Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Real Sociedad – Alaves

Real Sociedad Alaves Speltips

Vi fortsätter med dagens La Liga speltips. Nu är det tipsförslag för matchen mellan Real Sociedad och Alaves som ska skrivas. Sedan vinsten mot Levante för tre veckor sedan har det gått tungt för hemmalaget Sociedad. De åkte först ur årets Europa League mot österrikiska Salzburg. Sedan blev det en bitter förlust mot Valencia borta med 2-1. Nu senast missade de en trepoängare borta mot Real Betis i slutminuterna. Målskörden har varit mycket fin för Real Sociedad denna La Liga säsong.

Laget har gjort fjärde mest mål av alla lag i ligan, men det räcker inte långt. Problemet är att man även ligger som fjärde lag när det gäller insläppta mål. Denna otroliga målomsättning ger baskerna en femtonde plats i tabellen med tio poäng ner till nedflyttningsstrecket. Det fattas nyckelspelare i form av målvakten Geronimo Rulli samt Carlos Martinez då de båda är skadade. Gillar du spela Måltipset, kan Ettkrysstvå redaktionen tipsa dig om att ha med matchen som denna artikel handlar om bland dagens målrikaste.

Alaves är laget som vi i Sverige följer en del under 2018 på grund av John Guidetti. Sedan han anlände till liganykomlingen, har de endast förlorat tre matcher på senaste tio. Det är ett bra resultat för ett bottenlag som Alaves. Det går efter att ha vänt en negativ trend mycket fint i ligan, om man nu bortser från bortaförlusten mot Real Madrid. Alaves har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Man har bjudit på en mycket effektiv kontringsfotboll som har resulterat till att man har varit första lag att göra mål i 9 av de senaste 10 matcherna. Detta blir inte bara en kamp om placeringar i tabellen utan även ett laddat derby då de båda lagen tillhör Baskien. Vi tror på en seger för Alaves och vågar sätta speltips på att Guidetti gör mål.

La Liga Tabell inför Real Sociedad – Alaves

Position Lag M V O F +/- P Form
14 Alaves 26 10 1 15 -10 31 V-V-F-V
15 Sociedad 26 8 6 12 0 30 V-F-F-O

Skador och Avstängningar i Real Sociedad – Alaves

Real Sociedad

Carlos Martinez – Axelskada
Xabi Prieto – Ljumskskada
Willian Jose – Bruten fot
Geronimo Rulli – Lårskada
Alberto De La Bella – Stukad fot

Alaves

Carlos Vigaray – Knäskada
Hector Hernandez – Knäskada