Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips 18 Januari

Hockey Tips 18 januari

Trevlig SHL-runda på torsdagen och vi har inga problem att hitta ”klartecken” till vårt Powerplay-system. Skellefteå och Rögle bränner inte! Rögle var ju avsågat för en tid sedan men har verkligen lyft sig, inte minst hemma i Ängelholm där laget plockat fyra raka trepoängare i snygg stil! Nu gästar Mora och dessa blir knappast laget som bryter Rögles svit. Det är oroligt i Mora och vi blev överraskade av tränarbytet, som kändes något förhastat. Körs över av ett hett Rögle!

Allra längst ner i tabellen hittar vi Karlskrona, som börjat falla igenom rätt rejält. Var uselt mot Färjestad senast och det blir inte mycket lättare när man nu gästar ett Skellefteå som jagar uppåt i tabellen. Det börjar se bättre ut i Skellefteås trupp och bra leverans är att vänta framöver. Tre poäng för Skellefteå enligt nya spelbolag som vi precis har recenserat. Vår hockey expert är enig med oddssättarna.

Även Växjö är förstås en trolig vinnare men där kostar vi ändå på oss en kryssgardering. Kommer ju närmast från CHL-semifinal och har minst sagt bra koll på seriesegern i SHL – en och annan ”tröttare” insats kan nog dyka upp framöver. Luleå behöver poäng och får en kryssgardering här.

Vår Powerplay Spelkupong Idag Torsdag

Frölunda – Färjestad          1X2

Det är alltid lite extra prestige när dessa lag drabbar samman. Frölunda är en naturlig utgångsfavorit på hemmaplan, men det är inte någon given vinnare i våra ögon. Färjestad spelar offensivt på bortaplan och Frölunda har haft problem med sitt försvarsspel under säsongen. Frölunda har också sin främsta styrka i det offensiva spelet. Det ser ut att bli en jämn och underhållande matchbild där spelet svänger fram och tillbaka.

V Olofsson – D Axelsson   1X2

Svårtippat. Vi väljer att helgardera. Varje gång när det är bets på enstaka hockeyspelare på Powerplay, försöker vi spela riskfritt.

Djurgården – Brynäs         1X2

En oviss och spännande match. Djurgården har haft problem med sitt målskytte en tid. Faktum är att stockholmarna bara lyckats göra fler än två mål (under ordinarie tid) i en av de fem senaste matcherna och det var i 3-2-segern mot Färjestad. Brynäs har finfin form men deras främsta styrka ligger i hemmaspelet. Brynäs har bara vunnit en av de fem senaste bortamatcherna under ordinarie tid. Det är upplagt för en jämn och tät match.

Rögle – Mora                      1

Rögle och Mora är indragna i bottenstriden och det är otroligt viktiga poäng som står på spel i kväll. Rögle ligger näst sist i tabellen just nu men det är ett lag med vind i seglen. Spelet och resultaten har blivit bättre efter tränarbytet. Mora går tyngre och de kände sig tvungna att byta ut tränaren förra veckan. Vi menar att Rögle mår bäst för dagen och vi ger dem goda chanser att ta en viktig seger.

Skellefteå – Karlskrona     1

Skellefteå har förtvivlat svårt att hitta ett vägvinnande spel. Bottenlaget Örebro besegrades visserligen på hemmaplan näst senast, men det är Skellefteås enda seger under ordinarie tid sett till de åtta senaste omgångarna. Karlskrona ligger sist i serien, klubben har ekonomiska problem och spelet ser inte bra ut. Skellefteå må ha dålig form men det måste vara bra chans att ta tre värdefulla poäng i kväll.

Sex poäng på åtta matcher och ett ras i tabellen från tredje till åttonde plats. Det är Skellefteås verklighet inför hemmamötet med Karlskrona. Men backen Jonathan Pudas – åter i Skellefteå till säsongen efter några år i just Karlskrona och även Brynäs – hoppas att vändningen kommer. Enligt våra källor saknas Bud Holloway och Simon Krekula alltjämt, även Linus Lindström är ett frågetecken till spel.

Växjö – Luleå                      1X

Växjö gör en suverän säsong. De tog sig till final i Champions Hockey League i tisdags och så leder smålänningarna SHL i stor stil. Växjö är det lag som släppt in minst mål av alla lag i SHL och de har gjort näst flest mål efter Färjestad. Luleå har haft problem med sitt målskytte den här säsongen och det måste bli bättre om Luleå ska kunna hota om en direktplats i slutspelet. Växjö är en naturlig utgångsfavorit.

Växjö blev i tisdags klart för final i CHL och laget är överlägsna serieledare i SHL, med 14 poäng ner till andraplatsen. Men mot kvällens motståndare Luleå så betyder kanske den dystra statistiken mot norrbottningarna mer. Växjö har nämligen förlorat sina två matcher mot tabelltian denna säsong, och har endast vunnit fyra av sina 15 senaste möten med Luleå. Tuomas Kiiskinen vilas i Växjö som fortsatt saknar sjuke Robert Rosén.

Örebro – Linköping             X2

Örebro står i ett vägskäl. De måste följa upp segern mot Skellefteå med fler vinster framöver för att blanda sig i striden om en plats i play in. Örebro kan inte känna sig säkra på att undvika negativt kval heller, med tanke på att Rögle börjat röra på sig under strecket. Linköping har vunnit tre raka matcher och det skiljer bara två poäng upp till tabelltvåan Djurgården. Östgötarna blandar sig i toppstriden på allvar om de tar en ny seger i kväll.

Örebro siktar på att ta lagets tredje raka seger mot Linköping i kväll. Laget får dessutom förstärkning i form av Joakim Andersson och Jere Sallinnen som är tillbaka efter sjukdomar. Tränaren Niklas Sundblad är därmed i en sällsynt position; han har en helt frisk spelartrupp att till sitt förfogande. De två segrarna mot LHC till trots – faktum är att Örebro är hela 19 poäng bakom tabellfemman i tabellen. Dessutom är kvällens motståndare formstarkt.

Kölner – Schwenninger    1

Tabellsjuan Kölner Haie kan ta sig förbi femman Schwenninger Wild Wings om man tar tre poäng i kvällens hemmamatch. Hemmalaget kommer från en seger i söndags då man bortaslog Augsburger Panther med 3–1. Då gjorde amerikanen Corey Potter det viktiga 2–1-målet i den tredje perioden, och den 34-årige backen tycker att det gäller att ta vara på segern senast. Köln-laget spelar utan center Blair Jones samtidigt som backen Alexander Sulzer förmodligen missar matchen på grund av sin skada.