Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips 19 Januari

Hockey Powerplay speltips 19 jan

Dags för ytterligare en artikel med hockey speltips. Idag den 19 januari väntar en rad intressanta matcher att tippa. Faktumet är att det är roligare med betting på hockey odds än på fotboll just idag. Det är inte ofta det händer, tycker nog många av er som brukar lämna in tipskuponger till Svenska Spel. Imorgon blir det dock en stor dag hos spelmonopolbolaget med tio miljoner för 13 rätt på Stryktipset, veckans bästa spelkupong. Idag fredag handlar alltså allt om hockey och inget annat än hockey.

Fredagen ser hård ut och vi streckar gott om kryss på vårt Powerplay system. Ett hett AIK ska dock segra och även ”Löven” tippas! Det var länge väldigt ojämnt kring AIK men sedan ungefär en månad tillbaka har man hittat stabilitetet: nu har AIK tagit poäng i tio raka matcher och det skulle inte förvåna om man till slut landar topp-2. På fredagen gästar man ett Vita Hästen som mår betydligt sämre och plötsligt är nere som nästjumbo i den jämna tabellen. Bytte nyligen tränare men än så länge inget lyft – och trendbrottet kommer knappast mot ett harmoniskt AIK.

Björklöven är ett annat lag med positiv formkurva på Powerplay kupongen idag fredag. Mötte nyss nämnda AIK på Hovet i veckan och gjorde en bra match – lite surt att det ”bara” blev en pinne till slut. Björklöven siktar uppåt och gör man en lika bra bortainsats i Västervik på fredagen ska det vara bra chans. Västervik har kört fast i hemmaspelet och ”Löven” är definitivt det hetare laget för dagen.

Vår spelkupong Powerplay

Det är gott om jämna matcher att vänta på dagens Powerplay kupong. Vi spelar med flera kryss och då stiger ju oddset! Här kommer våra 128 rader:

  1. HV71 – Malmö                1X

Här är ett riktigt mardrömsbesked för HV71 backstjärnan Dylan Reese är skadad – och vill det sig riktigt illa missar han resten av säsongen. Medierna rapporterar att amerikanen skadade knät på onsdagens träning. På sin hemsida skriver HV71 att Reese även drabbats av en broskskada och att han tvingas till operation. Till kvällens match hemma mot Malmö har HV71 valt att kalla hem 18-årige Tom Hedberg, som varit utlånad till Oskarshamn i allsvenskan, som ersättare för Reese.

  1. Almtuna – Södertälje     1X

Södertälje är topp-8 men förlorade överraskande hemma mot Västervik senast. Inget mål framåt i den matchen men vi håller det för en temporär svacka. Almtuna får hur som helst hemmatipset. Enligt tidningar så har Stefan Johansson snittat 22 minuters istid per match – mest i Södertälje. Problemet? Den 29-årige backen – med meriter från Tre Kronor samt spel i AIK, HV71 och Örebro – har även haft en del skadeproblem. Enligt medier var han åter i onsdags efter ett par matchers skadefrånvaro, men helt kurant är han dock inte. Enligt vår information har Södertälje alla spelare utom forwarden Mathias From tillgängliga.

  1. Timrå – MODO               1X

Statistiskt sett är det inte mycket som talar för Modo i kvällens länsderby mot serieledande Timrå. I säsongens tidigare möten mellan lagen har Modo nämligen kammat noll. Till kvällens derby saknar Modo fortsatt den skadade duon Lukas Wernblom och Patrik Karlkvist. Timrå har, å sin sida, inga nya skador eller avstängningar att ta hänsyn till.

  1. Tingsryd – Pantern        1X

Pantern är ett av de stabilaste lagen i Hockeyallsvenskan, vilket också avspeglar sig placeringsmässigt, med tredjeplats. Tingsryd har dock fin form och ska ses med bra poängchans. Det blev 5–2 hemma mot Troja-Ljungby i onsdagens smålandsderby, vilket innebar att Tingsryd tog chansen att hänga på i kampen om en playoffplats, snarare än att bli indraget i bottenstriden i den jämna tabellen. Härnäst väntar tabelltrean Pantern hemma – men för att fortsätta utmana om en topp åtta-plats krävs det bättre insats.

  1. Vita Hästen – AIK                2

Mot Oskarshamn den 3 november drabbades Vita Hästens Mattias Kalin av en fraktur i tummen, efter att ha fått ett rapp över handen. I början av december, mot Almtuna, var han tillbaka –tillfälligt. Skadan hade inte läkt som den skulle, och Kalin tvingades återigen gå med gips. Nu är han redo för comeback, igen. 23-åringen kommer spela mot AIK i kväll. AIK dras fortfarande med mycket skador. Rutinerade Jonas Almtorp har förmodligen spelat klart för säsongen. Att satsa på AIK:s vinst bör anses som dagens bästa speltips denna fredag.

  1. Västervik – Björklöven     X2

Västervik skrällde till mot Södertälje, men vi anser att den framgången är svårvärderad, SSK gjorde verkligen inte bra ifrån sig i den matchen. Resultaten före antyder att det blir jobbigt här. Efter fyra raka förluster vann Västervik senast, 2–0 borta mot Södertälje. Härnäst väntar Björklöven hemma – och det är ett lag som har passat Västervik väl. Västervik har nämligen vunnit fem av de senaste sexmötena med Umeålaget med en sammanlagd målskillnad på 21–4. Hedblad själv får inte möjlighet att spela hem ännu en seger mot Björklöven. Han är nämligen  fortsatt på skadelistan. Precis som långtidsskadade Jørgen Karterud.

  1. Arboga – Köping HC         X2

En sak talar sannerligen för IFK Arboga i kvällens rivalmöte med Köping: kusinerna Jimmy och Charlie Hellströms galna form. Medierna skriver att Jimmy Hellström stått för fyra mål och en assist på de tre senaste matcherna, samtidigt som Charlie Hellström gjort tre mål och två assist. Det betyder att släktingarna ligger etta, respektive tvåa, i fortsättnings seriens poängliga. Charlie Hellström hade en tung inledning på säsongen,men i sin nya roll som center har han blivit som pånyttfödd – och mot Köping i kväll kommer han av allt att döma fortsätta som center.

  1. Tyresö – Hammarby      1  2

Tyresö Hanviken slutade näst sist i den östra hockeyettan, men inför vårserien förstärkte klubben med två offensiva spelare: 22-årige forwarden Dennis Folke från IFK Arboga, där han gjorde sex poäng på 13 matcher, och 23-årige centern Martin Hallin från Arlanda Wings, där han gjorde fem poäng på 19 matcher. Och även om Tyresö Hanviken inte har haft någon särdeles lysande inledning på fortsättningsserien – en seger på tre matcher – har åtminstone nyförvärven Folke och Hallin fått godkända starter. Målrik match tippas, vilket gör att det är synd att hockeymatcherna varken finns med på Bomben1 eller Måltipset tips.

Den sistnämnde gjorde mål i första matchen i klubben, då han satte 4–0 borta mot Nacka i premiären och Folke tröstmålade till 2–4 mot Vallentuna i omgången därefter. Senast föll Tyresö Hanviken borta mot Sollentuna med 1–4, utan att varken Folke eller Hallin gjort mål. Det återstår att se om duon hittar målet hemma mot Hammarby i kväll.