Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Söndag Förslag 22 April

Fördel Växjö Lakers och AK Bars Kazan i jakten på SM-guld respektive seger i Gagarin Cup i Ryssland, eller snarare sagt KHL. Vi har båda som favoriter på Powerplay Söndag förslag. Istället väljer vi gardera på en rad andra hockeymatcher. Vi tror på en målsnål match i SM-slutspelet och utgår ifrån kryssen i head-to-head-duellerna som Svenska Spel har kryddat dagens kupong med.

Kort Analys inför Powerplay Söndag

Växjö är bara en vinst från att spela hem SM-guldet. Lakers tog hem den tredje finalmatchen mot Skellefteå med 4-1 och leder nu i serien med hela 3-0. Spelmässigt var senaste hockeymatchen det allra jämnaste, men att Skellefteå endast mäktat med ett mål efter 180 minuters spel, säger en del om hur heta Växjö Lakers är inför dagens Powerplay match som även finns med på Hockey Bomben idag.

Nu kort om h2h-möten på söndagens spelkupong. Pettersson öste in mål i grundserien och har fortsatt i samma stil under slutspelet. Där har det blivit åtta mål, varav två i senaste matchen mot SAIK. Oscar Möller nätade också senast, vilket innebar hans åttonde i slutspelet. Svårtippat och kanske bör du välja en helgardering här istället för ett kryss.

Dagens andra h2h-match har Dennis Rasmussen med. Han vände under säsongen hem till Sverige efter en halvt misslyckade NHL-resa. Dennis har visat sig vara en bra värvning för Växjö Lakers. Rasmussen är en duktig tvåvägsspelare som hittills svarat för fyra mål i slutspelet. Söndagens kupongmotståndaren på Powerplay heter Pär Lindholm. Han har öst in poäng hela säsongen och har varit bra även i slutspelet, där det blivit sex mål. Även här sätter vår hockey expert ett kryss. Det återstår att se om det har varit ett smart beslut att spara på Powerplay budget och inte sätta 1X2 på dessa h2h-matcher.

Söndagens spik på Powerplay är AK Bars Kazan. Vi väljer satsa 50 kr på deras vinst hos nya Toto2 odds. De behöver bara en vinst till för att säkra Gagarin Cup-pokal segern. Hockeyklubben från Kazan tog hem det femte mötet med 3-1 efter bland annat två mål av Anton Lander och leder nu matchserien med samma siffror. I mål storspelade burväktaren Garipov och motade hela 40 skott. Bars Kazan är oerhört bra på att stänga matcher och trots att CSKA är med spelmässigt, så har man bara lyckats göra sex mål på de fyra hockeymatcherna.

Dagens Systemförslag för Powerplay

  • Skellefteå – Växjö                                          1
  • O Möller, SAIK – E Pettersson, Växjö            X
  • P Lindholm-SAIK – D Rasmussen, Växjö      X
  • Sverige – Finland                                           1
  • Tjeckien – Ryssland                                            2
  • Ak Bars Kazan – CSKA Moskva                     1
  • EHC München – Eisbären Berlin                  1
  • Trinec – Kometa Brno                                    1X2