Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips 13 Januari

Speltips Hockey Rögle Bild 13 Januari

Dags att tippa hockey igen. Här kommer speltips för Powerplay som gäller lördagens matcher. Det väntar återigen en full SHL-omgång idag, den 13 januari. Ettkrysstvå hittar riktigt bra spikar i Djurgården och Linköping idag. Rögles form är spännande. Det kan bli skräll i norr ikväll, när vi testar nya sajten Scandibet och väljer att satsa hela bonusen på hockeyspel.

Inför Hockeymatcher på Lördag: Analys

Nu följer nu upp dagens Topptipset speltips med en kort analys av hockeymatcher ikväll. Fokuset ligger på spel som vi är relativt säkra på. Vi börjar med Djurgården. Efter en något sämre period visade laget klass när man i torsdags vände 0-2 till 3-2 borta mot Färjestad. Efter några frustrerande hemmamatcher är det nu stort segersug och vi räknar med ett hett DIF – då blir det tufft för ett HV som släppt in väldigt mycket mål på sistone. Fel läge att gästa Hovet här!

Linköping fick en smidig resa hemma mot Mora senast, punkterade tidigt matchen och vann med 4-1. Snabbt returmöte nu och visst kan Mora göra ett bättre försök hemma i Dalarna – men Linköpings trend är positiv och i jakten på en topplacering säger budgeten tre poäng i denna bortamatch. Vi säger bra chans för LHC att följa upp!

Rögle har vunnit fyra av fem på slutet och plötsligt lämnat jumboplatsen – väldigt starkt! Segrarna har kommit hemma men visst kommer utdelningen att komma även i bortaspelet om laget fortsätter så här. Gästar nu ett Luleå som blandar och ger. Blev nollat av Örebro i senaste hemmamatchen och även detta kan bli läskigt för Luleå. Resten av våra speltips samt tipsförslag där du ser hur vi själva har tippat på dagens Powerplay kupong hittar du i nästa avsnitt.

Vår Powerplay Kupong Idag

Idag lämnar vi in en Powerplay kupong på totalt 48 rader enligt nedan. Det återstår att se, om vi lyckas pricka åtta rätt igen idag.

  1. Brynäs – Frölunda              2

Det är upplagt för en rafflande match mellan två formstarka lag. Brynäs är ruskigt svårslaget på hemmais just nu men vi vågar inte räkna bort Frölunda. Tipsetta hur som helst. Brynäs fick tillbaka Jesper Boqvist senast. Daniel Paille och Ryan Gunderson är skadade. Felix Sandström är utlånad. Frölunda fick tillbaka Adam Almquist och Rasmus Dahlin senast. Dessutom gjorde Jan Mursak debut. Mattias Nörstebö, Oliwer Fjellström,Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm har varit skadade en tid.

  1. Djurgården – HV71           1

I grund och botten gillar vi Djurgården när de spelar på hemmaplan men formen har varit lite diffus en längre tid. HV71 har ok form och deras vassa offensiv skulle kunna avgöra matchen. Djurgården saknade återigen Andreas Engqvist senast. Marcus Davidsson och Axel Jonsson Fjällby var tillbaka. HV kom till spel utan David Gustafsson, Erik Brännström, Sebastian Wännström och Linus Söderström senast. Det ser ut att bli liknande lag igen.

  1. Färjestad – Karlskrona     1X

Färjestad jagar en topplacering och en direktplats i slutspelet. Då finns det inte utrymme att slarva bort poäng i den här sortens hemmamatcher. Färjestad är bättre men vi tycker inte att spelet övertygade mot Djurgården senast. Axelsson klev av redan i första perioden och lär saknas, vilket är ett offensivt avbräck. Karlskrona har stått upp hyggligt resultatmässigt i ett par bortamatcher på slutet.

Färjestads stjärna Dick Axelsson fick kliva matchen mot Djurgården (2–3-förlust) efter att ha fått en smäll någonstans mot överkroppen – som det heter på ishockeyspråk – redan i den första perioden. En som däremot med all säkerhet inte kommer spela mot Karlskrona är Johan Adolfsson. Färjestad har nämligen valt att inte förlänga forwardens korttidskontrakt, och han lämnar därför klubben med omedelbar verkan.

  1. Luleå – Rögle                     1X2

Luleås form har inte varit som bäst på slutet. Rögle är inte oävet på något sätt, det såg vi inte minst i segermatchen mot Växjö. Rögle har kapacitet att skrälla. Luleå har haft en tung skadesituation på slutet. Niklas Olausson, Patrick Cehlin, Joey Hishon samt backarna Joonas Jalavanti och Jan Sandström har varit skadade. Jalavanti var tillbaka senast men då saknades Sondell istället. Lägg därtill att Jonas Berglund klev av med skada senast. Rögle fick tillbaka Ted Brithén senast. Jesper Williamsson och Filip Karlsson är skadade.

Chris Abbott tog över som sportchef i Rögle i november och sedan följde brodern Cam och klev in som huvudtränare. Nu ställs bröderna med sitt Rögle för första gången mot Luleå – klubben de representerade i flera år. Rögle har klättrat från jumboplatsen efter brödernas intåg och är i nuläget två poäng bakom Mora ovanför kvalstrecket. Laget kommer från två raka segrar, motserieledande Växjö (6–2) och mot Brynäs (3–1). Om det blir en lyckad återkomst och en tredje raka seger i dagens bortamöte återstår att se.

  1. Malmö – Växjö                    X2

Malmö slog ut Växjö ur slutspelet förra säsongen och de brukar spela bra mot smålänningarna. Vi räknar dock med att Växjö kommer visa vilket lag som är bäst. För Malmö tränar backen Niklas Arell på men är inte aktuell för spel de kommande omgångarna. Christopher Nihlstorp, Erik Andersson och Erik Forsell är borta sedan tidigare. Växjö vilade Tuomas Kiiskinen senast och det återstår att se om han är tillbaka i eftermiddag. Helhetsläget är finfint.

  1. Mora – Linköping                 2

Mora stod upp fint i spelet fem mot fem i Linköping senast. Det skilde inte så mycket som resultatet ger sken av. Linköping är fortsatt ojämnt. Laget var bra i förlustmatchen mot Malmö för att spela sämre i segermatchen mot Skellefteå. Linköping ska rankas högre i grund och botten men Mora har visat att de ska respekteras på hemmaplan. Mora har helt ok form och vi blir inte överraskade om de skräller.

Linköping har blandat och gett denna säsong. Laget är lika volatil som CSGO betting lag. På sistone har segrar varvats med förluster, men senast mot jumbon Mora kom andra raka segern då LHC vann med 4–1. Nu har man chansen att göra något som man bara har lyckats med två gånger denna säsong – att ta tre raka segrar. Senast man lyckades var i slutet av november då man slog HV71 (6–1), Brynäs (4–3) och Mora (1–0). I dag väntar Mora igen. Linköping väntas ställa upp med samma lag som senast. Det finns dock en chans att Jacob Johansson ersätter Jonas Gustavsson i målet.

  1. Örebro – Skellefteå            X2

Skellefteå är i grunden det bättre laget här men formen har varit vacklande de senaste veckorna. Lagen möttes så sent som i går kväll och då drog Skellefteå längst med 2-0-seger. Inget som direkt övertygar och nu är det ju helt andra förutsättningar som gäller, med bortamatch för västerbottningarna. Kommer Skellefteå upp i normal standard ska det dock absolut finnas poängchans.

Örebro föll med 0–2 borta mot Skellefteå i går – och jagar revansch på hemmaplan i dag. För i eftermiddag ställs lagen mot varandra igen. I fredagens möte saknades NHL-meriterade Joakim Andersson i Örebros lag på grund av sjukdom. Om han kan spela i eftermiddag är ännu oklart.

  1. MODO – Pantern              1X

IK Pantern har haft det trassligt vid sidan av isen den här säsongen men ändå generellt sett skött sig bra ute på den samma. En viss ojämnhet har funnits, inte minst den senaste tiden. MODO är hopplöst ojämnt sett till både spel och resultat. Fyra hemmaförluster under ordinarie speltid på de fem senaste matcherna är illa och Ö-vikarna finns faktiskt inte ens med bland de åtta främsta lagen för närvarande. En skör etta.

Jesper Sellgren gör i dag sin första hemmamatch för Modo sedan den 13 december. Efter att ha tagit silver i JVM är backen nu tillbaka i Örnsköldsvik. Ett lyckat mästerskap personligen, och även för Sverige, även om det blev finalförlust. Senast var 19-åringen tillbaka i Modos bortamatch mot Vita Hästen där det blev seger med 4–3 efter förlängning.

I dag väntar Pantern i Örnsköldsvik. Och Sellgren, som ryktas vara på väg till Luleå nästa säsong, fokuserar på den närmaste framtiden. Modo saknar Erik Hanses, Patrik Karlkvist och Lukas Wernblom. Isak Wallin är tveksam på grund av sjukdom.