Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Champions League 5 December Speltips

CL speltips tisdag 5 December - bild på Sporting

Dags för årets sista Champions League-matcher. Idag, tisdag, den 5 december, väntar åtta avslutande spel på att lösas på tisdagens Topptips. Dags för speltips och en del betting på fotboll ikväll! Imorgon väntar resterande åtta matcher. Vi hoppas att våra CL speltips hjälper dig inte bara vinna på Topptipset idag, utan även fatta korrekta beslut vad gäller dina ”vanliga” bets på Champions League.

Kort spelanalys av tisdagens CL-matcher

Vi garderar upp Manchester United mot ett högmotiverat CSKA Moskva. Mest spänning är det i kampen om andraplatsen i CL grupp A. Man United vinner gruppen och avslutar nu hemma mot ett CSKA Moskva som behöver ta fler poäng än Basel i denna slutomgång. Vi har rätt rejäl respekt för CSKA som visar het form – och det måste vara ett bra läge att möta United. Dessa kommer ju från match mot Arsenal och till helgen väntar City… Visst kan det påverka tisdagens prestation negativt!

Italien-duon från Serie A, Roma och Juventus, är trygga spikar. Båda lagen behöver vinna för att helt och hållet vara på den säkra sidan och visst blir det leverans mot svaga motståndare. Även Barcelona kommer att spikas av många och det är givetvis bra chans hemma mot Sporting – men ”Barca” har kryssat mycket på sistone och vi betalar för delad pott även på tisdagen.

Tipsförslag Champions League Tisdag

Enligt oss på Ettkrysstvå så kommer följande 108 rader ska hålla hela vägen:

  1. Bayern – Paris SG                                1X2

Paris SG har full pott så här långt och vann hemmamatchen mot Bayern München med 3-0. Efter det har Bayern München bytt tränare och visat upp en helt annan stadga i spelet. Paris SG har gjort en strålande höst, men här ska tyskarna vara favoriter. För att Bayern München ska passera Paris SG i tabellen krävs en seger med fyra mål eller mer.

  1. Celtic – Anderlecht                              1X

Lagen gör upp om tredjeplatsen i gruppen, men efter att Celtic vann med 3-0 när lagen möttes i Belgien ser den vikt åt till Celtic. Anderlecht kommer att göra ett rejält försök, men det är inte mycket som talar för att de kommer att lyckas. Ralston och Roberts fortsatt borta hos Celtic. Anderlecht saknar sina rumäner Stanciu och Chipciu. Ingen direkt fara. Känns som att ettan hittar hem.

  1. Benfica – Basel                                    1X2

Benfica har inte alls gått att känna igen i Champions League den här gången. Idel förluster så här långt och målskillnaden 1-12. Basel ligger tvåa i gruppen och har mer att spela för, men Benfica spelar för hedern och det räcker ofta väldigt långt. Benfica saknar endast Ruben Dias och Augusto. Basel har duon Vailati och Van Wolfswinkel borta pga skador sedan tidigare. På mittfältet saknas även Bua och Dié och det är klara minus.

  1. Manchester United – CSKA Moskva          1X2

CSKA Moskva har gjort ett bra gruppspel och står på nio poäng inför sista omgången. Det räcker dock inte för att avancera vidare. CSKA måste bärga fler poäng än vad Basel gör om det ska gå vägen. United behöver en pinne för att säkra gruppsegern, men lär ta tre. MU har Fellaini, Matic, Carrick, Bailly och Ibrahimovic borta. Ingen större fara. CSKA har dubbla avstängningar på duon Natcho och svenske Wernbloom och det är tungt offensivt.

  1. Chelsea – Atletico Madrid                  1  2

Chelsea toppar gruppen två poäng före Roma. Roma har plussiffror på Chelsea och möter Qarabag i sista omgången. Det innebär att Chelsea troligtvis måste vinna matchen för att bärga gruppsegern. Atlético Madrid kan bara gå vidare om Roma tappar poäng mot Qarabag. Det är ganska troligt att Roma tidigt tar ledningen och då blir det svårt för spanjorerna att hålla gnistan uppe. Då lutar det kraftigt åt hemmaseger på listor med odds från spelbolag. Vår expert är inte alls lika säker på Chelseas seger idag.

  1. Roma – Qarabag                                 1

Roma har ett pangläge att ta sig vidare från gruppen och det vore start då Chelsea och A. Madrid rankades före när gruppspelet startade. Roma har imponerat så här långt, inte minst i matcherna mot Chelsea. Vid seger här är avancemanget säkrat. Qarabag är inte så tokigt och det syns att alla matcher i Champions League är något extra. Därför ska man inte förvänta sig ett bortalag som bara lägger sig platt. Favorit även på Europatipset idag.

  1. Barcelona – Sporting                          1X

Barcelona har redan säkrat gruppsegern och det kan såklart vara ett litet problem inför den här matchen. Barcelona brukar dock göra jobbet i Champions League även om det inte behövs några poäng. Ett fullsatt Camp Nou hjälper alltid till. Sporting kan ta sig vidare, men behöver hjälp av Olympiakos och det är inte troligt. Portugiserna kommer i alla fall att göra ett allvarligt försök och det borde bli en rolig match mellan två offensiva lag.

  1. Olympiakos – Juventus                           2

Olympiakos har inte räckt till i Champions League den här gången, men en liten ursäkt är ändå att gruppen var stentuff. Med Barcelona och Juventus i samma grupp var det i praktiken kört redan från start. Tredjeplatsen går inte heller att nå och nu spelar man för hedern. Juventus ligger tvåa i gruppen, men behöver segern för att vara på den säkra sidan. En kontrollerad bortaseger är ett troligt scenario.