Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Topptipset: Dagens Tips Måndag 7 Maj

Dagens tips för Svenska Spels Topptipset kupong bjuder på allsvensk klassiker mellan MFF och Göteborg. I denna fotbollsmatch håller vi Malmö som favoriter, mest på grund av statistik från tidigare inbördesmöten. Vi har analyserat resultat från de senaste säsongerna och MFF brukar vinna det här. Istället satsar vi på gardering på ett par riktigt svårtippade möten i Superettan.

MFF har spelat sådär  i inledningen av ligan. Senast kämpade de äntligen till sig en 1-0-seger över Djurgården. Det är ett tydligt steg i rätt riktning efter en hemsk kollaps mot relativt svaga Kalmar omgången innan. Vindheim är borta i dagens möte. Nu finns även ett frågetecken för Rieks medverkan i Topptipset matchen idag, den 7 maj.

IFK gjorde sin bästa ligamatch för denna säsong hittills senast mot Häcken. Blåvitt känns inte pålitligt just nu. Dessutom har Göteborg inte lyckats besegra Malmö FF på hela elva raka matcher. Målvakten Dahlberg samt backen Calisir kan båda komma att missa dagens match.

Viktigt möte blir för jumbolaget Sirius, som kommer från tre raka förluster. Spelmässigt har det sett rätt hyfsat ut i de senaste möten. Det känns som att laget kan mycket väl avancera i Allsvenskan tabellen. Det de behöver är att lära sig hålla tempot uppe och börja prestera bättre och få med sig poäng.

Larsson är tillbaka i truppen, medan Arvidsson, Razak och Eddahri saknas. Örebro är obesegrat efter sex ligamatcher. I senaste omgången blev det en snygg vändning mot Dalkurds FF, då Örebro gick från 0-2 till 3-2 med tio minuter kvar att spela.

Topptips Systemförslag Måndag

MFF – IFK Göteborg     1

IFK Göteborgs nyförvärv inför säsongen från Jönköpings Södra, Calisir, har svarat för en imponerande inledning i Blåvitts försvar. Inför stormötet borta med Malmö FF ikväll var det osäkert om 27-åringen skulle komma till spel. Men han finns med i truppen – ett viktigt besked för IFK Göteborg.

Sirius – Örebro                       1X2

Sirius var rätt bra senast mot AIK, men kammade ändå noll poäng. Örebro stod för en mäktig vändning mot Dalkurd.

Gefle – Halmstad                   1X2

Halmstad har inte fått spelet att lossna i ligan så här långt. Måste få igång målskyttet. Mittfältaren Gudmundsson klev av senast. Helgardering rekommenderas.

Värnamo – Norrby                 1X

Värnamo har kammat noll i fyra av fem matcher. Vägde för lätt mot Landskrona senast. Hoppas ha ett par spelare åter.

Midtjylland – Nordsjälland   1

Midtjylland hade inga större bekymmer med Aalborg senast. Nordsjälland får inte ordning på försvarsspelet. Efter tre raka förluster reste sig Midtjylland senast när man besegrade Ålborg med klara 3–0. I kväll krävs seger mot Nordsjälland om man vill haka på förstaplacerade Bröndby i kampen om titeln.

Sarpsborg – Molde                1X

Molde har kapacitet, men känns inte helt pålitligt. Chockförlust i cupen under onsdagen.

Ferreira – Rio Ave               1

Spiketta i denna match som Svenska Spel har tagit från Portugal.

Leganes – Levante                 1

Levante har spelat upp sig rejält under våren och kontraktet är säkrat. Leganes imponerar inte alls denna säsong.