Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Australian Open Odds 2018 Damer

Favoriten att vinna Aus Open 2018 bland damer Caroline Wozniacki bild

Dags för årets första Grand Slam och då är det inte GS75 vi syftar på, utan tennis. Vi går igenom aktuella odds på Australian Open 2018 och kikar på turneringens favoriter. På herrsidan är Federer klar favorit. Seger för schweizaren ger en vinst på 2,75 gånger pengarna hos flera svenska spelbolag. Odds på Nadal kommer nog sjunka efter hans fantastiska vinst mot veteranen Estrella Burgos igår.

På damsidan är det däremot väldigt ovisst och en ytterligare indikation på det är att favoriten till slutsegern står så högt som 7 gånger pengarna. Våra odds som du hittar i denna artikel gäller vid turneringsstart, nämligen före dag 2. Kom ihåg att odds ändras under turneringens gång. Samma gäller självklart även odds på tennis och Australian Open.

I denna artikel kikar vi på Aus Open odds för damturneringen 2018. Damtennisens kronjuvel, Serena Williams, meddelade för drygt en vecka sedan att hon inte kommer till spel i årets Australian Open. Den 23-faldiga grand slam-segraren känner sig inte i tillräckligt bra form efter att ha fött barn. Således är turneringen i år vidöppen – därav de höga oddsen på slutsegraren.

Belinda Bencic: turneringens första skräll

I första omgången i Aus Open dag 1 förvånade Belinda Bencic tennisvärlden när hon slog ut förra årets finalist i Australian Open, den femteseedade amerikanskan Venus Williams, i första omgången med en imponerande 6–3, 7–5 seger. 20-åringen var under 2016 uppe som världssjua, men efter skador sjönk hon hela vägen ner till en 318:e plats men kommer till turneringen stärkt av tre raka segrar i mindre turneringar. I nästa runda möter hon Luksika Kumkhum från Thailand som slog ut Johanna Larsson 6–3, 7–5.

Gamla favoriter är tillbaka som högoddsare

Storstjärnor som går väl att kalla för ”gamla favoriter” Maria Sjarapova från Ryssland, 2008 och tyskan Angelique Kerber, 2016, är de enda två som vunnit titeln tidigare som deltar i år. Båda har även varit världsettor. De är dock högoddsare i år. Sjarapova var länge tennisens omslagsflicka, men efter att ha åkt fast för doping 2016 blev det en helomvändning. Hon gjorde comeback ett år senare genom ett wildcard i en turnering i Stuttgart och fick till årets Australian Open inviga turneringen med att bära bucklan. Det brukar normalt sett tillfalla den regerande mästaren, i detta fall skulle det varit, Serena Williams, men eftersom inte inte kom till spel fick Sharapova bära den –  vilket inte så överraskande väckte irritationer inom tennisleden.

Wozniacki – vår favorit till att vinna Aus Open 2018

Danskan Carolina Wozniacki har länge varit med bland världstoppen. Hon var rankad som nummer ett 2010 och cirka åtta år senare är hon rankad som tvåa, hennes bästa placering sedan 2012. Blir det en ny segrare på damsidan i Aus Open 2018? Det återstår att se. Redbet och andra stora varumärken med odds tror på succé för andra spelare, medan vi hejar vilt på danskan.

Under 2017 vann Caroline sin största titel i karriären, WTA Tour Championship, som tävlas mellan de åtta bästa i världen, men har aldrig vunnit en grand slam. På meritlistan hittar vi två grand slam-finaler, båda gångerna i US Open, 2009 och 2014. I Australian Open 2018 är det dags att vända trenden. Här har Wozniacki som längst nått en semifinal 2011. Danskan måste bara vinna i år.

Precis som Wozniacki så har även rumänska världsettan Simona Halep också två US Open-finaler, där hon både gångerna föll på målsnöret 2014 och 2017. Till den här turneringen är hon favorittippad enligt oddsen. Notera att odds som du hittar i denna artikel är ungefärliga och avser ett stort svenskt spelbolag. Hos olika bettingsajter blir odds på Aus Open säkert olika. Dessutom ändras de varje dag efter varje match.