Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Tips 26 Januari Fredag

Powerplay Hockey Bild Fredag

Dags för fredagshockey och en del bra matcher som är med på dagens Powerplay tips. Idag den 26 januari är det Sverige och Schweiz i fokus. Oskarshamn borta är Björklövens mardröm – vi spikar ”Oskars” på fredagens Powerplay. Topplagen har bra chanser men kryssgarderas roligt. Oskarshamns form är stigande, Björklövens form är fallande – men framförallt är det historiken som gör oss trygga med att spika ”Oskars” på fredagen. I höstas blev det hela 6-1 här, vilket innebär 27-0 i poäng till Oskarshamn på lagens nio senaste möten i denna arena! Björklöven har inte formen för att vända på trenden nu.

Timrå slog nyss nämnda Björklöven senast och är inne i en riktigt het period. Ändå kryssgarderar vi i betting speltips när bottenlaget Troja gästar. Troja har verkligen spelat upp sig och efter flera stimulerande uppgifter på sistone kanske Timrå inte riktigt tänder till på samma sätt här? Krysset rensar! Även Leksand kryssgarderas, laget har börjat hacka igen och Västervik borta är definitivt inte lätt.

Vår Powerplay Tipskupong Idag Fredag

Idag lämnar vi in en tipskupong på totalt 64 rader på Powerplay hockey idag. Vi är något osäkra på AIK i matchen mot MODO, men tippar hemmavinst i alla fall. Nedan hittar du all information du behöver inför kvällens Powerplay.

  1. AIK – MODO                                 1

AIK har två raka förluster på kontot – men samtidigt har laget tagit poäng i tolv raka matcher. En ganska märklig ekvation som får många att fundera på om spelarna möjligtvis känner en större rädsla för att förlora, än vilja att vinna. I kväll väntar Modo hemma på Hovet för AIK. Till matchen väntas storpublik, entrén är nämligen gratis. Att spela inför mer eller mindre fullsatta läktare är något Norin ser fram emot. Modo ser ut att få klara sig utan Patrik Karlkvist i kväll.

  1. Oskarshamn – Björklöven         1

Oskarshamns forwardsduo Manuel Ågren (22 poäng på 38 matcher) och Robin Söderqvist (11 poäng på 35 matcher) tvingades båda bryta senaste matchen på grund av skada. Men duon är tillbaka redan nu, verkar det som. Även målvakten Felix Sandström återvända från sjukdom.

  1. Södertälje – BIK Karlskoga        1X

Bik Karlskoga må fortfarande ligga sist i hockeyallsvenskan. Men frågan är om laget inte har någonting på gång. Inför helgens dubbelmöte med Södertälje har Bik Karlskoga tre segrar på de fyra senaste matcherna. Statistik som har fått spelarna att börja blicka uppåt i tabellen. Lundegård är den spelaren i Bik Karlskoga som varit inne på isen vid flest mål framåt, hela 24 stycken.

  1. Timrå – Troja/Ljungby               1X

Troja kämpar på fint men det kommer knappast att räcka för att klättra upp på en tillräckligt bra placering. Detta är förmodligen säsongens svåraste match och det luktar tveklöst förlust. Lugnt läge hos Timrå på sistone, det är Wedin som fortsatt saknas. Nytt frågetecken för skicklige Filip Hållander, fick en smäll senast. Jättebra Troja-status en längre tid, det är Wennström som saknats på slutet.

Timrås 17-årige forwardstalang Filip Hållander missade lagets senaste match på grund av en höftskada. Även mot Troja-Ljungby är han tveksam. Dessutom är Anton Wedin sedan tidigare skadad. Timrå har vunnit tre raka matcher men tränaren Fredrik Andersson håller fötterna på jorden.

  1. Tingsryd – Vita Hästen              1  2

Fastän Vita Hästen har visat de bättre resultaten i de senaste omgångarna, så väljer vi ändå att tippa ettan. Tingsryd ligger en poäng före i tabellen men är såsom Vita Hästen mycket nära det nedre strecket. Nu gäller det helt enkelt att ta på sig blåställen i de matcher som återstår. Vita Hästen brukar ha svårt att få till det på resande fot och lär stöta på bekymmer också den här gången. Vita Hästens August Gunnarsson har missat de tio senaste matcherna på grund av en skada. Men till kvällens bortamöte med Tingsryd är forwarden tillbaka igen. Gunnarsson tränade för fullt under torsdagen.

  1. Västervik – Leksand                    X2

Fyra förluster på de fem senaste matcherna säger att allt inte står rätt till med Leksand. Den enda framgången har varit hemma mot tabelljumbon BIK Karlskoga, knapp dessutom. Sunt skrälläge! Västervik saknar Karterud och Svanlund vilket ju inte är några nyheter. Bra status. Fin status hos Leksand en längre tid, inte speciellt mycket alls att skylla på vilket ju bekräftas av att man har ett gäng spelare utlånade.  Leksand hämtade upp 1–4 till 4–4. Trots det förlorade de senaste matchen, mot Oskarshamn, med 4–5 efter ett sent avgörande.

  1. Lugano – Bern                           1  2

Bern toppar ligan i stor stil men på sistone har laget inte haft den vanliga fina farten i spelet. Inte så konstigt heller med tanke på hur det ser ut i tabellen. Vi väljer att gå emot Bern med full kraft! Det kan kanske tyckas konstigt att vi spelar mot tabellettan Bern i kväll men det finns vettiga anledningar till det. Lugano har riktigt vass form, något som Bern alltså saknar.Stefan Ulmer drabbades av en hjärnskakning i mitten av november, och sedan dess har Lugano-backen fått sittav id sidan av isen.

  1. Servette – Lausanne                 1  2

För dessa båda lag är det kamp om slutspel som är på tapeten. Det ser bäst ut för Servette i nuläget men det har blivit lite snålt med poäng den senaste tiden. Matt Frattin har gjort över 100 matcher i NHL och spenderade den första halvan av denna säsong i KHL, där han på 42 matcher för Barys Astana har gjort 29 poäng. Men nu är den 30-årige forwarden klar för Lausanne. Han kan troligtvis debutera mot Servette på fredagskvällen. Lausanne ligger på tionde plats av tolv i den schweiziska ligan. Allra senast slog de dock ligaledaren Bern med 5–3 på hemmais.