Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Speltips Söndag 6 Maj

Vinna eller försvinna. Det är det som gäller för Boston Bruins och San Jose Sharks idag. De möts i Stanley Cup-slutspelet i en match som vår bettingexpert anser vara central på Powerplay speltips denna söndag. Det är Sharks som enligt oss på ettkrysstva.com har bäst chanser på dagens tipskupong. I hockey-VM ser vi Finland som spikförslag.

Analys inför Söndagens Powerplay

Precis som väntat hade Sverige inga bekymmer i matchen mot Vitryssland med 5-0 i sin första VM-match. Tre Kronor kopplade greppet direkt och släppte aldrig in motståndarna i matchen. Flera olika kedjor fick göra mål, vilket lovar gott inför fortsättningen i VM 2018 i hockey. Idag är det Tjeckien vi möter och det är ett försvarsstarkt lag, med flera skickliga forwards. Matchbilden kommer inte att se likadan ut ikväll, men vi vinner ändå och det är det vi tippar på vår Powerplay kupong.

Efter segern i sudden death i det fjärde mötet har Tampa Bay Lightning skaffat sig tre chanser att avgöra tuffa serien mot Boston Bruins. De senare visade kämpaglöd, när de lyckades komma igen efter 0-2-underläge. Experten på hockey tips tror inte att Boston är helt uträknat ännu. För att få till en match till (nummer 6) så måste Bruins få igång offensiven. Just nu är de alldeles för beroende av sin första kedja.

Bara vinst räknas för Sharks ikväll. De ligger under med 2-3 i matcher mot Vegas inför kvällens Powerplay drabbning. Senaste mötet vann Golden Knights, men San Jose var stundtals riktigt bra. De var nära att hämta upp ett 0-4-underläge, vilket vore en superskräll.

Inbytte målvakten Dell gjorde flera bra räddningar för San Jose, men sannolikt är det Jones som istället får starta mellan stolparna idag, söndag. Sharks har flera rutinerade matchvinnartyper i laget och trots att man har ryggen mot väggen, bör man kunna ta det här till ett sjunde och avgörande möte.

Powerplay Systemförslag Söndag

Sverige – Tjeckien                                                1

Efter den övertygande 5–0-segern i premiären väntar i eftermiddag Tjeckien i ishockey-VM i Royal Arena i Köpenhamn. Spelstopp här är kl 16.55. Ett tuffare motstånd för Tre Kronor där tio spelare gör sin första VM-turnering och där medelåldern på laget, med fem öppna platser i truppen, ligger på låga 23,8 år.

Tyskland – Norge                                                 1

OS-finalisterna Tyskland fick se sig besegrat av Danmark efter straffar i premiären. Nu har de inte råd att tappa poäng här. Tyskland slog bland annat ut Sverige på sin sensationella OS i vintras. Men att döma av premiärmatchen i VM så lär tyskarna få svårt att upprepa succén.

Tyskland föll alltså mot värdnationen Danmark efter straffar och det var besviket i det tyska lägret efter förlusten. Efter en svag inledning spelade Tyskland upp sig, men det räckte inte.

Lettland – Finland                                                    2

Finland tog en storseger över Sydkorea. Lettland fick kämpa hårt och vann mot Norge. Nu blir det en förlust för letterna.

Slovakien – Schweiz                                            1X2

Schweiz fick slita hårt mot Österrike. Idag saknar laget offensiva kuggen Andrighetto på grund av avstängning.

 

Tampa Bay – Boston                                           1X2

Tungt för Boston Bruins som nu måste vinna tre raka matcher. Föll på övertid senast, trots att man vände 0-2-underläge.

San Jose – Vegas                                                  1X

Sharks var nära att hämta upp 0-4-underläge senast, men föll med 3-5. Vinna eller försvinna nu.

L Couture – W Karlsson                                        1X2

Helgardering i detta H2H-möte mellan svensken Karlsson och Couture.

Syracuse Crunch – Toronto Marlies                 1X2

Vi är inga experter på lägre ligor i USA och Kanada och väljer tippa 1X2 i sista match på Powerplay kupong idag.