Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Speltips Fredag 23 Mars

Powerplay Speltips Fredag

Powerplay speltips handlar i mångt och mycket om svensk hockey idag. Ettkrysstva.com litar på Frölunda mot Malmö och utgår från hemmavinst på Powerplay. Även i Norge och Tyskland hittar vi en del spikar. Nu när klubbfotboll har tagit paus, satsar vi mer på hockey tips och hoppas att våra spelförslag för fredagsmatcher ger utdelning och klirr i kassan för dig som gillar satsa pengar på hockey.

Speltips inför Dagens Powerplay Fredag

Första matchen på fredagens Powerplay är mötet mellan Frölunda och Malmö. Indians kommer stärkta av den urstarka vändningen i Malmö senast. De bärs nu fram av ett kokande Scandinavium i Göteborg. Frölunda var inte bra i första hemmamötet. Kan de göra två kassa matcher på hemmaarenan på raken? Vi tror inte det och speltips här är en seger för Indians.

Nästa match på Powerplay, utvald av Svenska Spel som match nummer 2 igen, är Färjestad mot Skellefteå. Färjestad har nu verkligen kniven mot strupen efter två raka förluster i matchserien. Hemmalaget måste hitta ett sätt att få hål på Ortio i målet. Svårtippat här och en helgardering kan vara det bästa speltipset.

I Norge har Storhamar kopplat greppet i matchserien. Laget såg stabilt ut senast och har nu en bra chans att avgöra. De spelar hemma och vi tippar en vinst och en etta, vilket ska vara dagens Powerplay säkraste kort. Vi plockar ut Betsson Bonus idag som vi som lojala kunder får varje vecka och satsar allt på denna norska hockeymatch.

NHL är också med på Powerplay speltips idag. Dallas spelar säsongens sämsta hockey. Samtidigt så är de i akut behov av poäng i jakten efter slutspelsplatser. Stars har förlorat sex raka och ser allt jämnt ut att sakna målvakten Bishop. Boston Bruins har tagit poäng i tio av sina tolv senaste matcher. De brukar spela som bäst även när de förlorar. Oroande för laget är alla skador. Vill det sig illa kan de tvingas klara sig utan Bergeron, Backes och Rick Nash idag. Dessutom är en rad backar borta, däribland Krug, Chara och McAvoy.

Fredagens Powerplay Systemförslag på 54 rader

Frölunda – Malmö Redhawks

Fredag lär bli tuff för Malmö och vi tippar etta i första Powerplay match idag. Systemförslagets första match saknar gardering, inte minst på grund av Malmös tunga skadebesked. Forwarden Lars Bryggman missar både matchen idag och även resten av säsongen. Det stod klart efter den benskada han ådrog sig i den andra kvartsfinalen mot Frölunda.

Bryggman gjorde 21 poäng på 48 grundseriematcher denna säsong. Han hann även med ett mål mot Frölunda i denna kvartsfinalserie. Dessutom är Bryggman knappast den ende skadade spelaren i Malmös trupp. Sedan tidigare är även danske Hardt borta från kvartsfinalsserien. Backarna Lerby och Andersson saknas också.

Färjestad – Skellefteå

Helgardering är förslaget för match nummer 2 på kupongen. Skellefteå kan idag koppla ett bra grepp i kvartsfinalserien mot Färjestad. Blir det bortaseger i Karlstad så har tabellfemman hela 3–0 i matcher. Därmed får de en stor chans att ta sig vidare till semi. Laget har två osäkra kort inför dagens Powerplay match. Under torsdagen saknades fyra spelare från onsdagens möte på träningen. Både Linus Lindström och Adam Pettersson är tveksamma till start idag.

Storhamar – Frisk Asker

Mycket talar för att Storhamar blir norska hockeymästare i år. Spiketta här som spelförslag. Laget från Hedmarken vann först grundserien i stor stil och slog sedan ut Lørenskog med 4–0 i matcher i kvartsfinalserien. I semifinalen mot Frisk Asker har laget nu 3–1 i matcher och har därmed avgörandet i egna händer hemma idag.

En stor del i Storhamars så här långt framgångsrika säsong har backen och lagkaptenen Kodie Curran varit. Kanadensaren gjorde hela 44 poäng på 38 grundseriematcher och har nu gjort 21 poäng på åtta spelade slutspelsmatcher.

Eisbären Berlin – Wolfsburg

Tvåan från grundserien i Tyskland, Eisbären Berlin, kan idag bli klara för semi i det tyska ishockeyslutspelet. Och det tror vår hockeyexpert att de gör. Powerplay spelförslag här är en klar etta. Senaste hemmamatchen blev en ren förnedring. Berlin körde över Wolfsburg med 8–1 och det lär bli målrikt här igen. Vi satsar på resultat på Oddset Matchen på en ny storseger för hemmalaget.

Ingolstadt – Mannheim

Nästa helgardering i fredagens Powerplay systemförslag kommer här. Riktigt oklart vem som vinner och båda lag känns lika starka. 1X2 säger experten.

München – Bremerhaven

Hemmavinst tippas. Efter chockförlusten på hemmaplan i den första kvartsfinalen  så har grundseriesegrande München en bra chans att stänga butiken mot Pinguins från Bremerhaven. Därmed blir de även klara för semi. Efter skrällförlusten har München alltså vunnit tre raka matcher. I de två senaste har de regerande mästarna ryckt ifrån i slutminuterna. Senast gick man från 2–2 till 5–2 i tredje. I matchen innan vände de 1–2 från andra perioden till 5–2. Starkt och en till spiketta på dagens systemförslag.

Ice Tigers – Kölner

Även här väljer vi tippa etta efter en noggrann analys. Det går att gardera med kryss, men Kölner vinner inte här. I hemmalaget Thomas Sabo Ice Tigers saknas den slovakiske backen Milan Jurcina på grund av skada. I Köln saknas sedan tidigare den kanadensiske Justin Shugg som har gjort 37 poäng i grundserien. Dessutom ska den svenske backen Fredrik Eriksson på nytt ha fått skadeproblem och finns inte med i dagens Powerplay möte nummer 7.

Dallas – Boston

Systemförslag avslutar vi med en till helgardering. Dallas hade ingen lycka över huvud taget på sin nyss avslutade borta turné. Sex raka förluster, och två poäng, blev facit för laget. Nu är de utanför en slutspelsplats i NHL tabellen. Brett Ritchie missade den sista matchen på grund av sjukdom, men ser ut att kunna spela idag.