Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Förslag 14 Maj

Det är den sista veckan i hockey-vm och nu börjar det bli allvar. På Powerplay idag finns det fyra matcher med från turneringen. Kanada som uppvisat stor viljekraft kommer inte vika sig mot Lettland. En av guldfavoriterna i år är Ryssland, som haft det något motigt efter en stark inledning med tre raka segrar.

100% Bonus upp till 1000 kr + 50 Free Spins

Spela på matchen hos Betser! Med en välfylld och snygg sportsbook och bra kampanjer kan vi varmt rekommendera detta spelbolag.

En förlust mot Tjeckien på övertid följdes av en tursam seger mot Schweiz med 4-3. Förvänta dig att Ryssland, som har mycket att bevisa, lägger in en högre växel nu när turneringen lider mot sitt slut. Slovakien stod för en stark insats mot Sverige, något som bör tagga det ryska laget.

Norge är storfavorit på Powerplay denna veckan. Motståndet står nämligen blåbärsnationen Sydkorea för.

Med fyra förluster i ryggen och en överkörning från USA på 3-9 kan du räkna med att Norge ikväll är både taggade och segersugna. Det lutar åt en enkel seger för Norge över ett Sydkorea som visat att de inte hör hemma på den här nivån.

På fjärde plats med tio poäng har Kanada förarpinnen mot Lettland, som ligger på femte plats och nio poäng. Det innebär en viktig match som kan betyda vinna eller försvinna i kommande slutspel. Lettland har stått för starka prestationer hittills men kommer få det svårt mot ett revanschsuget Kanada efter förlusten mot Finland på 1-5. Räkna med en tuff kväll för letterna.

Systemförslag Powerplay Måndag

Ryssland – Slovakien 1X

Efter en godkänd insats såhär långt i turneringen bör en vinst mot Slovakien komma relativt bekvämt. Efter segern mot Schweiz senast gjorde Nikita Gusev sin premiärmatch i VM. Spelaren som till vardags hör hemma hos SKA S:t Petersburg stod för två assist när ryssarna vann med 4-3. Trion med Gusev, Pavel Datsuik och Kirill Kaprizov lär fortsätta på inslaget spår även mot Slovakien.

Sydkorea – Norge 2

Även om Norge haft en tuff turnering är det här en solklar spik. Vårt grannland bör vinna enkelt mot ett Sydkorea som inte håller måttet. Drömmen för Nnorge var att nå kvartsfinal, det lyckades de inte med. Istället riskerar Norge att åka ur den högsta divisionen efter 3-9 förlusten mot USA, som följdes av svidande kritik från de inhemska medierna. En måste-seger väntar ikväll mot Sydkorea för att Norge skall få stanna kvar i högsta divisionen.

Kanada – Lettland 1

Räkna med ett taggat Kanada efter deras pinsamma förlust mot Finland senast. Lettland kommer bli omåkta av ett revanschsuget Kanada. Lagom till slutspelet får det nordamerikanska laget förstärkning. Kyle Turris från Nashville har tackat ja till att delta i turneringen skriver det internationella ishockeyförbundet. Om den 28-åriga spelaren deltar i kvällens möte mot Lettland är dock oklart. Han stod för 51 poäng i grundserien i NHL och kammade hem tre till under slutspelet. Det är andra gången han spelar VM.

Tjeckien- Österrike 1X

Den enda förlusten för Tjeckien stod Sverige för. Det rutinerade laget tar en enkel seger mot ett Österrike som inte ligger på samma nivå. Österrike stod för sin första seger då de tog en bekväm seger mot jumbon Vitryssland, som fick stå helt utan poäng. I den segern var Powerplay en viktig kugge till framgång. Vinsten innebar en säkrad VM-plats även nästa år.
Därför kan Österrike idag spela med den trygga vissheten om att oavsett resultat blir det VM-spel följande år.

D Pastrnak, Tjeckien – M Raffl, Österrike 1X

K Kaprizov, Ryssland – T Jurco, Slovakien 1X

Winnipeg – Vegas 1X2

Det var full rulle från start när Winnipeg vann med 4-2 över Vegas. Efter den första perioden stod det 3-0 och nu väntar ytterligare en hemmamatch som ger laget en chans att rycka från motståndet.

I matchen stod Dustin Byfuglien för ett mål och en assist, den sjätte matchen i slutspelet där han stått för fler än ett poäng. Det är imponerande statistik. Han leder poängligan för backar på hela 15 poäng. Den 33-åriga spelaren har stått för 12 poäng sina senaste nio matcher.

Det är forwarden Blake Wheeler som stått för flest assist i slutspelet, som når upp till hela 15 stycken. Mark Scheif från Winnipeg leder målskytteligan med 12 stycken inpetade puckar.

P Laine, WPG – W Karlsson, VGK 1X2