Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Tipsförslag Powerplay 16 Februari

Hockey tips 16 februari Powerplaykupong

Vi vill inte lita på ett nervigt Leksand på fredagens Powerplay – istället lyfter vi fram en trio bra hemmaspikar från spurten i Allettan. Det börjar se riktigt svårt ut för Leksand att bli topp-2 i Hockeyallsvenskan. Tappet mot Vita Hästen i veckan var svagt, fjärde förlusten på de fem senaste, och det är jobbig lucka upp till ett formstarkt AIK. Nu gästar man av ett Pantern som också har en fallande trend men Leksand verkar inte ha koll på nerverna just nu och man är inget riskfritt spel i våra ögon.

Starkare bud finns i den södra Allettan. Huddinge och Kristianstad är seriens två bästa lag och har bra hemmauppgifter på fredagen – ska definitivt inte bränna! Spik även på formstarka tabelltrean Hudiksvall. Laget har fyra raka segrar och vid vinst även på fredagen kopplar man ett järngrepp om en topp-3-plats. Fint läge att möta Kallinge, som var i farten så sent som på torsdagen.

Våra Hockeytips för Powerplay Kupong

Ettkrysstvå hockeyexpert lämnar in ett Powerplay spel på 36 rader idag.

  1. Leksand – Pantern                           1X2

Leksand tappade 2-0 till 2-4 mot Vita Hästen senast och det har blivit många förluster på senare tid. Pantern skuggar i tabellen men har inte heller någon vidare form. Leksand fick keepern Tex Williamsson skadad senast och det verkar inte aktuellt med spel ikväll. Robin Rahm värvades nyligen och kan debutera. Pantern tappade nyligen näst bäste poängplockaren Olle Liss. Inför senast försvann även poängkungen Sebastian Strandberg. Lite trassel även i övrigt. Helgardering som Powerplay spelförslag.

  1. A Friesen – S Dyk                              1X

  2. Västervik – Tingsryd                         1X2

En viktig uppgörelse i den nedre delen av tabellen. Västervik ligger på kvalplats och har det akutare läget. Det lär bli en nervig drabbning och därför extra svårlöst. Allsvenska nästjumbon Västervik har varit på desperat värvningsjakt den senaste tiden. Främst på backsidan.

När transferfönstret bommade igen natten till fredagen fick laget nöja sig med att plocka in ytterligare en center. I början av februari blev Marcus Lindblom klar från Valbo och på torsdagen anslöt André Astley Rydberg från Lindlöven, där han har gjort 30 poäng på 36 matcher.

Den sistnämnde blev en direkt ersättare för forwarden Tony Pappila, som varit utlånad till just Lindlöven och som nu är klar för Kristianstad. I måndags lämnade dessutom stjärnveteran vagabonden Conny Strömberg Västervik för Västerås. Åter till defensiven. Den redan tunna backsidan fick sig ett ytterligare slag senast då Joakim Englund inte kunde medverka mot Almtuna. Experten väljer helgardering i match nummer 3 på Powerplay spelkupong idag.

  1. C Fish – M Tousignant                        X2

  2. Huddinge – Vimmerby                     1

Vimmerby har stagnerat och åkt på tre förluster i följd. Inga riktigt dåliga insatser, men väldigt kostsamt. Nu har laget droppat ner från topp-3. Vimmerby har tre raka förluster i den södra allettan, allra senast blev det 1–2 mot Kristianstad, och det håller naturligtvis inte. Därför väljer tränaren Tobias Jahr att möblera om rejält i laget inför kvällens svåra bortamatch mot tabellettan Huddinge.

Bland förändringarna ser vi bland annat en närmast helt ny förstakedja, med Markus Modigs, Jakob Karlsson och Sebastian Åkesson. Huddinge plockade in en ny målvakt på transferfönstrets sista dag. Rasmus Hedström, fostrad i AIK, ansluter från Nyköping i division 1. Om han får speltid i kväll återstår dock att se.

  1. Hudiksvall – Kallinge/Ronneby       1

Hudiksvall har haft ganska lätta matcher länge nu och förvaltat det på bästa sätt. Lite svårare ser det ut den här gången men ändå fullt överkomligt. Kallinge-Ronneby har fått till en slutspurt som heter duga i den södra allettan. 5–1 borta mot Valbo i går, torsdag, var tredje raka segern och åttonde matchen i följd med poäng. Det är dock inget självspelande piano, påpekar tränaren Per Ljusteräng.

Härnäst väntar tabelltrean Hudiksvall borta. Kallinge-Ronneby jagar, enligt Sydöstran, andra- eller tredjeplatsen som innebär spel i playoff 2. Hudiksvall är fem poäng före, men å andra sidan har Kallinge-Ronneby en match mindre spelad. Efter kvällens bortamöte har Kallinge-Ronneby tre omgångar kvar. Spelförslag här är en spiketta.

  1. Kristianstad – HC Dalen                   1

Dalen är svalt placerat i tabellmitten och vi tycker inte att det har synts något vidare engagemang från lagets sida på sistone. För att kunna utmana Kristianstad krävs det ordentlig bättring. Här är ett mardrömsbesked för Dalen inför avslutningen av allettan: Målvakten Anton Svenssons knäskada, som han ådrog sig i 2–4-förlusten mot Kallinge-Ronneby i söndags, är allvarlig.

28-årige Svensson har spelat 29 matcher för Dalen under säsongen. För att stärka upp på målvaktspositionen har Dalen lånat in Jakob Nyqvist från Boro-Vetlanda. Dessutom har laget registrerat Adam Ohre, som just nu tillhör Troja-Ljungby. Han kommer kunna spela matcher för båda klubbarna under slutet av säsongen. Vem som vaktar Dalens kasse i kväll, borta mot Kristianstad, återstår att se. Sedan tidigare har Dalen även 23-årige David Elmgren att tillgå i truppen. Spel på hemmaseger med välkomstbonus från oddssajter rekommenderas av vår hockey expert.

  1. Visby/Roma – Nybro Vikings           1X

Visby/Roma förstörde alla möjligheter med sin svaga start i AllEttan. Ö-laget har vunnit en hel del matcher den senaste tiden men tycker oss ändå se en formförsämring igen. Nybro inledde den södra allettan tungt med tre förluster i rad, fyra förluster de första fem omgångarna och åtta förluster de första elva. Men därefter har något hänt.

Visst, det blev 3–4 efter förlängning senast – men det var å andra sidan hemma mot serieledande Huddinge. Och totalt har Nybro på de senaste fyra matcherna tagit tio av tolv möjliga poäng. Vid seger borta mot Visby-Roma i kväll kan Nybro, enligt tidningen, definitivt säkra en playoffplats.