Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Torsdag 12 April

Snart är det slut på ligahockey och det lär bli svårt för Svenska Spel att välja matcherna till Powerplay tipskuponger. Det väntar förvisso NHL-slutspel och landslagshockey i VM. Det blir kul att se hur Svenska Spel kommer att lösa resterande matcher, för det blir knappast åtta bra hockeymöten per dag i maj. Nu är det dock fortfarande så att vi har en del bra matcher att tippa. På torsdagens Powerplay väljer vi att kika närmare på det hockeyallsvenska kvalet och det begynnande Stanley Cup-slutspelet.

Borlänge såg ut att gå mot en säker seger mot Troja/Ljungby, men de tappade 5-2-ledning till 5-5 i sista perioden, innan man kunde avgöra i förlängningen. Bonuspoängen innebär dock att man fortfarande har en liten chans att nå hockeyallsvenskan, men då krävs seger här. Västervik har fem poäng till godo på Borlänge och kan alltså säkra en topp två-placering vid vinst här. Med så viktiga poäng på spel väljer vi att helgardera i denna Powerplay torsdag match.

Västerås har sett väldigt bra ut på sistone och kommer närmast från en rejäl utskåpning av Huddinge. Segern innebär att man nu har det hockeyallsvenska kontraktet helt i egna händer. Troja/Ljungby stod för en stark upphämtning mot Borlänge, men föll ändå efter förlängning. Chanserna på allsvenskt spel är nu minimala enligt odds på spelsidor på nätet.

Washington har blivit synonymt med att göra starka grundserier och den här säsongen har inte varit något undantag. Capitals vann tolv av de femton sista matcherna och spelade hem Metropolitan Division före regerande mästarna Pittsburgh. Nu måste man visa att man håller även i slutspelet, där man har en historia av att vika ned sig. Capitals har dock vunnit sex av de sju senaste mötena med Columbus och får bära favoritskapet, även om Blue Jackets är mycket svårspelat fem mot fem. Hemmalaget har frågetecken för målskytten TJ Oshie, som har stått över de senaste matcherna.

Systemförslag för Powerplay Torsdag

Danmark – Sverige                     2

Danmarks svenske förbundskapten Jan Karlsson har tagit ut en stor och erfaren trupp till landskamperna mot Sverige i kväll och på lördag. Bland de 27 spelarna som finns med i laget hittar vi namn som NHL-meriterade Nicklas Jensen, likaledes NHL-meriterade Philip Larsen och Brynäs Jesper Jensen. Redbet bjuder på 1,50 i odds på Sverige i denna Powerplay match, vilket känns riktigt fair.

Lettland – Finland                       2

Finland möter Lettland över två matcher. Den första avklarades i går, onsdag, och det finska landslaget vann som väntat matchen. Två av målen kom från samma kedja, med centern Sami Sandell och forwardsduon Eemeli Suomi och Ikonen. Eemeli Suomi och Sami Sandell spelade fram varandra till varsitt mål och det tredje kom från Mika Niemi.

Borlänge – Västervik              1X2

Borlänge måste gå för seger för att ha chans att knipa en plats i Hockeyallsvenskan. Västervik visar härlig inställning. Öppet. Det går naturligtvis att vända och vrida på olika scenarion i evigheter – så är det alltid. Men man kan slå fast att två poäng borta mot Borlänge i kväll räcker föratt Västervik ska säkra det allsvenska kontraktet till nästa säsong. En poäng kan också vara tillräckligt –beroende på hur det går för Huddinge mot Piteå.

Västervik kommer närmast från en förlängningsseger, 2–1, mot just Piteå och tränaren Mattias Karlin vill se sittlag fortsätta på den inslagna vägen från den matchen ikväll. Enligt Västerviks-Tidningen är forwarden Marcus Lindblom osäker på spel i kväll.

Huddinge – Piteå                    1

Huddinge var aldrig nära att hota ett starkt Västerås senast. Bör få bättre utdelning mot ett avhängt Piteå. Huddingemåste  Så är det bara. Efter förlusten mot Västervik senast, med hela 0–6, laget pressat att prestera i de två sista matcherna – och behöver också ha andra resultat på sin sida. Klar etta och rekommenderas till er som gillar betting på nätet hos utländska sajter, där oddsen är högre än hos Svenska Spel.

Västerås – Troja/Ljungby       1X

Västerås spelade ut hela registret mot Huddinge och har nu det hockeyallsvenska kontraktet helt i egna händer. Vettig etta. En poäng. Det är allt som krävs hemma mot avsågade Troja-Ljungby för att Västerås ska ta steget tillbaka till Hockeyallsvenskan igen. Inför kvällens näst sista omgång av kvalserien toppar Västerås tabellen, med sex poäng ner till Huddingeunder strecket. Johansson var en av få spelare som stannade kvar i Västerås då laget åkte ur allsvenskan ifjol. En annan var backen Jimmie Jansson.

Lugano – ZSC Lions                 1X

Lugano visade styrka då man vände underläge mot Biel till totalseger med 4-2. Hemmais vägde tungt i grundserien. Det vankas final i det schweiziska slutspelet. ZSC Lions,från Zürich, mot HC Lugano. Båda vann sina respektive semifinalserier med 4–2 i matcher, men hade en något oväntat väg till finalen.

Lugano kom fyra i grundserien. ZSC hade hela 27 mindre poäng än serieettan Bern (!) och kom på blott sjunde plats. Enligt schweiziska medier, finns det också en stor chans att laget får klara sig utan stjärnan Linden Vey, som anslöt från KHL sent in i säsongen. Den 26-årige centern har gjort över 100 matcher i NHL och 50 matcher i KHL, och har på totalt 14 matcher för ZSC gjort 8 poäng.

Bolzano – Salzburg                 1X2

Salzburg inledde finalspelet i den österrikiska hockeyn med att hemmaförlora mot överraskningen Bolzano med 1–2. Därefter kunde österrikarna kvittera i matchserien, via 3–0 i en drabbning som också spelades på hemmais. Nu går finalen vidare med match i Italien – och då förväntar sig Salzburg ett helt annat Bolzano. Smart val för livespel på denna Powerplay match denna torsdag är Interwetten, ett spelbolag som i grunden är österrikiskt och som säkert har en del betting marknaden på detta hockeyspel.

Washington – Columbus       1X2

Washington Capitals vann tolv av de 15 avslutande matcherna i grundserien. Hoppas ha målskytten Oshie redo. Trolig etta. Columbus tog den första playoffplatsen för att ta sig till slutspel. Washington vann Metropolitan-divisionen, samma som Columbus spelar i, för tredje året i rad. Men till slutspelet är det nya tag. Och räkna med en hård serie, speciellt mellan två divisionsrivaler.