Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Sverige – Sydkorea Speltips

Efter 16 år är det äntligen dags igen. Läs vårt Sverige – Sydkorea speltips för att få reda på allt du behöver inför den blågula öppningsmatchen i VM. Vårt lag är nu ett av 32 lag som gör upp om den åtråvärda titeln världens bästa landslag. Säkerligen något snopet för Zlatan, son nyligen avslutade sitt spel i det blågula landslaget.

Under kvalet har Janne Andersson och CO visat att de kan mycket,m när spelet sitter. Att Sverige slog ut Italien innan VM var högst överraskande. Att vårt landslag gick vidare till VM med Holland och Frankrike i samma grupp måste respekteras.

Det var målskillnaden som fällde avgörandet till slut, efter att Sverige slutat på andra plats efter Frankrike. Målskillnaden gjordes extra bra efter storvinster mot sämre motstånd som Luxemburg och Vitryssland. Kanske var Toivonens fullträff från halva plan mot Frankrike det allra mest minnesvärda ögonblicket i kvalet, sett med svenska ögon.

Sydkorea – laguppbyggnaden och chans till vinst

Inget annat asiatiskt lag har varit i VM lika många gånger som Sydkorea. Detta är den nionde VM-turnering i rad som laget kvalar in, vilket är minst sagt imponerande. I öppningsmatchen möter de Sverige i en match som blir viktig för fortsättningen i gruppen.

Det är Tae-Yong som är tränare i det Sydkoreanska laget. Han har smeknamnet ”The Asian Mourinho”, vilket avslöjar en del om hans kvaliteter. Han var andretränare i landslaget. Efter att Stielike fick sparken under kvalet tog Tae-Yong över.

Laget var favoriter i sin grupp under kvalet. Trots det visade Sydkorea sällan riktigt fint spel, något som en nästan jämn målskillnad skvallrar om. 11 mål offensivt och 10 insläppta är helt enkelt inte godkänt. Deras grupp i kvalet vanns av Iran, medans de lämnade Syrien och Uzbekistan bakom sig., lag som normalt inte har i VM att göra.

Sydkorea stod som värd för VM under 2002, då de spelade till sig en spektakulär fjärdeplats.

Många av dagens hjältar i det Sydkoreanska laget vill gärna upprepa bragden som deras hjältar från VM 2002 stod för. VM 2002 hölls i Sydkorea där värdnationen krigade sig till en fjärdeplats. Skulle de stå för en liknande prestation detta VM hade det varit en bragd utan dess like.

Matchen: Uppställningar och förväntad taktik

Sverige spelar med en 4-4-2 uppställning. Yttermittfältarna rör sig upp och ner på plan för att skapa mobilitet i Janne Anderssons spelsystem. Sverige saknar en riktig superstjärna, även om Emil Forsberg på mittfältet är en ytterst viktig kugge om Sverige skall få till spelet.

Han spelar till vänster på mittfältet, där han är given. Högerplatsen råder det konkurrens om. Det sista är det Viktor Claesson som fått förtroende på positionen, även om Durmaz till en början stod för spelet där. Claesson spelade full tid i matchen där Sverige spektakulärt lämnade Italien hemma under VM.

Även ytterbackarna har viktiga uppgifter i Anderssons system. Lustig har varit en del av landslaget under lång tid och är given på högerkanten. Vänsterpositionen råder det kamp om, av Augustinsson och Olsson.

Sverige spelar brett och snabbt på kanten, vilket skapar ytor i mitten. Eftersom Toivonen och Berg trycker ner backlinjen finns det allt som ofta ytor på mitten att kapitalisera på.

Lyckas Sverige skapa dess ytor finns det stora förhoppningar om att även målen framåt kommer. Den blågula målskillnaden i kvalet sötades extra genom den fullständiga krossen av Luxemburg med åtta mål, samt den mot Vitryssland med fyra.

Motståndarlaget i öppningsmatchen har trixat en del det sista, på grund utav skador samt det faktum att det saknas kvalitativa spelare på flera platser i lagbygget. De har bytt spelsystem hela tre gånger, vilket är anmärkningsvärt. När andretränaren tog över laget bytta laget system till en flexibel 3-5-2 uppställning.

Inför VM spelar dock laget som det verkar med samma typ av uppställning som Sverige. Det beror mycket på att den annorlunda uppställningen 3-5-2 föll igenom totalt i träningslandskampen mot Bosnien precis innan VM startade. ”The Asian Mourinho” sade öppet att hans system numer är andrahandsalternativ när VM drar igång på riktigt.

Lagkapten i Sydkorea är Ki Sung-Yueng. Han spelar i Swansea till vardags. Laget har försökt att använda honom på topp, även om det lutar åt att hans uppgifter i VM blir mer riktade åt det defensiva spelet, där Sydkorea har stora brister.

Tottenhams Heung-Min blir det stora hoppet framåt. Han spelar med Englands stjärna Harry Kane och har tagit en plats precis bakom den målfarliga engelsmannen. Hans favoritposition är dock på kanten. Hur Sydkorea väljer att använda spelaren är oklart.

Son Heung-Min har en bra spelkänsla som trivs väl med kvalitativa medspelare. Han har ett mycket bra spelsinne och har skördat framgångar i Tottenham denna säsongen. I landslaget har han dock inte fått till det på riktig, med enbart en fullträff under hela kvalet.

Sverige har haft problem att få till målskyttet. De två träningslandskamperna innan VM slutade mållöst för det blågula laget. När Sydkorea nu står för motståndet är Sverige pressat att vinna, för att ha fortsatt chans i turneringen.

Får Sverige igång Emil Forsberg på riktigt kan det bli riktigt kul. Han var dock ganska anonym mot både Peru och Danmark. Om vi skall ha en chans behöver han höja sin nivå ytterligare. Sydkorea har tre matcher utan vinst i bagaget, bland annat förlorade de med två mål mot Senegal.

Räkna med ett den viktiga öppningsmatchen inte kommer sticka ut med bländande spel framåt. Det defensiva spelet kommer vara det som fäller avgörandet. Vem som är bäst för dagen individuellt sett kommer bli viktigt. Sverige har fördel med ett flyktigare anfallsspel.

Lyckas Sverige skapa ytor med sitt breda anfallsspel samt hålla Heung-Min utanför matchen lutar det åt vinst för vårt blågula lag. Tillknäppt och resultatet ett – noll till Sverige känns inte otänkbart.