Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay: Tips 27 December Onsdag

Powerplay Hockey Målvakt Bild - Tips 27 December

Dags för en ny kväll full av hockeytips och betting. På onsdagens Powerplay är Troja vår favorit. Allettan drar också igång idag, den 27 december, och där blir Kristianstad svårstoppat. Troja ligger visst fortfarande under strecket men på sistone har laget ändå förbättrat sitt spel en del. Vinsten med hela 8-2 borta mot Västervik följdes av en nästan lika fin vinst med 6-2 hemma mot Karlskoga. Dessa resultat har säkerligen gjort gott för Trojas självförtroende. Senast blev det förvisso en förlust, men man nosade på skräll i Leksand. Hemma mot ett Björklöven som sällan känns stabilt i bortaspelet är vårt dagens speltips att Troja vinner igen.

Vi går vidare genom matcher på dagens Powerplay kupong och hamnar i Södertälje. Här blir det laddat då AIK kommer på besök – men vi tvivlar på att hemmapubliken får jubla. Södertäljes uppryckning har stannat upp och här hemma har laget haft svårt att vinna hockeymatcher. AIK börjar kännas mer stabilt och ska inte behöva förlora här.

Allettan drar igång och där håller vi Kristianstad som ett givet topplag i den södra serien. Börjar nu borta mot Kallinge, ett Kallinge som var före Kristianstad i grundserien. Vi menar dock att det är Kristianstad som har bäst chans att hitta ytterligare någon växel nu när allvaret börjar – vi räknar med att få det bevisat direkt och spikar fräckt tvåan!

Alla kvällens Powerplay spel och senaste nytt inför matchstart

Almtuna – Oskarshamn                   1X

Almtuna gjorde en direkt blek insats mot AIK nyligen och övertygade inte alls i den matchen. Annars har bottennappen varit få under hösten och Almtuna förtjänar den fina tabellplaceringen. Brinner säkerligen av revansch här och några dagars vila innebär pigga spelare. Oskarshamn har hamnat i säsongens första riktiga svacka och har fyra förluster i följd. Dessutom 20 insläppta i dessa fyra matcher!

Det var inte länge sedan Oskarshamn var i allsvensk tabelltopp. Men efter 1–0 hemma mot Leksand den 8 december har laget fyra raka förluster bakom sig och två dagar före julafton åkte Oskarshamn på hemmaförlust mot Pantern med hela 0–8 – klubbens största förlust på hemmais sedan 2001. Efter den julsmällen är Oskarshamn ”bara” sexa i tabellen inför kvällens bortamöte med Almtuna. Laget saknas alltjämt målvakten Wictor Ragnewall och forwarden Oscar Josefsson.

Pantern – Västervik                          1

Det har varit turbulens i både styrelserummet och i båset för Pantern på slutet, men det verkar inte bekomma lagets spel ute på isen nämnvärt. Några viktiga backar har lånats ut och på sikt kan det bli tufft för Pantern att bita sig fast i toppstriden. På hemmaplan är laget starkt och man ska nog förvänta sig en bra hemmainsats igen. Västervik blandar och ger, men är inte alls tokigt när det fungerar. Vårt tips i denna match är en etta, fast vi rekommenderar er att gardera ettan med ett kryss, om ni har råd med att satsa dubbelt så mycket på er Powerplay spelkupong idag. Här kommer nyheten som gör att krysset i matchen mellan Pantern och Västervik känns mer aktuellt:

Att komma tillbaka från julledigheten och ställas mot Pantern på bortaplan är inte det enklaste. Tur då att Västervik får nygammal förstärkning inför dagens tuffa bortamöte. Det handlar om Oskar Svanlund som är tillbaka i laget för en andra lånesejour den här säsongen, sedan han blivit återkallad till SHL-klubben Mora. Den 20-årige forwarden gjorde sex poäng på 17 matcher under sin förra Västerviks sejour.

Vi har precis publicerat en ny recension av Scandibet Bonus. Det kan vara helt rätt att ta del av erbjudandet idag och tippa etta på Pantern. Notera dock att backen Jesper Nordin inte med mot Pantern. Backen lånades in från Tranås i tre matcher men har nu återvänt till sin division 1-klubb.

Södertälje – AIK                                  X2

Lagen brukar mötas på försäsongen och kan varandra utan och innan. AIK såg bättre ut än på länge mot Almtuna nyligen och där pekar formen uppåt. SSK fick ett ett rejält lyft efter tränarbytet en bit in på serien, men den effekten har börjat att ebba ut. Senaste tiden har det sett ganska risigt ut även om det blev seger mot Tingsryd senast. Två möten tidigare på säsongen och dessa har slutat med knappa bortavinster.

Röglevärvningen Mathias From har redan debuterat i Södertälje – och i kvällens hemmamöte med AIK är det dags för ett annat nyförvärv att göra sitt första framträdande i SSK-tröjan. Nämligen 17-årige talangen Samuel Fagemo. Forwarden som har fått SHL-debutera med Frölunda, är inlånad till SSK i tre matcher.

Tingsryd – Timrå                              1X2

Timrå är starkt hemma i sin egen lada men på bortaplan är medelpadingarna inte lika pålitliga. Det blev knappa förluster i toppmötena mot Pantern och Almtuna just innan julvilan och Timrå kommer rejält uppretat till den här matchen.Tingsryd började säsongen uselt men har kommit allt bättre ju längre säsongen pågått. Svår match nu, men hemmalaget ska inte räknas bort.

I årets upplaga av JVM får spelare födda 1998 vara med. Timrå IK:s center Jacob Olofsson, som var uttagen i den svenska bruttotruppen till turneringen, är född 2000 och är alltså två år yngre än de äldsta – men ändå var han på vippen att komma med i den slutgiltiga JVM-truppen. Som ett av de allra sista namnen gallrades TIK-centern bort. Nu får 17-åringen dock chansen att möta Tingsryd på bortais.

Troja/Ljungby – Björklöven            1

Ska Troja undvika kvalserien är det bara segrar som räknas på hemmaplan, framförallt i den här typen av matcher och motstånd. Laget var rejält nederlagstippat när säsongen började och att det nu bara är två pinnar till närmaste lag ovanför strecket inger hopp. Har visat fin form på slutet trots att det blev förlust mot Leksand senast. Björklöven blixtrar till ibland, men måste räknas som ett av ligans mest ojämna lag. Hade en hel del flyt vid 4-0-segern mot Leksand senast.

Sju mål på de första sex matcherna. Det var facit under Björklövens lagkapten Fredric Anderssons kanon start på säsongen. Men sedan fick han en spricka i handen. Då laget var skadedrabbat, fick han dock fortsätta spela. Det krävdes till slut dock vila i en vecka, och två matcher, och därefter har Anderssons hand blivit bättre och bättre. Nu är han alltså spelklar och härnäst väntar Troja på bortais. Vi på Ettkrysstvå tror dock fortfarande på en klar etta och har det som vårt klaraste speltips på dagens Powerplay hockeykupong.

Vita Hästen – BIK Karlskoga             X2

Vita Hästen bröt nyligen en förlusttrend när topplaget Oskarshamn besegrades. Där visade laget att det finns hög kapacitet när det fungerar. Det var bra även i matchen efter mot Västervik och nu är det bara två poäng till Björklöven på en Play Off-plats. BIK Karlskoga ligger kvar på jumboplatsen, men har faktiskt piggnat till på slutet. Har lika många poäng som nästjumbon Troja och nu lever hoppet i gruppen. Vita Hästen är ingen given vinnare.

Vita Hästen hade en usel form, men lagom till att julen stod för dörren så verkade de hitta rätt igen. Laget tog två raka segrar innan julledigheten och kunde fira en fröjdefull och god jul. Alexander Leanderssons låneavtal har gått ut över jul –och i stället har Färjestadsbacken lånats ut till dagens motståndare, Bik Karlskoga.

Örnsköldsvik – Piteå                          X2

Premiär i norra allettan där Piteå direkt kan gå in och vinna den här svåra bortamatchen. Örnsköldsvik har dessutom haft förstemålvakten Zajkowski utlånad, vilket inte förbättrar möjligheten till seger. Efter en tränarturbulens under hösten tog förra Modospelaren Henrik Gradin över Örnsköldsvik. Då, efter åtta spelade matcher, hade ”Övik” bara sju inspelade poäng och låg på åttonde plats i den norra division 1-serien. Men de efterföljande tolv matcherna tog laget 33 poäng av 36 möjliga – och blev till slut fyra i grundserien och tog med god marginal en plats i allettan.

Kallinge/Ronneby – Kristianstad        2

Två lag som är vana vinnare och som kom etta respektive tvåa i södra ettan. När lagen möttes inbördes i serien i höstas vann Kallinge klart med 5-2. Kan bli upprepning nu. När Tranås AIF misslyckades med att nå allettan så öppnade sig en möjlighet för Sebastian Ottosson. Hans moderklubb Kallinge-Ronneby nådde allettan och behövde förstärkning – och nu lånas Tranås-forwarden ut till moderklubben i en vecka, då Tranås har spelledigt.