.

Nya Hammarby Spelare i Allsvenskan 2018

 • Simon Sandberg (Bosman),
 • Neto Borges (Övergång),
 • Davor Blazevic (Bosman),
 • David Fällman (Bosman),
 • Erkan Zengin (Bosman),
 • Nikola Djurdjic (Bosman),
 • Abdul Halik Hudu (Övergång).

Spelare som lämnat Hammarby inför Allsvenskan 2018

 • Oliver Silverholt (Bosman),
 • Birkir Mar Saevarsson (Bosman),
 • Dusan Jajic (Lån).

Hammarby Spelschema i Allsvenskan 2018

Det väntar en relativt lugn inledning på den nya fotbollssäsongen för Hammarby IF. Nedan hittar ni spelschemat för de fyra spelen i april. Som ni ser så innehåller inte månadens spelprogram några extremt tuffa möten, vilket säkert ska ses som en fördel för Bajen.

 • Omgång 1: Hammarby – Sirius på Tele2 Arena, 1 april kl 15.00,
 • Omgång 2: IFK Göteborg – Hammarby på Gamla Ullevi, 10 april kl 19.00,
 • Omgång 3: Hammarby – Brommapojkarna på Tele2 Arena, 16 april kl 19.00,
 • Omgång 4: Hammarby – Norrköping på Tele2 Arena, 19 april kl 19.00.

Brommapojkarna

Fyra lag från Stockholm är med i Allsvenskan 2018. Brommapojkarna är nog det svagaste av de fyra. I år är alltså klubben från Bromma tillbaka i Fotbollsallsvenskan. Det efter att de lyckades vinna Superettan 2017, med fyra poäng före Dalkurd.

BP vann Sveriges andra bästa fotbollsliga med 19 vinster, fem oavgjorda och sex förluster. De flesta oddsexperter tror inte att IF Brommapojkarna är bra nog för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Oddsen på att laget åker ut och spelar Superettan nästa år igen är rätt låga, lägst bland alla toppligans lag.

Det som gör saker ännu tuffare för Brommapojkarna är att Viktor Gyökeres som var deras bästa målskytt i Superettan flyttade till England. Nu spelar Gyökeres för Brighton & Hove Albion FC i Premier League. Men problemen för BP slutar inte där. De tappade även backen Starfelt till Göteborg.

Som ni säkert redan vet, gick Olof Mellberg och BP skilda vägar inför Allsvenskan 2018. Nu tog den unge portugisen Luis Pimenta över tränarrollen. Brommapojkarnas försäsong har varit väldigt ojämn, vilket gör att det är svårt att säga hur bra BP kommer att göra ifrån sig i årets Fotbollsliga.

BP har spelat mot många Allsvenska lag under försäsongen. De lyckades vinna mot Sirius, men förlorade mot både Göteborg och Djurgården. I Svenska Cupen gick det relativt bra för IF Brommapojkarna. De slutade på plats nummer två i sin grupp, en tuff sådan med lag som MFF, Dalkurd och Gefle. Brommapojkarna fick med sig tre poäng i både matchen mot Dalkurd och mot Gefle. Efter två 2-0-vinster förlorade de dock sedan i den avgörande matchen i gruppen mot MFF.

Nya Brommapojkarna Spelare i Allsvenskan 2018

 • Fritiof Björkén (Bosman),
 • Petar Petrovic (Bosman),
 • Martin Rauschenberg (Bosman),
 • Moustafa Zeidan (Bosman),
 • Rasmus Alm (Bosman),
 • Alexander Nilsson (Bosman),
 • Eric Omondi (Övergång),
 • Mohanad Jeahze (Bosman),
 • Bajram Ajeti (Bosman),
 • Maikel (Bosman),
 • David Ochieng (Bosman),
 • Nikola Petric (Övergång),
 • Ludvig Öhman (Bosman).

Spelare som lämnat Brommapojkarna inför Allsvenskan 2018

 • Budimir Janosevic (Bosman),
 • Kyle Konwea (Bosman),
 • Joel Qwiberg (Bosman),
 • Daniel Stensson (Bosman),
 • Viktor Fors (Bosman),
 • Luca Gerbino Polo (Bosman),
 • Kevin Kabran (Övergång),
 • Viktor Göranzon (Lån),
 • Love Reuterswärd (Lån).

Spelschema för Brommapojkarna i Allsvenskan 2018

Oavsett hur spelprogram för Brommapojkarna ser ut, blir det svårt för dem att få ihop en del poäng i inledningen av Allsvenskan 2018. Eller snarare sagt så gäller påståendet hela säsongen. Vi tippar på Superettan 2019 för laget och ser inte riktigt några som helst tecken på att de kommer att hålla samma kvalitet som alla andra lag som är med i årets Fotbollsallsvenskan. Här kommer BP spelschema för april som säkert är bra att kunna för er som letar efter spikar på Stryktipset, Topptipset och Europatipset.

 • Omgång 1: IFK Norrköping – Brommapojkarna på Östgötaporten, 2 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Brommapojkarna – Häcken på Grimsta IP, 9 april kl 19.00,
 • Omgång 3: Hammarby – Brommapojkarna på Tele2 Arena, 16 april kl. 19.00,
 • Omgång 4: Brommapojkarna – Elfsborg på Grimsta IP, 19 april kl 19.00

IFK Göteborg

På 1980-talet vann IFK Göteborg UEFA-cupen två gånger. Nu är laget inte alls på samma nivå, men den räcker för att höra till favoriterna i Allsvenskan 2018. Senast IFK vann en titel var 2015 (Svenska Cupen). Det har nu dessutom gått över tio år sedan deras sista SM-seger 2007.

Enligt många fans och oddsexperter går det att kalla Allsvenskan 2017 för ett fiasko för IFK Göteborg. Blåvitt slutade på en tionde plats, ett resultat som få kunde gissa på förhand. Blir det bättre i år? Ja, om man får tro spelbolagen som sätter relativt låga odds på Göteborgs Allsvenskan vinst.

En av lagets nyckelspelare Sören Rieks gick till rivalen MFF. Flytten från Göteborg till Malmö var inte alls uppskattad av supportrar och spelarna. Vem som tar över Rieks roll under 2018 återstår att se. Räkna med att Göteborg har extra motivation i matcherna mot Malmö FF denna säsong.

I november 2017 gjorde IFK Göteborg klart med sin nye tränare Asbaghi från Gefle. Poya var även med och tog upp Dalkurd till Superettan för ett par säsonger sedan. Det är en relativt ung tränare som har mycket potential.

Fansen och klubbledningen hoppas att med Poya Asbaghi som tränare befinner man sig i början på något stort. De drömmer säkert om att få upprepa Östersunds succé ute i Europa. Det återstår att se, hur bra det kommer att gå med det. Segern i Allsvenskan 2018 och en SM-mästartiteln är första steget.

Försäsongen för IFK Göteborg har varit bra. Laget lyckades vinna i samtliga matcher förutom den mot AAB Ålborg från Danmark. I Svenska Cupen spelade IFK Göteborg i gruppen med Varberg BoIS, Östers och Sirius. Blåvitt vann och kvalade sig vidare, men åkte sedan ut mot Malmö FF i nästa möte.

Fotbollsallsvenskan 2018 kommer att bli en intressant säsong för IFK Göteborg med en stark inledning på försäsongen och Svenska Cupen. Vi tror på en hög placering på Allsvenskans tabell redan efter några omgångar och att Blåvitt slutar topp-tre denna säsong.

Nya IFK Göteborg Spelare i Allsvenskan 2018

 • Vajebah Sakor (Övergång),
 • André Calisir (Bosman),
 • Victor Wernersson (Övergång),
 • Amin Affane (Övergång),
 • Mikael Ingebrigtsen (Övergång),
 • Mix Diskerud (Lån),
 • Giorgi Kharaishvili (Övergång).

Spelare som lämnat IFK Göteborg inför Allsvenskan 2018

 • Martin Smedberg-Dalence (Bosman),
 • Sören Rieks (Bosman),
 • John Alvbåge (Övergång),
 • Abdul Razak (Övergång).

Spelschema för IFK Göteborg i Allsvenskan 2018

Det väntar en del resor för IFK Göteborg i Allsvenskan 2018 i april. Spelprogrammet är inte optimal, men det funkar med tanke på lagets starka speltrupp.

Göteborg får besöka södra Sverige och Trelleborg redan i allra första matchen. Dessutom står det ytterligare en spännande match mot Östersund två veckor senare på Allsvenskans spelschema.

 • Omgång 1: Trelleborg – Göteborg på Vångavallen, 1 april kl 17.30,
 • Omgång 2: IFK Göteborg – Hammarby på Gamla Ullevi, 10 april kl 19.00,
 • Omgång 3: Östersunds FK – IFK Göteborg på Jämtkraft Arena, 15 april kl 17.30,
 • Omgång 4: IFK Göteborg – Dalkurd FF på Gamla Ullevi, 19 april kl 19.00.

IF Elfsborg

Boråslaget Elfsborg slutade på en åttonde plats i Allsvenskan 2017. Det är inget bra resultat med tanke på tidigare år och vad fansen förväntar sig av laget. Efter långa turer med bland annat uppgifter om internt missnöje sparkade Elfsborg Magnus Haglund i september. Ersättaren blev Jönköpings Södras succetränare Jimmy Thelin.

IF Elfsborg kvalade in till Svenska Cupen och ansågs höra till favoriterna i gruppen. Överraskande nog förlorade de i sin första match mot GAIS med 2-1. Därefter blev det dock två vinster – 4-0 mot Vasalund och 2-1 mot Hammarby. Det räckte dock inte till avancemang, då GAIS slog Vasalund och tog biljetten vidare till slutspelet i cupen.

Efter cupspelet har Elfsborg spelat endast en träningsmatch, mot Landskrona BoIS. I den matchen skrevs siffrorna till 2-0 efter mål av Simon Olsson och Jesper Karlsson.

Denna match mot Landskrona inräknat har IF Elfsborg alltså spelat fem träningsmatcher förutom de i Svenska Cup-gruppen. Deras resultat är väl godkända: fyra vinster och ett oavgjort med endast ett insläppt mål. Det blir intressant att följa Elfsborg och se vad nye tränaren Jimmy Thelin kan göra med laget i Allsvenskan 2018.

Nya Elfsborg Spelare i Allsvenskan 2018

 • Robert Gojani (Övergång),
 • Stefan Ishizaki (Bosman).

Spelare som lämnat Elfsborg inför Allsvenskan 2018

 • Viktor Götesson (Övergång),
 • Anders Randrup (Bosman),
 • Lasse Nilsson (Bosman).

Elfsborg Spelschema i Allsvenskan 2018

Vi fortsätter vår Allsvenskan 2018 guide med spelschemat för Elfsborgs första ligamatcher. Precis som majoriteten av Allsvenska fotbollslag börjar IF Elfsborg med fyra fotbollsmöten i april. Nedan följer spelprogrammet som avser första fyra.

 • Omgång 1: IF Elfsborg – Malmö FF på Borås Arena, 2 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Kalmar – Elfsborg på Guldfågeln Arena, 8 april kl 15.00,
 • Omgång 3: Elfsborg – Sirius på Borås Arena, 14 april kl 14.00,
 • Omgång 4: Brommapojkarna – IF Elfsborg på Grimsta IP i Stockholm, 19 april kl 19.00.

Häcken

Fotbollsklubben BK Häcken hade inför förra säsongen av Fotbollsallsvenskan ett slagkraftigt lag med spelare som Farnerud, Lindgren och lånet Ahmed Yasin. Det blev till slut en fjärdeplats i Allsvenskan 2017. Kommer de att upprepa succén även 2018?

Mikael Stahre lämnade Häcken mitt under förberedelserna inför säsongen 2018. Han valde att bryta kontraktet och flytta till San Jose Earthquakes i USA. Före detta AIK-tränaren Andreas Alm tog över Allsvenska laget efter Stahre. Nu ska han leda Getingarna mot en bra säsong i Allsvenskan 2018.

Alexander Farnerud la skorna på hyllan efter att dragit på sig en knäskada. Det lär bli ett stort tapp för BK Häcken inför nya säsongen. Fler ändringar i laget inför Allsvenskans start hittar du nedan i vår guide.

Häcken spelade fyra träningsmatcher före Svenska Cupen. Det blev vinst i samtliga. Även i cupen fortsatte de med vinsterna, först mot IFK Värnamo och sedan mot Norrby med 2-0 och 4-0 respektive. Efter 1-1 i tredje mot Sundsvall fick Häcken Djurgården i cupkvarten. Där blev det en bortaförlust med 0-1.

Inför Allsvenskan 2018 har Häcken lyckats behålla många spelare av rang. Med en blandning av rutin och hunger ser Häcken ut som ett lag att inte allt för snabbt räkna bort inför 2018. Vi tror dessutom på nya tränaren och att han kommer att lyfta lagen och göra en ny topp-fem säsong i Fotbollsallsvenskan.

Nya Häcken Spelare i Allsvenskan 2018

 • Karl Bohm (Bosman),
 • Alexander Angelin (Bosman),
 • Viktor Lundberg (Övergång),
 • Johan Hammar (Bosman).

Spelare som lämnat Häcken inför Allsvenskan 2018

 • David Engström (Bosman),
 • Jakob Lindström (Bosman),
 • Mohammed Abubakari (Bosman),
 • Alexander Farnerud (Bosman),
 • Egzon Binaku (Övegång).

Spelschema för Häcken i Allsvenskan 2018

Finns det ett lag i Allsvenskan 2018 som har haft tur med spelschema i april, är det just BK Häcken. Det väntar fyra rätt lätta fotbollsmatcher för laget. Det känns som att deras spelprogram är som upplagt för att vi ska få se dem i toppen av Fotbollsallsvenskans tabell om fyra veckor.

 • Omgång 1: Häcken – Kalmar på Bravida Arena, 1 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Brommapojkarna – Häcken på Grimsta IP, 9 april kl 19.00,
 • Omgång 3: Häcken – Dalkurd på Bravida Arena, 14 april kl 16.00,
 • Omgång 4: Sirius – Häcken på Studenternas IP i Uppsala, 18 april kl 19.00.

Östersunds FK

Med kombination av en stark engelsk tränare har Östersunds FK nu blivit ett av klart starkaste lag i Allsvenskan 2018. De har fått sina fotbollsspelare att gå ifrån att vara anonyma till att bli kändisar är ingen hemlighet. Saman Ghoddos för bara fem år sedan spelade på Limhamns IP i Malmö. Nu är han nog Fotbollsallsvenskans bästa spelare.

Liknande resa har även anfallaren Ken Sema gjort. 2014 stod Sema klubblös efter att ha blivit petad av IFK Norrköping. Då fick han spela i Superettan istället för Ljungskile. Idag, inför Allsvenskan 2018 start, är Sema en stark kandidat till en plats i Sveriges VM-trupp.

Efter vinsten mot IFK Norrköping i Svenska Cupen 2017 tog Östersund bakvägen in i Europa League och gjorde succé. Det behövs nog inte skrivas igen om alla superskrällar som laget har varit med om ifjol. Lag som Athletic, Hertha och Zorya fick göra allt de kan för att få hem poäng i möten mot den lilla svenska klubben.

Trots att det mesta för Östersund under 2017 handlade om Europa League och inte om Fotbollsallsvenskan, blev det en fin tabellplacering för laget även där. Efter en lång säsong avslutade Östersund ligan på en en femte plats. Det blir inget Europaspel i år, men kan mycket väl bli nästa, om Allsvenskan 2018 slutar som vi tippar för Östersunds FK.

Försäsongen inför 2018 har varit rätt lång för klubben. Det har varit allt från spel i Svenska Cupen till Europaspel mot Arsenal och en rad träningsmatcher. Efter att ha gått igenom cupgruppen obesegrad och slagit ut GAIS i kvarten, tog det stopp i semin för Östersund mot regerande mästare MFF.

Det ska bli mycket intressant att följa Östersund i Allsvenskan 2018. Nu finns det inget Europaspel som stör. Allt fokus kommer att ligga på Sverige och klubben kan sätta nya rekord i den inhemska ligan. För detta har de verkligen allt som krävs.

Nya Östersund Spelare i Allsvenskan 2018

 • Smajl Suljevic (Bosman),
 • Noah Sonko Sundberg (Övergång),
 • Andreas Andersson (Övergång),
 • Andrew Mills (Bosman),
 • Dino Islamovic (Bosman),
 • Tesfaldet Tekie (Lån).

Spelare som lämnat Östersund inför Allsvenskan 2018

 • Fouad Bachirou (Övergång),
 • Bobo Sollander (Avslutat karriären),
 • Sebastian Lundbäck (Bosman),
 • Emil Hedvall (Avslutat karriären),
 • Gabriel Somi (Bosman).

Spelschema för Östersunds FK i Allsvenskan 2018

Östersunds spelprogram ser inte allt för svårt ut inför seriestart i Allsvenskan 2018. Det väntar dock två tuffa hemmamatcher på spelschemat: mot Djurgården samt mot IFK Göteborg. Bortamatcherna ser enklare ut på pappret. Vi tror på sex poäng för förra årets skrällag efter fyra spelade omgångar i Fotbollsallsvenskan i april.

 • Omgång 1: Östersund – Djurgården på Jämtkraft, 1 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Dalkurd – Östersund på Gävlevallen, 8 april kl 17.30,
 • Omgång 3: Östersund – IFK Göteborg på Jämtkraft, 15 april kl 17.30,
 • Omgång 4: Kalmar – Östersund på Guldfågeln Arena, 18 april kl 19.00.

GIF Sundsvall

Dags nu för en guide över vad som händer med Giffarna. Sundsvall fick en väldigt svag avslutning på Allsvenskan 2017. Joel Cedergrens mannar avslutade de sex sista omgångarna utan att lyckas vinna. Många trodde att förra säsongens haveri skulle fortsätta in i 2018, men Sundsvall har motbevisat och stått för en bra genomförd försäsong. Det ser ljust ut inför Fotbollsallsvenskan 2018 och vi ser GIF Sundsvall som ett lag som mycket väl kan skrälla denna säsong.

Låt oss kika på försäsongsmatcherna. Giffarna började med att slå seriekonkurrenterna Sirius och Östersund. I Svenska Cupen fick Sundsvall en blandad grupp med bottenlag som Norrby, mittenlag som Värnamo och Allsvenskan lag Häcken. Efter två relativt enkla vinster blev det 1-1 efter Häckens sena kvittering i det avgörande mötet. Det är just Häcken som gick vidare ur cupgruppen.

Inför Allsvenskan 2018 tippar nu många oddsexperter att just GIF Sundsvall kommer att lämna ligan. Vi håller inte med, utan tror på en stark säsong för Giffarna. Sundsvall verkar vara sugna att motbevisa alla kritiker och stanna kvar ytterligare en säsong. Det återstår att se, om de lyckas med det i årets upplaga av Fotbollsallsvenskan.

Nya Sundsvall Spelare i Allsvenskan 2018

 • Chidi Omeje (Bosman),
 • Juanjo Ciercoles (Bosman),
 • Kim Skoglund (Bosman),
 • Samuel Reyes (Bosman),
 • Jonathan Tamimi (Bosman),
 • Christian Sivodedov (Lån),
 • Alireza Haghighi (Bosman).

Spelare som lämnat GIF Sundsvall inför Allsvenskan 2018

 • Smajl Suljevic (Bosman),
 • Eric Larsson (Bosman),
 • Linus Sahlin (Bosman),
 • Marcus Danielsson (Bosman),
 • Kristinn Steindorsson (Bosman),
 • Kristinn Sigurdsson (Bosman),
 • Jaudet Salih (Bosman),
 • Lars Gerson (Bosman),
 • Sebastian Rajalakso (Bosman),

GIF Sundsvall Spelschema i Allsvenskan 2018

Till skillnad från de flesta andra lag i Allsvenskan 2018, inleder GIF Sundsvall svenska ligan och jakten efter SM-mästartiteln med tre hemmamatcher av fyra som spelas i april.

Nu tror de flesta säkert att det inte räddar laget från att bli sist i Allsvenskans ligatabell när maj är igång. Vi tror dock att det blir minst en vinst för Giffarna, då inget verkar vara omöjligt, om vi tittar på första månadens spelprogram. Den enda förlusten som vi är helt säkra på är i matchen mot MFF.

 • Omgång 1: GIF Sundsvall – Örebro på Norrporten Arena, 2 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Sirius – Sundsvall på Studenternas IP i Uppsala, 8 april kl 17.30,
 • Omgång 3: GIF Sundsvall – MFF på Norrporten, 13 april kl 19.00,
 • Omgång 4: GIF Sundsvall – Trelleborg på Norrporten, 17 april kl 19.00.

Dalkurd

Succélaget i Superettan 2017 Dalkurd står inför sin debut i Allsvenskan 2018. De stod för en riktigt imponerande säsong ifjol i Sveriges andra bästa fotbollsliga. Det blev 17 vinster, 7 kryss och 6 förluster på 30 spelade matcher där. Laget från Dalarna slutade därmed på en andraplats i Superettan, vilket gav Dalkurd direktuppflyttning. Notera att det enda laget som var bättre än Dalkurds FF under förra säsongen i Superettan var Olof Mellbergs IF Brommapojkarna.

Nu är det Fotbollsallsvenskan 2018 som gäller för Dalkurd och laget har haft en händelserik försäsong med en del träningsmatcher. De har självklart kämpat om Svenska Cupen och har även valt att vara med i en internationell försäsongsturnering.

Inför Svenska Cupen var det få oddsexperter som hade förväntningar på att Dalkurd skulle ta sig vidare från sin grupp. Där blev de lottade mot Malmö FF, Gefle och Brommapojkarna. Dalkurd spelade dock ändå riktigt bra i samtliga cupmatcher och fick med sig fyra poäng i gruppen, vilket ska ses som en riktigt bra resultat inför Allsvenskan 2018 start.

Många tror nu att Dalkurd kan överraska i serien på lång sikt. Dessutom har de minst sagt ett intressant lag på pappret. Vi tippar att Dalkurds FF blir en ny Östersunds FK denna säsong. Då menar vi självklart inte att laget når Europa League, men en del skrällar i Fotbollsallsvenskan lär det bli.

Nya Dalkurd Spelare i Allsvenskan 2018

 • Oliver Berg (Bosman),
 • Sixten Mohlin (Lån),
 • Irfan Jasarevic (Övergång),
 • Abdulaziz Demircan (Bosman),
 • Ferhad Ayaz (Övergång),
 • Younes Marzouk (Lån),
 • Simon Strand (Bosman).

Spelare som lämnat Dalkurd inför Allsvenskan 2018

 • Predrag Randelovic (Övergång),
 • Jalid Kerkich (Övergång),
 • Kujtim Bala (Bosman),
 • Mohamed Bangura (Bosman),
 • Frank Pettersson (Bosman).

Spelschema för Dalkurd i Allsvenskan 2018

Ett av de svåraste spelscheman i april. Det lär bli omöjligt för Dalkurd FF att göra en bra debut direkt. AIK, Östersund, Häcken och IFK Göteborg är svåra lag att mäta sig med, när man är med i Allsvenskan för första gången. Maj 2018 lär dock bli en betydligt enklare månad för Dalkurd FF med en rad relativt svaga motståndarlag på Fotbollsallsvenskans spelprogram.

 • Omgång 1: AIK – Dalkurd på Friends Arena i Solna, 2 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Dalkurd FF – Östersunds FK på Gävlevallen, 8 april kl 17.30,
 • Omgång 3: Häcken – Dalkurd FF på Bravida i Göteborg, 14 april kl 16.00,
 • Omgång 4: IFK Göteborg – Dalkurd FF på Gamla Ullevi, 19 april kl 19.00.

Kalmar FF

Kalmar FF har visat en minst sagt ojämn form i sin grupp i Svenska Cupen tidigare i år. Ett oavgjort resultat, en vinst samt en förlust blev klubbens facit. Sista matchen i gruppspelet förlorade laget mot Östersunds FK med hela 3-0. Kalmar FF hade även ett tufft avslut på Allsvenskan 2017 med tre förlorade matcher i rad.

Det återstår att se hur beredda laget är inför Fotbollsallsvenskan 2018 som startar nu i början av april. Kalmar har genomgått en rad stora förändringar på sistone. Efter en ojämn start på säsongen 2017 sparkades Peter Swärdh från huvudtränaruppdraget. Kalmar FF ersatte Swärdh med Nanne Bergstrand, vilket resulterade i en tolfte plats Allsvenskan.

Förra säsongen fick vi se ett skadebenäget Kalmar FF med problem med Rasmus, Viktor och David Elm. Förhoppningarna som fansen hade inför säsongsstart var att just bröderna Elm skulle laget till en högre nivå. Kalmar har haft en bra inledning på året 2018 och förlängt med Viktor Elm och Erton Fejzullahu. Många spelare har förvisso lämnat laget, men man har samtidigt lyckats få in ett par nya spelare.

Det blir spännande att se hur väl Kalmar FF gör ifrån sig i nya Allsvenskan. Vi tippar att vi här får ett bra mittenlag som slutar någonstans mellan plats 8 och 12 i tabellen.

Nya Kalmar Spelare i Allsvenskan 2018

 • Melker Hallberg (Lån),
 • Hampus Strömgren (Bosman),
 • Nixon (Övergång),
 • Chima Akas (Bosman),
 • Hiago (Bosman),
 • Gbenga Arokoyo (Övergång).

Spelare som lämnat Kalmar inför Allsvenskan 2018

 • Jonathan Ring (Bosman),
 • Romario (Bosman),
 • Anton Maikkula (Lån),
 • Johan Håkansson (Lån),
 • Marko Biskupovic (Bosman),
 • Lumala Abdu (Lån),
 • Carl Johansson (Lån),
 • Adel Ziarat (Bosman),
 • Philip Hellquist (Bosman),
 • Harmeet Singh (Övergång).

Kalmar Spelschema i Allsvenskan 2018

Två hemmamatcher och två bortamatcher inleder Kalmar Allsvenskan 2018 med. Alla möten på lagets spelschema är mer eller mindre lika tuffa. Spelprogram för april avslutas sedan med en hemmamatch mot Malmö FF den 29:e april.

 • Omgång 1: Häcken – Kalmar FF på Bravida Arena, 1 april kl 15.00,
 • Omgång 2: Kalmar – Elfsborg på Guldfågeln Arena, 8 april kl 15.00,
 • Omgång 3: IFK Norrköping – Kalmar FF på Östgötaporten, 15 april kl 15.00,
 • Omgång 4: Kalmar FF – Östersunds FK på Guldfågeln Arena, 18 april kl 19.00.

Malmö FF

Regerande SM-mästare “Di blåe” har haft en fin försäsong inför Allsvenskan 2018. Det har varit både spel i Svenska Cupen och en rad intressanta träningsmatcher. Malmö FF har även besökt USA och mött New England och DC United. De har med andra kul haft mest kul av alla Allsvenska lag inför nya säsongen.

I Svenska Cupen hade MFF en relativt lätt grupp med Dalkurd, Gefle och Brommapojkarna. Malmö tog sig vidare från gruppen utan förlust och med tre raka vinster. Dessutom blev det endast ett insläppt mål för MFF, vilket är ett hyggligt resultat.

Med hela nio matcher utan förlust skulle Malmö FF sedan möta Göteborg i kvarten. Även här blev det en vinst, vilket gör att de får spela mot Östersunds FK i semifinalen som är schemalagd första lördagen i april.

I Allsvenskan 2017 gick det riktigt bra för MFF som förlorade bara fyra matcher under säsongen. Det blir tufft att upprepa denna succé även i år, men de ses fortfarande som storfavoriter i Allsvenskan 2018 av samtliga oddsexperter. Malmö gjorde 63 mål under förra säsongen och därmed blev laget med flest mål i Fotbollsallsvenskan.

Inför kommande ligasäsong har Malmö FF förlorat en del viktiga spelare, bland annat Erdal Rakip, Anders Christiansen och Anton Tinnerholm. Samtidigt har Malmö värvat in en massa nya intressanta spelare. Det gör att laget känns fräscht och behöver testas en del. Vi tror det kommer att ta några matcher tills MFF har hittat sitt spel, men att de ändå kammar hem Allsvenskan även i år.

Nya Malmö FF Spelare i Allsvenskan 2018

 • Sören Rieks (Bosman),
 • Fouad Bachirou (Övergång),
 • Egzon Binaku (Övergång),
 • Arnor Traustason (Övergång),
 • Eric Larsson (Bosman).

Spelare som lämnat MFF inför Allsvenskan 2018

 • Teddy Bergqvist (Lån),
 • Dennis Hadzikadunic (Lån),
 • Erik Andersson (Övergång),
 • Sixten Mohlin (Lån),
 • Anders Christiansen (Övergång),
 • Anton Kralj (Lån),
 • Erdal Rakip (Bosman),
 • Jo Inge Berget (Bosman),
 • Magnus Wolff Eikrem (Bosman),
 • Jakob Tånnander (Lån),
 • Luis Felipe Carvalho (Bosman),
 • Anton Tinnerholm (Bosman).

Malmö FF Spelschema för Allsvenskan 2018

Oavsett vem Malmö FF har på sitt spelschema, är de favoriter i precis varje match i Allsvenskan 2018. I april ser deras spelprogram rätt enkelt ut med två bortamöten mot svagare motstånd samt tuffare matcher mot AIK och Djurgården. Chanserna är små att MFF förlorar i någon av dessa. Vi tippar att Malmö kopplar greppet om första platsen i Fotbollsallsvenskans tabell redan i slutet av april.

 • Omgång 1: Elfsborg – Malmö FF på Borås Arena, 2 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Malmö FF – AIK på Swedbank Stadion, 9 april kl 19.00,
 • Omgång 3: Sundsvall – Malmö FF på Norrporten Arena, 13 april kl 19.00,
 • Omgång 4: Djurgården – Malmö FF på Tele2 Arena, 18 april kl 19.00.

Trelleborg FF

TFF är äntligen tillbaka i Allsvenskan 2018. Uppflyttningen blev klar efter deras vinst över Jönköping Södra i kvalet till Fotbollsallsvenskan. Trelleborg slutade trea i Superettan 2017 och fick därmed chansen till kvalspel.

Det har gått hela sju år sedan Trelleborgs FF spelade Allsvensk fotboll. Säsongen 2018 ska de alltså få göra det igen. Efter Islamovics drömmål i sista kvalmatchen lyckades laget ta sig vidare. Dino flyttade nu till Östersunds FK. Inte nog med att TFF tappade en viktig spelare, så har även den viktige anfallaren Salif Camara Jönsson blivit skadad inför Allsvenskan 2018 start.

Just nu saknar alltså Trelleborg FF två anfallare som spelade huvudrollen i avancemanget. Trelleborg har haft en svår försäsong med problem i Svenska Cupen. TFF:s grupp bestod av Kalmar, Östersund och Åtvidaberg. Den enda vinsten för TFF kom i matchen mot Åtvidaberg, vilket självklart innebär inget avancemang vidare ur gruppen.

Klubben från Skåne har ett högintressant lag. Många unga namn finns med, men även en rad erfarna fotbollsspelare som Jönsson och Pode kan göra skillnad i Allsvenskan 2018. Förra säsongen hade Trelleborg FF även Kristian Haynes som spelare. Nu har Kristian blivit assisterande tränare för laget. Trelleborg har gjort ett antal värvningar inför nya säsongen. Det känns som att de är duktiga på att plocka spelarna som MFF av en eller annan anledning väljer bort.

Nya Trelleborg Spelare i Allsvenskan 2018

 • Óttar Magnús Karlsson (Lån),
 • Deniz Hümmet (Övergång),
 • Lasse Nielsen (Övergång),
 • Dennis Hadzikadunic (Lån),
 • Oscar Johansson (Övergång),
 • Erik Andersson (Övergång),
 • Victor Nilsson (Bosman),
 • Sebastian Ohlsson (Bosman).

Spelare som lämnat Trelleborg inför Allsvenskan 2018

 • Dino Islamovic (Bosman),
 • Robin Jacobsson (Bosman),
 • Filip Andersson (Bosman).

Trelleborgs Spelschema för Allsvenskan 2018

 • Omgång 1: Trelleborg – IFK Göteborg på Vångavallen, 1 april kl 17.30,
 • Omgång 2: Djurgården – Trelleborg på Tele2 Arena, 8 april kl 15.00,
 • Omgång 3: Trelleborg FF – Örebro på Vångavallen, 13 april kl 19.00,
 • Omgång 4: GIF Sundsvall – Trelleborg FF på Norrporten Arena, 17 april kl 19.00.