Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Speltips Hockey 6 Mars

Speltips Hockey HV71 arena

Med bara tre omgångar kvar av årets SHL så har serieledande Växjö bara en poäng kvar till att slå Skellefteås poängrekord från 2015/2016. Inte illa det. Ikväll kan de komma ett steg närmare om de lyckas vinna idag. Det tror vår hockeyexpert på i dagens speltips på hockeymatcher som spelas den 6 mars. Växjö Lakers är klar favorit då man tar sig an ett Frölunda med flera frågetecken. Växjö Lakers har imponerat enormt den här säsongen och leder SHL med 20 (!) poängs marginal då tre omgångar återstår av grundserien.

Växjö Lakers dagsform är allt jämnt strålande med fem raka segrar (där man bara släppt in fyra mål). Laget har bara förlorat två matcher sedan november i fjol (bägge mot Djurgården). Frölunda hade fyra raka vinster i bagaget innan man tappade sent mot HV 71 i förra omgången. Tremålsskytten Jan Mursak samt Mats Roselli Olsen stod över måndagens träning och är osäkra till spel här. Dessutom är viktiga Ryan Lasch troligen också indisponibel. Bästa odds på denna hockey match går att hitta hos Interwetten idag.

HV 71 har blandat och gett på sistone, men den sena vändningen i den svängiga tillställningen mot Frölunda lovar gott inför dagens match mot Luleå. Noterbart är att målvakten Linus Söderström får kliva in mellan stolparna, men i övrigt blir det samma lag som mot Frölunda. Luleå har vunnit fem av de sex senaste och försvarsspelet ser mycket stabilt ut.

Linköping vägde som väntat för lätt mot Växjö i förra omgången och man har i just nu stora problem att sätta sina chanser. Jakob Lilja är aktuell för spel efter sjukdom. Rögle kommer närmast från en mycket viktig seger över jumbon Karlskrona. Behöver bara två poäng i de tre återstående matcherna för att säkra kontraktet. Notera dock att man förlorat samtliga tre möten med HV71 den här säsongen.

Expert Speltips på Dagens Hockey

1. Frölunda – Växjö                         2

Det enda lag som lyckats besegra serieledande Lakers sedan november är Djurgården. Flera frågetecken hos Frölunda. Det var nog många i och omkring Frölunda som blev nervösa när Ryan Lasch – hela SHL:s poängkung med 51 poäng på 47 matcher – utgick med en skadad fot redan efter 20 sekunder mot Malmö förra veckan. Men efter röntgen konstaterades att inget var brutet och redan på måndagen var den 31-årige amerikanen tillbaka på is,då han testade att åka skridskor lite lätt. Något spel hemma mot Växjö i kväll blir det dock inte, men enligt Rönnberg finns möjligheten att Lasch är åter i spel redan den här veckan. Till mötet med Växjö är ytterligare tre spelare tveksamma.

2. V. Olofsson – E. Petersson         X

3. HV 71 – Luleå                             1X

HV 71 byter målvakt då Linus Söderström kliver in mellan stolparna. Luleå agerar stabilt. Jämnt möte här.  Linus Söderström gjorde toksuccé med HV71 förra säsongen då han slog sig in i laget, tog platsen som förstemålvakt – och bärgade hem ett SM-guld. 21-åringen fick ett NHL-kontrakt med NY Islanders, lånades tillbaka till klubben men skadade sig i november. Sedan dess har han varit borta från isen. Men nu, mot Luleå, är Söderström tillbaka i målet efter nästan fyra månader.

4. Linköping – Rögle                      1

Linköping har stora problem med målskyttet. Jagar slutspel och har inte råd att gå bort sig. Jakob Lilja är frågetecken.  Han har svarat för 21 poäng (12+9) på 38 matcher den här säsongen. Men senast, i 0–2-förlusten borta mot Växjö, saknades Jakob Lilja i Linköping på grund av sjukdom. Han ser ut att missa även kvällens hemmamöte med Rögle.  Det innebär att även Olle Lycksell och Fredrik Karlström alltjämt saknas till följd av skador. Linköping har, för övrigt, stora problem med målskyttet– de senaste sex matcherna har laget endast mäktat med sju mål. Dagens säkraste spel av alla hockeymatcher är just Linköpings vinst.

5. Malmö – Färjestad                    1X2

Malmö hade poäng i fyra raka innan man blev nollat av Luleå. Har vunnit säsongens tre möten med Färjestad.  Färjestads Johan Ryno har gjort 9 mål och 37 assist den här säsongen. Det innebär att han är fyra i den totala poängligan och i delad ledning av assistligan i SHL. Men något spel i de avslutande tre matcherna av säsongen blir det inte för den 31-årige stjärncentern. Ryno skadade sig i lördagens match mot Örebro och går på kryckor. Utöver Ryno saknas även Michael Lindqvist, Sebastian Erixon samt Johan Ivarsson.

6. Mora – Brynäs                           1X2

Mora hade marginalerna med sig mot Djurgården. Slåss för nytt kontrakt. Motivationsetta. Nästjumbon Mora tog två potentiellt sett minst sagt viktiga poäng via straffsegern borta mot tabelltvåan Djurgården i söndags. Men då Örebro, näst ovanför på säker mark, i lördags tog tre poäng har Mora därmed tre pinnar upp till Örebro. Tre är också antalet omgångar – samtliga spelas den här veckan – som återstår för Mora att ta ikapp det för att laget ska slippa kvala sig kvar i SHL. Den 24-årige forwarden är åter efter tre matchers avstängning i kväll – extra lämpligt forwardsduon Alexander Hilmersson och Sebastian Hartmann, enligt tidningen, är frågetecken till spel i kväll.

7. Skellefteå – Djurgården           1X2

Djurgården dominerade mot Mora men föll ändå efter straffläggning. Skellefteå visar svag form och har haft jobbigt mot Djurgården.  Andreas Engqvist, Djurgårdens stjärnförvärv från KHL inför säsongen, hade varit borta sedan annandag jul efter en hjärnskakning. Men i helgens möte med Mora(2–3-förlust) var den 30-årige centern tillbaka på isen för”Blåränderna”. Och trots att han inte hade spelat på nästan tre månader så noterades han för en assistpoäng.

8. Örebro – Karlskrona                1

Örebro tog en ruskigt viktig seger över Färjestad och har nu nytt kontrakt i egna händer. KHK är piskat att vinna. Tre matcher kvar att spela, fem poäng upp till Örebro på säker mark. Det är en riktig ödesmatch som väntar för Karlskrona – som nu reser till Närke för att möta just Örebro. Om laget vinner så har de bara två poäng upp till säker mark. Karlskrona förlorade senast med 2–6 mot Rögle.