Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay: Speltips 15 December

Tippa Powerplay kupong - Leksands hockeylag

Fredag idag. Dags för kyckling och hockey. Flera tydliga hemmafavoriter att ta ställning till på fredagens Powerplay. Svenska Spel har valt ut åtta riktigt bra hockeymatcher bland alla spännande hockeymöten idag. Här kommer våra speltips. Vi litar på Timrå och Västervik. Storlagen i Schweiz får se upp! Formen har hackat och man får slita för poängen och målen – men Timrå biter sig fast i serieledningen. Blott 46 insläppta mål är solklart bäst i serien och det är nyckeln för laget. Vita Hästen har det tufft för dagen och bortasiffrorna skrämmer verkligen inte. ”Knappt men klart” för Timrå och vi spikar deras seger i våra speltips.

Även Västervik får fullt förtroende. Har växlat upp starkt på sistone och förbättrat prognosen i botten. Segersviten sprack senast men man störde ju Leksand borta rätt rejält. Viktig match på fredagen då jumbon Troja gästar och vi säger fin chans för Västervik att skapa tydlig lucka.

I Schweiz brukar vi prata gott om Bern och Zürich och för oss är det den klart troliga finalen till våren – men på fredagen kan duon få bekymmer. Dels är det farliga gäster, dels åkte ju både Bern och Zürich bittert ur CHL i veckan efter tuffa matcher. Kan bli tufft att ladda om nu och vi garderar!

Vår Powerplay Spelkupong och Senaste Nyheter Inför Dagens Hockeymatcher

  1. AIK – Pantern                        1X

AIK har svängt från att tidigt på säsongen vinna borta och förlora hemma, till det motsatta. Sammantaget så kan man dock konstatera att det är för dåligt drag i det offensiva spelet. Pantern finns några snäpp ovanför AIK i tabellen och överlag känns skåningarna stabilare. Förlusten på hemmaisen mot formfenomenet Almtuna behöver man nog inte ta så hårt på, även fast det givetvis aldrig är bra med dålig utdelning framåt. AIK är ganska lätt att såra.

  1. Leksand – Södertälje           1X

Leksand får tipset, men det känns inte tryggt. Resultaten inbjuder till tveksamhet. Man kan dock ändå inte klanka ner alltför mycket, masarna hänger ju fortsatt med i toppstriden. Södertälje har åkt på fyra jobbiga knappa förluster på slutet, men ok form finns trots det. Det mesta handlar om att ska börja studsa rätt igen. SSK hör till de lag som ska platsa bland de åtta bästa.

  1. Timrå – Vita Hästen             1

Timrå är fortfarande kvar som tabelletta, trots att spelet har hackat en del på slutet. Ett lag som Timrå får dock sällan några långvariga svackor och formen är nog på väg upp på rätt nivå igen. Vita Hästen har förlorat många matcher på sistone och nu börjar avståndet upp till topp-8 bli obekvämt. Enklare matcher än denna har tappats i den sviten och ettan är ett mycket trolig tecken.

  1. Tingsryd – Almtuna              1X

Almtuna är ett av seriens absolut formstarkaste lag och har helt plötsligt serieledningen i siktet. Så långt som till den vill vi dock inte sträcka oss när vi bedömer Almtuna. Jämn kamp här. Tingsryd har saknat Frycklund och Laz på slutet. Från Timrå har man hämtat in forwarden Lucas Zetterberg och han gör debut här i kväll.

För Almtuna saknas sedan tidigare Sandström och Quist. Ny på skadelistan är Jakob Svensson och backen Lindström är på landslagsuppdrag. Almtunas forward Jacob Svensson skadade axeln mot Pantern senast – en 2–0-seger som var Almtunas fjärde raka vinst – och missar mötet med Tingsryd. Därför skriver medierna att Erik Svantesson, med ett förflutet hos Almtuna, kallas in på lån från Kallinge-Ronneby. Dessutom har backen Jonathan Léman skakat av sig sin sjukdom.

  1. Västervik – Troja/Ljungby   1

Västervik föll i bortamötet mot Leksand senast och så mycket annat var heller inte att vänta. Nu tror vi dock att det blir hemmaseger för laget och sätter etta på dagens hockeytips på Powerplay. 3-5 är inga siffror att skämmas för. Före det vann laget tre gånger i följd på övertygande sätt. Nu är det hemmais mot tabelljumbon och det borde gå vägen. Troja/Ljungby håller spelet väl uppe i matcherna men det går ju ändå inte att blunda för att laget har misslyckats med att kravla sig upp från jumboplatsen.

Västervik kommer till spel utan Jacob Tenemyr i kvällens hemmamatch mot Troja-Ljungby. Den 22-årige forwarden, som under säsongen svarat för fem poäng (fyra mål och en assist) på 25 spelade matcher, är sjuk och tränade inte under gårdagen. En som däremot är uttagen i matchtruppen är Jesper Nordin. Backen, som nyligen hämtades in till Västervik från Tranås på ett så kallat try out-kontrakt, får därmed chansen att göra debut i allsvenskan.

  1. Bern – Lugano                      1  2

SC Bern leder alltjämt den schweiziska ligan, efter att ha besegrat Lausanne med 3–2 förra lördagen. Det var lagets första vinst på ett tag i ligan, efter fyra raka förluster. Men så sent som i tisdags inkasserades en deppig förlust i CHL, då laget förlorade mot Växjö Lakers och blev utslaget av smålänningarna med ett måls marginal.

  1. Lausanne – Servette            1X

Jonas Junland har varit en av Lausannes allra bästa spelare under säsongen. Den svenske backen, som gör sitt andra år i Schweiz, har noterat imponerande 21 poäng på 29 ligamatcher. Men något spel mot Servette ikväll kommer det inte att bli.

Junland är som bekant uttagen i Tre Kronor, som just nu spelar Channel One Cup i Ryssland. Och att 30-åringen saknas i Lausanne råder det inga tvivel om. Junland, som i allra högsta grad är aktuell för OS-spel i februari, kommer även att missa lördagens bortamatch mot Davos.

  1. Zürich – Davos                      1X2

Fredrik Pettersson och Robert Nilsson har haft en urstark säsong i Zürich Lions. Forwardsduon har öst in poäng. 30-årige Pettersson har noterats för 30 poäng på 28 matcher och 32-årige Nilsson har gjort 25 poäng på bara 20 matcher. Därmed är de etta och tvåa i den interna poängligan i Schweiz.

Problemet är kanske att de har gjort det för bra.Pettersson och Nilsson har båda tagits ut till att representera Sveriges landslag i OS-uppvärmningsturneringen Channel One Cup och missar därför lagets kommande matcher.