Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Spelförslag 24 Januari Powerplay

Powerplay spelförslag idag hockeymatch

Leksand spikas på onsdagens Powerplay – men Timrå garderas och AIK skippas helt och hållet på vårt system! Mariestad spikas i Allettan. Det är härligt jämnt i toppen av Allsvenskan. Leksand har bra chans att bli ”omgångens vinnare”. Pantern förlorade redan igår och i afton är konkurrenterna Timrå och AIK illa ute. Timrå har svårt derby borta mot ett ganska formstarkt Björklöven medan AIK gästar ett Troja som har en fantastisk hemmasvit! Troja har poäng i tolv raka hemmamatcher och vi vädrar trubbel för AIK ikväll. Leksand själva har däremot en bekväm uppgift när Oskarshamn kommer på besök och den spikettan är stark.

I den norra Allettan är Mariestad som väntat ett av lagen i toppstriden – men helgens hemmaförlust mot Borlänge var sur och kostsam. Viktigt, viktigt att nu studsa upp direkt och vi gillar läget borta mot Lindlöven. Dessa har inte alls lyckats med formen här i Allettan och tog i helgen stryk i hemmamatcherna mot Boden och Kalix. Detta blir inte direkt enklare.

Vår Powerplay Kupong Idag Onsdag

Vi lämnar in följande 96 hockeyrader:

  1. BIK Karlskoga – Västervik    1  2

Läget är allvarligt för jumbon BIK Karlskoga. Värmlänningarna har visserligen börjat ta poäng men det är fortfarande långt upp till säker mark. Helt klart är att BIK Karlskoga måste fortsätta vinna, inte minst på hemmaplan. Västervik kan bli indragna i den absoluta bottenstriden men de kan även haka på i kampen om en placering bland de åtta bästa. Västervik har vunnit tre raka mot BIK Karlskoga och det kan skrälla i kväll

Karlskoga lånade tidigare under januari ut sin målvakt Jonathan Frykholm till division1 för att ge talangen speltid. In har i stället en annan talang hämtats in: Olle Eriksson Ek, en 18-årig målvakt från Färjestad.  Hittills har det gått bra för Eriksson Ek. Efter en match i båset fick han mot Oskarshamn, efter två tidiga mål, kliva in i första perioden. Storspel i debuten gav Karlskoga en seger i förlängningen (5–4). Det följde han upp med att rädda 27 av 29 skott i Leksandsförlusten (0–2) senast. Nu får han nytt förtroende från start. Forwarden Daniel Bernhardt är fortsatt borta med skada.

  1. Björklöven – Timrå               1X2

Det är upplagt för en spännande match. Timrå har tagit fler poäng än Björklöven men deras främsta styrka ligger i hemmaspelet. Faktum är att Timrå bara vunnit sju av 18 bortamatcher under ordinarie tid. Björklöven har dokumenterat fin form och de har kapacitet att ta tre poäng. Timrå har vunnit de två senaste inbördes matcherna men vi blir inte överraskade om Björklöven tar revansch i kväll.

  1. Leksand – Oskarshamn       1

Leksand tappade nyligen poäng i tre raka matcher innan de besegrade BIK Karlskoga senast. Det är otroligt jämnt i kampen om de två främsta platserna i Hockeyallsvenskan och Leksand har inte råd att slarva bort poäng i den här sortens matcher. Oskarshamn har bara vunnit två av de tolv senaste matcherna under ordinarie tid. Leksand är det lag som vunnit flest hemmamatcher under ordinarie tid och vi tror att dalmasarna vinner igen.

  1. MODO – Tingsryd                 1  2

MODO rankades högt i Hockeyallsvenskan inför säsongen men de återfinns på en blygsam tiondeplats i tabellen inför hockey idag. En huvudorsak ligger i det undermåliga hemmaspelet. MODO har spelat ihop 26 poäng på 20 hemmamatcher och det är tredje sämsta noteringen i serien. Tingsryd har vunnit de två senaste matcherna mot MODO i Örnsköldsvik och det kan mycket väl skrälla igen. Vi vågar inte lita på MODO för dagen.

  1. Troja/Ljungby – AIK              1X

Det ska bli riktigt intressant att följa mötet mellan Troja/Ljungby och AIK. AIK har tappat poäng i de två senaste matcherna mot Björklöven och Vita hästen. Nu väntar en svår utmaning då Troja/Ljungby radar upp poäng på hemmaplan. Faktum är att Troja tagit poäng i tolv raka hemmamatcher och de har vunnit sex raka (fem segrar har tagits under ordinarie tid). AIK står inför en rejält knivig utmaning.

AIK får en viktig förstärkning till matchen mot Troja-Ljungby. Lagkaptenen Christian Sandberg, 30-årig center som har gjort 19 poäng på 32 matcher den här säsongen, är tillbaka efter några veckors skadefrånvaro. För klubbens hemsida kommenterar han sin fysiska och formmässiga status: ”Jag tror att den är helt okej. Jag har kunnat åka ganska mycket skridskor när jag varit skadad, men sen gäller det att hitta tajming i vissa situationer. Man får försöka jobba hårt och bidra så mycket man kan”. Efter fyra raka vinster förlorade AIK förra fredagen mot Vita Hästen, på bortais, med 1–2 efter förlängning.

  1. Lindlöven – Mariestad             2

Lindlöven har haft svårt att räcka till här i AllEttan Norra. Fyra inspelade poäng på sju omgångar gör att Lindlöven ligger näst sist i tabellen. Då ser det desto ljusare ut för Mariestad som ligger fyra och som bara har två poäng upp till Borlänge ovanför strecket. Mariestad besitter högre kapacitet och det är viktigt att vinna den här sortens matcher för att haka på i den absoluta toppstriden.

Inför kvällens match borta mot Lindlöven parkerar Mariestad under playoff-strecket i tabellen. En position klubben inte riktigt är nöjd med. Så, för att väcka laget har tränaren Karl Helmersson bestämt sig för att ändra om i kedjorna. Rockaden innebär att Alexander Liljedahl får nöja sig med att vara extra forward i kväll. Lindlöven kommer till spel utan viktige forwarden Max Lalander, som är avstängd. Spiktvåa, vilket känns säkert och gör att du kan betta relativt riskfritt på spelet och vänta in en vinst på ditt spelkonto efter slutsignal.

  1. Kristianstad – Vimmerby     1X

Seriefinal! Vimmerby leder AllEttan Södra och det skiljer en poäng ner till Kristianstad. Vi är inne på att lagen byter positioner med varandra efter kvällens match. Vi håller Kristianstad som ett bättre lag och de ser stabilare ut i defensiven. Lägg därtill att Kristianstad vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Vimmerby med tre måls marginal. Vi är inne på att Kristianstad kämpar till sig en ny vinst.

Det är dags för en tidig seriefinal i allettan. Kristianstad tar emot Vimmerby, serieledaren, och gör det med urstark form i ryggen. Laget har vunnit fem av sina sexsenaste matcher och har på de sex matcherna 32–8 i målskillnad. Lagkaptenen Johan Skinnars, som själv har gjort 51 poäng på 30 matcher den här säsongen, är riktigt nöjd.

  1. Nybro – Kallinge/Ronneby     X2

Nybro har bara vunnit två av nio matcher under ordinarie tid. Det är bara målskillnad som skiljer Nybro och Valbo åt under strecket. Nybro är i poängbehov och det talar för en fokuserad insats. Kallinge/Ronneby har sex poäng upp till strecket och de behöver en seger för att inte tappa chansen att komma ikapp lag som Kristianstad, Huddinge och Hudiksvall. Kallinge har bättre defensiv än Nybro och det kan mycket väl fälla avgörandet.

I senaste omgången av allettan, då Nybro Vikings föll med 1–4 mot Kristianstad, fick forwarden Rasmus Djerf en crosschecking mot höften i det första bytet och tvingades kliva av. 24-åringen har dock kunnat träna i veckan och han är således aktuell för spel i kväll, då Nybro Vikings tar sig an Kallinge-Ronneby på hemmais. Faktum är att Nybro Vikings skadeläge är ljust inför kvällens match. I Kallinge-Ronneby gör den välmeriterade finländaren Juuso Rajala sitt andra framträdande sedan han anslöt till klubben från Troja-Ljungby i förra veckan. I sin förstamatch för Kallinge-Ronneby, 3–4-förlusten mot Väsby,stod han för ett mål.