Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay och Ishockey Speltips Vecka 44 Tisdag

Ishockey speltips Almtuna Powerplay

Ett retat, formstarkt AIK spikas på tisdagens Powerplay. Vecka 44 börjar med en del spännande ishockey matcher på tisdag. Vi bjuder dig på speltips på samtliga av intresse. Precis som vanligt, utgår vi ifrån de matcher som antingen finns med på dagens Powerplay-kupong eller går att spela på i Bomben tips.

I CHL drar slutspelet igång – Växjö ska leverera men Brynäs lär få slita rejält. Efter fyra raka storsegrar sprack sviten för AIK senast då man tog stryk hemma mot MODO, 2-3. En ganska sur förlust men man mötte ett förbättrat MODO och behövde inte direkt skämmas. AIK-formen ska absolut beskrivas som fortsatt god och nu räknar vi med en laddad insats. Pantern borta är klurigt men om AIK studsar tillbaka ska det vara bra chans.

Växjö visar stigande form igen efter en minisvacka och ska nu ses med bra chans att koppla ett järngrepp om avancemanget i CHL, eller ishockey Champions League, när man börjar borta mot Salzburg. Dessa visar förvisso stigande form i den österrikiska ligan – men den ligan håller ingen vidare klass och femteplatsen där skrämmer inte. Visar Växjö rätt inställning blir det seger!

Tuffare att vänta för Brynäs, som ju tillhör de stora problemlagen i SHL. Stundtals blixtrar laget till men man hittar ingen stabilitet. Gästar ett Adler Mannheim som har tre raka segrar i den tyska ligan och som slog HV två gånger i gruppspelet – då kan givetvis även Brynäs besegras.

Powerplay kupong tips

Vi lämnar in följande 96 rader på den roliga ishockey Powerplay spelkupongen:

  1. Almtuna – Tingsryd                1  2
  2. Pantern – AIK                              2
  3. Malmö  – Trinec                      1X
  4. Kometa Brno – Zug                  X2
  5. Mannheim – Brynäs              1X2
  6. Salzburg – Växjö                         2
  7. Bern – München                    1X
  8. Langnau – Kloten                  1X

Malmö Redhawks – Trinec

Malmö gjorde jobbet i gruppspelet där de vann sin grupp före Kometa Brno. Formen är på uppgång efter en ganska ihållande formsvacka och det är imponerande med tanke på att Malmö fått undvara en handfull viktiga spelare på grund av skador i matcherna på slutet. Trinec slutade tvåa i sin grupp bakom Adler Mannheim och de släppte in minst mål av lagen i sin grupp. Malmö ska vara favoriter på hemmaplan men det finns inte utrymme att underskatta motståndet.

Lerby tillbaka efter bilolyckan

Den 1 oktober, dagen efter derbyt mot Rögle, var Carl-Johan Lerby inblandad i en bilolycka. Aftonbladet rapporterar att Malmö-backen var på väg till sin flickvän då han väjde för ett djur på vägen, åkte in i mitträcket och sladdade ut på en åker. Lerby fördes till sjukhus,men klarade sig utan allvarligare skador. Efter bara ett par dagar var han tillbaka på isen, men väl där kände han nack- och huvudsmärtor – och därför har det inte blivit något spel.

Fram tills nu. I kväll, hemma mot tjeckiska Trinec i den första åttondelsfinalen av CHL, gör Lerby comeback. Vid sidan av Lerby får Malmö även tillbaka Frederik Storm och Malte Setkov, rapporterar Sydsvenskan. Däremot är Erik Forssell och Erik Andersson nya på den sedan tidigare långa frånvarolistan.

Adler Mannheim – Brynäs

Adler Mannheim imponerade på oss under gruppspelet. De vann fem av sex matcher och målskillnaden var 26-12. Mannheim gjorde alltså över 4 mål i snitt per match och det blir något för Brynäs att bita i. Brynäs har haft skadeproblem den senaste veckan, inte minst på sina målvakter. Adler Mannheim känner sig knappast slagna på förhand och det är viktigt att få med sig ett bra resultat inför returen på bortaplan.

Flera skador i Mannheim

Adler Mannheim saknar flera viktiga pjäser inför kvällens åttondelsfinal i CHL, där Brynäs står för motståndet. Enligt Rhein-Neckar Zeitung kan så många som sex vanligtvis ordinarie spelare komma att missa matchen.

Vi vill utmana, trots att vi har många skador, säger Adler Mannheims tränare Sean Simpson till tidningen.

Vi har satsat hårt på Champions Hockey League och att vi vann gruppen var riktigt bra.

Trots de många avbräcken tycks Adler Mannheims formvara god. I senaste ligaomgången besegrades Kölner Haie med 1–0, vilket var lagets tredje raka seger.

Salzburg – Växjö Lakers

Växjö Lakers gjorde jobbet i gruppspelet då de vann sin grupp med fyra poängs marginal före Liberec. Växjö visade en hög högstanivå under gruppspelet men de visade även bristande motivation som kostade poäng mot slagpåsen Cardiff. Växjö är ett bättre lag än Red Bull Salzburg, som slutade tvåa i sin grupp bakom Tappara, men det finns inte utrymme att tumma på motivationen för då kan Salzburg skrälla.

Växjö i gott slag

Växjö avslutade gruppspelet i CHL som etta, men visadeupp en försämring i spelkvaliteten allt eftersomtävlingen rullade på. Men nu går de in i åttondelsfinalen mot Salzburg med tre raka vinster och ett bra spel bakom sig.

Jag hoppas framför allt att vi kan behålla den fina riktningen vi just nu befinner oss i. Vi hittar saker i spelet som vi vill förbättra och hittills har laget varit fantastiskt bra på att omsätta det vi pratat om till matchsituationer. Vi är i en fas där vi försöker förfina vissa saker och där vi tar ett par steg här och där, säger tränaren Sam Hallam till Smålandsposten.

NHL-matcher speltips

När alla svenska ishockeyklubbar har avslutat sina Bomben- och Powerplay-matcher, börjar NHL-hockey. Det väntar två spännande matcher att tippa på inatt. Vi ger dig våra speltips på NHL nedan.

Minnesota – Winnipeg

Minnesota trivs i sin hemmaarena, där laget sällan gör en dålig match. Winnipeg utklassade regerande mästarna Pittsburgh med 7-1 senast men det var på hemmaplan. På resande fot är laget betydligt beskedligare, inte minst när det gäller målfabrikationen. Vi håller lagen som tämligen jämngoda i grund och botten men här är förutsättningarna alltså betydligt bättre för Minnesota.

NY Rangers – Vegas

New York Rangers blandar och ger och är inte ens pålitligt hemma i Madison Square Garden längre. Helhetsintrycket är inte bra på laget. Las Vegas har varit det stora sensationslaget i NHL den här säsongen, även fast det blev en, hittills i alla fall, sällsynt förlust senast. Även då var det match i New York, mot Islanders. Det skulle inte förvåna om Vegas lämnar ”The Garden” med poäng.