Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Tips 13 December Hockeyallsvenskan och NHL

Hockeyspel idag tips - Allsvenskan och NHL

Ikväll och inatt väntar sex hockeymatcher i Hockeyallsvenskan samt fyra till i NHL. Dags för tips och nyheter om kommande spel. Nedan skriver vi några rader om varje match som spelas. Förutom tips, fokuserar vi på nyheter om hockeylag som är med och spelar idag, onsdag, den 13 december. Precis som vanligt, skriver vi något mer om svensk hockey, medan NHL tips satsar vi bara några rader på.

MODO – AIK

MODO har verkligen visat prov på höga toppar och djupa dalar den här säsongen, vilket gör bettingbolag och deras tipsexperter helt galna. Formen var dålig i slutet av november men nu har det börjat se bättre ut igen. Det är i första hand försvarsspelet som satt sig och då blir resultaten bättre. AIK är ett annat lag som agerar ojämnt från match till match och en del av deras problem ligger i att målskyttet är ojämnt. Vi tror på en jämn match mellan MODO och AIK som var topptippade inför säsongen.

Martin Røymark, Modos 31-årige forward, missar mötet med AIK. Norrmannen är nämligen borta med landslaget, skriver klubbens hemsida. Sajten rapporterar även att Erik Hanses är skadad och att Henrik Björklund är korttidsskadad.

Björklöven – Oskarshamn

Björklöven har visat prov på dålig form i matcherna på slutet och de kommer från en knapp förlust mot Timrå. Vi såg de senast live samma dag som vi vann flera tusen på V75 tips för tre månader sedan. Det har vi skrivit om i våra nyheter tidigare. Oskarshamn har varit bättre än Björklöven så här långt in på säsongen och Leksand besegrades senast.

Det är dock värt att notera att Oskarshamn brukar prestera sin bästa hockey på hemmaplan och det kommer krävas en stark insats för att slå Björklöven. Umeålaget besitter hög kapacitet när spelet klaffar. Oskarshamn har klarat sig utan Robin Söderqvist i tre matcher, på grund av avstängning. Men nu är centern –sex poäng den här säsongen – tillbaka. Om Oskarshamn vinner mot Björklöven så tar de tillbaka serieledningen.

Leksand – Västervik

Leksand kommer visserligen från en förlust borta mot Oskarshamn, men det var en jämn och tät match där Leksand mycket väl kunnat ta poäng. Det var andra raka förlusten och lita på att Leksand brinner för revansch i kväll. Västervik har verkligen ryckt upp sig i de tre senaste matcherna och de förtjänar respekt. Vår känsla är ändå att ett hungrigt Leksand tar tre viktiga poäng i toppstriden.

Ritola inte orolig för formen. Han hade missat två matcher i rad till följd av sjukdom. Men det hjälpte inte att Mattias Ritola var åter borta mot Oskarshamn senast. Leksand föll med 0–1 – vilket, enligt Dalarnas Tidningar, innebar att klubben för förstagången sedan Leif Carlsson blev ny huvudtränare inkasserade två raka förluster. Men till kvällens hemmamöte med Västervik hoppas Ritola på vändning. Både för laget och honom själv. Han har ju ”bara” svarat för 11 (4+7) poäng på 22 matcher såhär långt.

BIK Karlskoga – Södertälje

En intressant match. BIK Karlskoga har det jobbigt i Hockeyallsvenskan och behöver alla poäng de kan ta framöver. Insatsen mot Västervik var inte märkvärdig i period två och tre och det krävs en uppryckning här. Södertälje åkte på sin första förlust under ordinarie tid sett till de tio senaste matcherna mot Pantern. Förlusten som sådan var inget att skämmas för och Södertälje har kapacitet att ta poäng borta mot BIK Karlskoga.

Det är inte bara tabellmässigt som Bik Karlskoga har haft en tung höst. Även när det handlar om skador har den allsvenska jumbon haft det motigt. Hemmamötet med Södertälje innebär ingen förändring. Victor Berglind, Daniel Bernhardt, Axel Lindström och Rasmus Bengtsson är sedan tidigare på skadelistan – men det slutar inte där.

På Karlskogas webbplats konstateras dessutom att även Carl Berglund och Erik Brissle missar matchen. Därutöver är inte heller den tidigare inlånade Örebroduon Arvid Aronsson och Filip Ahl tillgängliga. Detta har medfört att tre spelare kallas upp från juniorlaget: 19-årige målvakten Jonatan Fornbrant, 18-årige forwarden David Lundmark och 17-årige centern Emil Smedberg.

HC Vita Hästen – Tingsryd

Vita Hästen har bara vunnit sju av 25 matcher under ordinarie tid så favoritskapet ska inte överdrivas. Formraden är riktigt tråkig men det beror delvis på att Vita Hästen spelat fyra av de fem senaste matcherna på bortaplan. Hemmamatchen slutade förövrigt med en 4-1-seger mot AIK. Tingsryd har ganska god form och de är svårslagna när defensiven sitter och de får chansen att kontra. Vi tror på en jämn match.

Forwardsduon Mattias Kalin och Jacob Sundberg. Backarna Victor Lindman och Christian Kåsastul. Alla fyra är de definitivt borta från Vita Hästens match mot Tingsryd. Men det är inte Norrköpingslagets enda problem införmatchen. Palmberg är lite krasslig och Josefsson har en mindre skada som gör att det är osäkert. Kalin är Vita Hästen också tvungna att avvakta med.

IK Pantern – Almtuna

Pantern fortsätter göra det bra och är favoriten på hockeytips idag. Södertälje besegrades med 2-1 senast och det betyder att skåningarna befäster sin position som ett topplag. Det är imponerande med tanke på att det stormat kring laget vid sidan av planen. Almtuna är ett kapabelt lag och formen är bra. Almtuna tippades som ett bottenlag inför säsongen och vi är imponerade av det spel som visats upp. Vi tror ändå att Almtuna får svårt att räcka till.

På de tio matcher som Almtuna har mött Pantern sedan Malmölaget tog klivet upp i allsvenskan till säsongen 2015–2016 har det inte gått något vidare. Alls. Almtuna har endast tagit tre poäng och svarat för 14 mål totalt på dessa tio möten. Tränaren Martin Gudmundsson hoppas dock på ett trendbrott i kväll.

Klart är i alla fall att Almtuna har gott självförtroende efter tre raka segrar. Almtuna är alltjämt ont om spelare på forwardssidan. Detta då Lucas Sandström fortsatt är avstängd, William Quist är skadad och David Vallorani bröt sitt avtal med klubben förra veckan.

NY Islanders – Dallas

NHL nu och ikväll onsdag är det fyra matcher som väntar. Först tippar vi Islanders mot Dallas. Islanders klappade till duktiga Washington senast och är här tillbaka i New York efter bortaturné. Dallas är ett farligt lag att möta men här tror vi rätt så mycket på ettan.

Ottawa – NY Rangers

Ottawa är riktigt, riktigt dåligt, det är en sammanfattning som sammanfattar lagets status på ett bra sätt. Rangers är fint igång och har börjat fungera på bortais.

Detroit – Boston

Detroit har sakta men säkert sjunkit i tabellen och ligger nu bland de sista lagen. Boston är på språng åt motsatt håll.

Vancouver – Nashville

Vancouver har jobbiga avbräck i en redan från början bräcklig trupp – och det har verkligen märkts på slutet. Nashville är ett riktigt topplag.