Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay: Tips 8 Januari

Dinamo Riga hockey klubb spelar

Glöm inte att lämna in din Powerplay spelkupong före kl 15 idag. På måndagen sätter hockeymatcherna igång ovanligt tidigt, vilket gör att många inte hinner lämna in sina tips till Svenska Spel. Vi är i tid och fightar om stora vinstpotten. Kallinge och Bars Kazan sticker ut som spikar i vårt tipsförslag. Nedan presenterar vi vår analys av dagens hockey med nyheter och tips. Lycka till!

Inför hockeymatcher måndag 8 januari

Vi börjar med Sverige. Första två matcher på kuponger är Karlskoga mot Tingsryd där vi tror på 1X och Kallinge/Ronneby mot Valbo där vi tror på hemmavinst. Kallinge/Ronneby har varit ett starkt Division 1-lag i ganska många säsonger nu och det är inget undantag i år. Laget tog hem den södra grundserien och blir att räkna med i Allettan. Nu har dock Kallinge/Ronneby torskat två av tre matcher hittills – men det har varit mot tunga duon Kristianstad och Huddinge. Valbo hemma på måndagen och det är betydligt mildare. Starkt av Valbo att ta sig hit men laget har redan halkat efter och allt annat än bottenstrid skulle förvåna. Sund spiketta!

I KHL har vi pratat gott om Bars Kazan under säsongen och laget fortsätter att gå starkt – men man utmanas om seriesegern i öst och har inte råd att slå av på takten. Har inlett 2018 med ett par riktigt vassa bortasegrar och trots att man nu möter ett ganska form- och hemmastarkt Cherepovets gillar vi läget för Kazan att plocka ytterligare en snygg seger.

Vår spelkupong på Powerplay idag

Det är gott om luriga hockeymatcher på Powerplay idag. Vi tippar flera kryss på spelkupongen. Nedan presenterar vi våra 48 rader.

  1. BIK Karlskoga – Tingsryd                    1X

Det är viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Läget är mest akut för BIK Karlskoga som ligger sist i tabellen och som har åtta poäng upp till kvällens motståndare Tingsryd. BIK Karlskoga har varit på tog för uddlösa och då är det svårt att vinna matcher. Tingsryd har ett bättre utgångsläge i tabellen och de kan lägga sig på försvarsspel och kontra i kväll. Det är upplagt för en jämn och tuff match.

  1. Kallinge/Ronneby – Valbo                  1

Vi kan inte påstå att något av lagen imponerat här i AllEttan Södra, men vi menar bestämt att Kallinge/Ronneby besitter högre kapacitet. Valbo har förlorat fyra av de fem inledande matcherna under ordinarie tid. Offensiven är uddlös och defensiven läcker. Vi har väldigt svårt att se hur Valbo ska kunna kriga till sig poäng i kvällens svåra bortamatch. Kallinge/Ronneby måste vinna den här sortens matcher och vi ger dem fin vinstchans.

  1. Toronto – Columbus                           1

Toronto har gjort en fin säsong så här långt men vi kan inte påstå att dagsformen är något extra. Faktum är att Toronto spelat fem raka matcher utan att vinna under ordinarie tid. Colombus är inte mycket hetare, även om de besegrade Dallas med 2-1 för tre omgångar sedan. Vi håller Toronto något högre i grund och botten men det kommer krävas en stark insats för att få med sig samtliga poäng i nattens match.

  1. Dinamo Riga – Sotji                              X2

Dinamo Riga ligger sist i Bobrov Division och det beror främst på att offensiven varit för uddlös. Dinamo Riga har bara gjort 82 mål på 46 matcher och det är kraftigt i underkant. Resultaten på hemmais har inte varit något extra och den hemmaplansfördelen ska inte överskattas. Sotji har vunnit 20 matcher under ordinarie tid och det tål att jämföras med Dinamo Riga som vunnit sju. Sotji har fin form och de är motiverade utgångsfavoriter.

  1. Torpedo Novgorod – Ufa                                 1X

Torpedo Nizjnij Novgorod har bra kapacitet i grund och botten men deras dagsform är inte bra. Faktum är att Torpedo spelat fem raka matcher utan att vinna och det kommer krävas en rejäl uppryckning för att besegra Salvat. Salavat Julajev Ufa gör sin nionde raka match på bortaplan och de har vunnit fem av de sex senaste (tre av vinsterna togs under ordinarie tid). Vi menar att Salavat Julajev Ufa kan skrälla.

Efter julfirandet bytte Oskars Bartulis klubb i KHL. Den lettiske backen lämnade Admiral Vladivostok, där han var lagkapten, för att i stället skriva på ett kontrakt med Salavat Julajev Ufa. Sedan flytten har Bartulis spelat tre matcher för sitt nya lag. Hur det har gått? Salavat Julajev Ufa har vunnit två av matcherna, allra senast blev det 4–3 borta mot Dinamo Riga. Så med andra ord bör tränaren vara nöjd med sin nye adept. I dag ställs Bartulis och hans Salavat Julajev Ufa mot Torpedo Nizjnij Novgorod, om succé fortsätter i denna Powerplay-match återstår att se.

  1. Spartak Moskva – Nizjnekamsk         1X

Spartak Moskva kämpar på hyggligt. Deras offensiv är riktigt bra men defensiven kunde vara bättre. Spartak Moskva föll mot Ak Bars senast men tog poäng i fyra raka matcher dessförinnan, så formen är fin. Neftekhimik Nizjnekamsk ser desto risigare ut. De har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och segern togs efter övertid mot Avangard för tre omgångar sedan. Spartak Moskva ska ses med hygglig chans.

  1. Cherepovets – Kazan                               2

Severstal Tjerepovets har inte varit något extra den här säsongen men dagsformen är helt okej med tre segrar sett till de fem senaste matcherna. Ak Bars Kazan toppar Kharlamov Division och de har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Ak Bars Kazan har varit det bättre laget så här långt men det brukar bli målmässigt jämna matcher när dessa lag möts. Vi tycker att Ak Bars Kazan blivit lite för stora favoriter och det kan skrälla.

  1. Manitoba – Grand Rapids                   1X2