Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips 20 Januari

Powerplay tips hockeyspel 20 Januari

Dagens hockey speltips är här. Den 20 januari väntar en rad hockeymatcher i Sverige. Det gör att NHL inte får plats på Powerplay kupong idag, lördag. Växjö ”bara vinner” på lördagens Powerplay, där vi även tar ställning för Rögle – och för ett Troja/Ljungby med en strålande hemmasvit! Växjö var inte som allra hetast hemma mot Luleå och tappade en pinne men formen är definitivt på plats, det visade man ju tidigare i veckan då Liberec krossades i CHL-semin. Nu är det prestigemöte mot Linköping och då trissar Växjö upp koncentrationen – och vinner!

Rögles lyft har varit solklart och imponerande och nu är man ovanför strecket! Det är främst på hemmaisen som laget levererat men när man gästar Örebro säger vi bra chans till bortapoäng – Rögle brukar trivas här och vi väljer X2 som dagens expertförslag! I Hockeyallsvenskan har Troja hittat ett härligt ”flow” på hemmaisen: poäng i elva raka hemmamatcher, varav full pott i de fem senaste. Ett par solklara segrar och Troja har spottat upp sig den senaste månaden. Motsatt trend för Oskarshamn och även om den värsta svackan är över tvivlar vi på att Oskarshamn blir laget som bryter Trojas hemmasvit. Rolig spik!

Powerplay Speltips Idag

Vi på Ettkrysstvå börjar dagen med att lämna in en Powerplay speltips kupong på 48 rader. Nedan hittar du all info du behöver inför dagens hockeymatcher, både tipsförslag och senaste nyheter som hjälper dig få alla rätt på Powerplay. Lycka till!

  1. Brynäs – Djurgården                  1

Lagen möttes så sent som i torsdags. Då var det Djurgården som hade fördelen av att spela på hemmaplan och vann enkelt. Brynäs är väldigt starkt hemma i Gävle just nu. Brynäs hade Daniel Paille och Ryan Gunderson skadade i torsdags. Djurgården har haft skador på Andreas Engqvist och Daniel Brodin på slutet. I torsdags föll viktiga duon Marcus Högström och René Bourque bort på grund av sjukdom och skada. Deras status är oklar. Linus Hultström är avstängd. Vi tippar hemmavinst för Brynäs i denna första hockeymatch på dagens Powerplay spelkupong. 3-0 tippar vi på Bomben1, där detta spel finns också med.

  1. Färjestad – Skellefteå                 1X2

En oviss match. Skellefteå har inte visat prov på någon vidare form de senaste veckorna. Å andra sidan är Färjestad väldigt ojämnt i sina prestationer, trots vinsterna på slutet. Färjestad kom återigen till spel utan Michael Lindqvist senast. Backen JesseVirtanen saknades också. Sedan tidigare saknas Anton Grundel som är långtidsskadad. Skellefteå saknade Bud Holloway och Linus Lindström senast.

  1. Växjö – Linköping                       1

Powerplay spelkupongen idag lördag fortsätter med matchen mellan Växjö och Linköping. Även här är vårt speltips en självklar etta. Vi har respekt för Linköping som gått starkt en tid. Växjö har dock varit seriens absolut bästa lag, som är svårslaget på hemmaplan. Växjö vilade Tuomas Kiiskinen senast och det är möjligt att han är tillbaka i dag. Robert Rosén saknades återigen senast. Linköping ska ha ett bra läge. Glenn Gustafsson fick ta plats på läktaren senast. Sebastian Karlsson kom inte till spel i torsdags.

  1. Frölunda – Luleå                         1X

Luleå är välorganiserat defensivt och det kommer krävas en stark insats av Frölunda om det ska bli tre poäng i kväll. Bara fyra insläppta puckar på de fyra senaste matcher för norrbottningarna bekräftar att försvarsspelet är riktigt stabilt. Frölunda slarvar däremot många gånger med sitt defensiva spel. Två 1-4-förluster i följd på slutet säger en hel del om det. Det man direkt kan konstatera är att det svänger betydligt mer resultatmässigt för Frölunda. Luleå har i 16 långa matcher tvingats klara sig utan Patrick Cehlin. Men nu återvänder den 26-årige forwarden, som har gjort 16 poäng på 22 matcher för Luleå i SHL. Han är med i bortamatchen mot Frölunda. Vi garderar vår Powerplay spelkupong med ett kryss här.

  1. Karlskrona – Mora                      1  2

Bottenmöte och det finns rätt så starka indikationer på att dessa båda lag också kommer att bli kvar där längst ner i tabellen. Karlskrona har varit helt under isen en tid. Moras främsta styrka ligger i hemmaspelet, inget snack om den saken. Det är upplagt för en jämn och tät match med mycket nerv, men vi ger Karlskrona tipsnicken med knapp marginal, främst för att det är hemmamatch.

Med sina 16 poäng (10+6) på 34 matcher är John Persson Moras poängbästa spelare den här säsongen. Senast, mot Rögle (0–3), var han åter efter att ha missat två matcher på grund av sjukdom – men då ådrog han sig i stället en smäll över knäet.Mora kan dock andas ut, för det var endast en smäll och ingen allvarlig skada. Härnäst väntar jumbofinal borta mot Karlskrona.

  1. Örebro – Rögle                              X2

En mycket viktig match i bottenstriden kommer som match nummer 6 på dagens Powerplay kupong från Svenska Spel. Örebro kan utöka gapet ner till Rögle, samtidigt som skåningarna förstås vill täppa igen detsamma. Örebro har marginal neråt men kan inte känna sig på den säkra sidan. Laget har gjort två ganska fina hemmamatcher på slutet och det har grundat sig i ett förbättrat försvarsspel.

Rögle har höjt sig men är hemmabetonat. Ängelholmarna har finfin form och krigade till sig poäng mot Luleå. Rögle kommer att få klara sig utan sin forwards amerikan Taylor Matson mot Örebro. 29-åringen skadade sig i 3–0-vinsten mot Mora senast. Edwin Hedberg, 23-årig forward som har gjort 17 poäng, är tveksam.

  1. Troja/Ljungby – Oskarshamn   1

Hemmaplansfördelen är här utan tvekan en viktig faktor i eftermiddag. Troja/Ljungby har ju nämligen radat upp fina resultat på hemmaplan den senaste tiden. Oskarshamn har tveksam form. Det har varit lugnt i Troja/Ljungbys trupp en längre tid, endast William Wennström är skadad.

Oskarshamns läge har också varit bra på sistone. Lugnt skademässigt men något sjukdomsfrågetecken finns. Troja-Ljungby har sex raka hemmasegrar och har tagit poäng i hela elva matcher på hemmais i följd. Gästande Oskarshamn vill dock inte vara sämre. Vill du tippa på dagens säkraste hockeymatch på Powerplay, är det just hemmaseger i match nummer sju på listan som gäller. Behöver du hitta en bra oddssajt med registreringskampanj, är det bara att leta bland alla nya spelbolag 2018. Vill du istället få mer pengar tillbaka vid vinst, är det betting börser och inte nya sajter som gäller. Där får du sällan en bonus, men om Troja/Ljungby – och du – vinner, får du mer i utdelning samt behöver inte omsätta din vinst.

  1. Leksand – BIK Karlskoga           1X

Sist ut på dagens Powerplay spelkupong är Leksand mot Karlskoga. Tabelltrean Leksand har åkt på tunga poängtapp på slutet och nu är det hög tid att studsa tillbaka, innan andraplacerade Pantern drar ifrån. Att bli etta eller tvåa är ju oerhört betydelsefullt i Hockeyallsvenskan. BIK Karlskoga har vunnit viktiga matcher på slutet men är som jumbo fortsatt i desperat behov av poäng. Vår bedömning är att det blir svårt för Karlskoga att stå emot ett revanschsuget Leksand.

Det var i Karlskogas senaste match mot Oskarshamn som Olle Eriksson Ek, 18-årig målvaktstalang, fick göra seniordebut. Vid underläge 0–2 kastades Eriksson Ek in i mål och imponerade direkt. Karlskoga vann till slut i förlängningen med 5–4 och mot Leksand får han debutera från start. Fredrik Forsberg, på lån från just Leksand, kommer inte att spela i matchen på grund av en överenskommelse mellan klubbarna.