Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay: Tips 4 Januari

Powerplay Tips

SHL är tillbaka med en full SHL-omgång idag torsdag. Powerplay kupong består av en rad högintressanta hockeymatcher den 4 januari. Vi spikar Frölunda samt varnar för Rögle. Frölunda fortsätter att jobba upp sig. Får slita för segrarna och någon glänsande form är det väl inte tal om – men laget vinner matcher och med stigande självförtroende räknar vi med ytterligare förbättring. På torsdagen får man chansen att spänna musklerna när serieledande Växjö gästar. Dessa har hackat en gnutta de senaste veckorna, delvis beroende på frånvaro av Elias Pettersson, och här säger experterna hos svenska spelbolag att det är bra chans för Frölunda!

Färjestad har det tufft värre, sju raka utan seger och ras i tabellen. Får absolut se upp även på torsdagen när Rögle gästar. Ett par jätteviktiga segrar för jumbon på sistone – och man brukar ju faktiskt trivas bra mot Färjestad. Givet att strecka för skräll!

Sedan avslutas kupongen med JVM-semin mellan Sverige och USA, där vi tyvärr har svårt att se en blågul finalplats. Intrycket i kvarten mot Slovakien var allt annat än bra och ”superkedjan” har svalnat betänkligt. USA har hemmastödet och brukar alltid innebära jätteproblem för Sverige på denna nivå. Den nyktra analysen är att USA har riktigt bra chans och vi ”måste” spika USA-segern.

Vår Powerplay Spelkupong på 48 Rader

  1. Brynäs – Luleå                 1

Brynäs har verkligen ryckt upp sig efter den svaga säsongsinledningen. Laget är på jakt efter en direktplats i slutspelet och det är viktiga poäng som står på spel nu när Luleå kommer på besök. Luleå imponerade inte på oss i mötet med Mora senast och det kommer krävas en uppryckning för att hota Brynäs. Brynäs har haft lätt för Luleå i de senaste inbördes matcherna och det ska vara bra chans igen. Målfest väntar, vilket kan vara värt att lägga på minnet, om du tänker tippa resultat på Bomben idag.

  1. Frölunda – Växjö             1

Ett högintressant toppmöte. Frölunda har agerat ojämnt sett till säsongen som helhet men nu är formen riktigt vass. Göteborgarna har sakta men säkert klättrat i tabellen och nu återfinns de som trea. Växjö har varit landets bästa lag så här långt in på säsongen och smålänningarna har vunnit säsongens två inbördes möten mot Frölunda med 3-1 och 7-3. Vi blir inte överraskade om Växjö skräller i kväll.

  1. Färjestad – Rögle             1X2

Matchen mellan Färjestad och Rögle är väldigt oviss. Färjestad har visat svag form en tid och det beror delvis på att skadeläget varit besvärligt. Rögle har ryckt upp sig och de kommer från två fina segrar mot HV71 och Djurgården. Det är ingen fördel för Ängelholmslaget att kvällens match avgörs på bortaplan, men med nuvarande form har Rögle kapacitet att ta poäng i Karlstad. Det är upplagt för en rafflande match.

Färjestad är i usel form just nu med sju raka förluster i SHL. Tur då att de kan få tillbaka en viktig spelare till kvällens möte med Rögle. Martin Johansson, 30-årig forward, ser nämligen ut att göra comeback efter sin skada. Johansson har gjort 16 poäng på 26 matcher. Dessutom kommer backen Sebastian Erixon att spela, trots att han bröt senaste matchen redan i första perioden.

  1. Karlskrona – HV71             X2

Det ska bli väldigt intressant att följa kvällens match. Bottenlaget Karlskrona har höjt sig en aning i matcherna på slutet. Blekingelaget har exempelvis besegrat Örebro och tagit poäng mot Brynäs i de två senaste hemmamatcherna. HV71 har varit det bättre laget så här långt in på säsongen men de föll tungt mot Rögle senast och det kommer krävas en starkare insats för att besegra ett desperat Karlskrona.

Sedan ett tag tillbaka är HV71:s förstemålvakt Linus Söderström på skadelistan, vilket har inneburit att Fredrik Pettersson-Wentzel har vaktat målet i 13 av desenaste 14 matcherna. Men i kväll, borta mot Karlskrona, ser ”PW” ut att få vila. Detta då HV:s 18-årige talang Adam Åhman verkar fåc hansen att göra SHL-debut.  HV-tränaren Johan Lindbom vill dock inte bekräfta något.

  1. Malmö – Linköping          1X

Malmö har spelat oavgjort i de tre senaste matcherna och visat styrka genom att plocka extra poängen i samtliga tre matcher. Insatsen mot Skellefteå var väldigt svårvärderad då Malmö agerade svagt i drygt 55 minuter, men de hämtade i kapp 0-4 till 4-4 på drygt fem minuter. Linköping fortsätter att blanda och ge. Vi kan tycka att de borde ha besegrat Karlskrona senast men Östgötarna föll efter övertid. Det kommer krävas en bättre insats för att besegra Malmö.

  1. Mora – Skellefteå               X2

Skellefteå bjöd på riktigt fin ishockey i drygt 55 minuter mot Malmö senast. Västerbottningarna ledde matchen med 4-0 men tappade till 4-4 på drygt fem minuter och det var Malmö som fick med sig bonuspoängen. Mora gjorde en fin match mot Luleå senast som vanns med 5-3, detta trots att Mora bjöd Luleå på ett par billiga mål. Mora är vassa på hemmaplan och de kommer bjuda Skellefteå på en rejäl kamp i kväll.

Trots en frånvarolista som bestod i Matt Anderson och Joakim Lindström (båda avstängda), Bud Holloway (skadad) samt Tim Söderlund och Linus Lindström (båda på JVM) såg Skellefteå ut att gå mot en komfortabel seger borta mot Malmö i tisdags. Men trots ledning med 4–0 med fem minuter kvar tappade Skellefteå allt – och föll med 4–5 efter förlängning.

  1. Örebro – Djurgården        X2

Örebro har haft det jobbigt under den senare delen av säsongen. Möjligheten att lyfta spelet har inte underlättats av en hel del skadeproblematik. Örebro kämpade i alla fall till sig en poäng mot formstarka Brynäs senast. Djurgården har inte heller sett bra ut i matcherna på slutet och det beror delvis på skador och att ett par duktiga spelare deltar i JVM. Matchen är svårbedömd med tanke på lagens formstatus.

Andreas Engqvist spelade när Djurgården slog Mora med 4–0 på annandagen. Men i den matchen blev stjärnförvärvet – som har levererat 21 poäng på 23 matcher – tacklad och ådrog sig en hjärnskakning. Djurgården har spelat tre matcher sedan dess.

  1. Sverige U20 – USA U20       2

Tyvärr så tror vi inte riktigt på Sveriges vinst i dagens semifinal. USA spelar hemma och är helt enkelt för starka. Matchen börjar kl 16 lokal tid i Buffalo, Keybank Center arena. Spelsidorna är inte på Sveriges sida och vi håller med oddsexperter och tippar 2 i denna JVM-semi.