Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Speltips 5 Januari

Speltips Leksand hockeylag

Sverige är äntligen i JVM-final igen – och på fredagens Powerplay vill vi strecka för blågult jubel! I Tyskland spikar vi i toppmötet. Efter flera besvikelser i JVM-semifinalerna på senare år är det nu äntligen dags för de populära Juniorkronorna att spela final igen! Det blir säkert liv på bästa svenska spelsajter. JVM är relativt stort vad gäller live betting och nu avgörs hela turneringen.

I gårdagens semifinal besegrades värdnationen USA med 4-2 efter ett tjusigt ryck i slutperioden. Det trodde vi i ärlighetens namn inte men Sverige gjorde en stabil insats och var onekligen effektivt. I finalen väntar Kanada som manglade Tjeckien med 7-2 i nattens semi och som definitivt har imponerat. Kunde Sverige besegra USA kan dock även Kanada besegras, inget snack om den saken, och vi väljer att helgardera höjdaren.

Leksand toppar nu Hockeyallsvenskan och vår känsla är att man knappast faller ner under strecket igen. Segern borta mot Pantern senast var stark och ikväll räknar vi med leverans mot ett annat skrällgäng, nämligen Almtuna. Dessa har gjort det fantastiskt bra och har slagit Leksand i tidigare möten – men nu har Leksand vuxit och det luktar revansch.

Powerplay kupongen avslutas i Tyskland. Där är det dags för toppmötet mellan München och Eisbären Berlin, vilket mycket väl kan komma att bli finalparet till våren. Eisbären har höjt sig efter ett misslyckat fjolår men fortfarande håller vi München som starkare – och det brukar märkas när lagen möts. Det har faktiskt gått 14 möten sedan Eisbären senast slog München under ordinarie tid! På hemmaisen levererar München.

Spelkupong 5 Januari Powerplay

  1. Sverige U20 – Kanada U20                     1X2

Kanada har stor trygghet i spelet men den här upplagan har ovanligt få individualister som sticker ut. Vissa riktigt duktiga spelare finns det dock givetvis. Juniorkronorna har publiken, Buffalo ligger ju granngårds med Kanada, emot sig plus traditionen med att ha svårt mot kanadensarna. Vi håller hur som helst det svenska laget mycket högt och det går nog att rasera barriären som finns. Skrällen tippas.

  1. Leksand – Almtuna                                  1

Leksand har klättrat ända upp till förstaplatsen och är dagens säkraste hockeytips av alla åtta Powerplay matcher. Ingen överraskning egentligen men vi måste erkänna att vi hade svårt att se det tidigare under säsongen. Almtuna snäppet efter här. Leksands nye back, Patrick McNally, är på plats i Dalarna men tveksamt om det hinner bli klart med spel redan här. Veteranbacken Lindgren har missat några matcher men är på gång att bli spelklar. Almtuna har fått den opolerade Lucas Sandström avstängd igen. Gustav Lindström kvar på JVM, William Quist fortsatt skadad.

Lucas Sandström hade nyligen återvänt till spel i Almtuna efter en sju matcher lång avstängning för en huvudtackling. Nu blir det ny tid på läktaren för den 27-årige forwarden. Sandström tacklade nämligen en Karlskoga-spelare i ryggen i senaste matchen (2–1-vinst) och åkte ut med ett match penalty. Det innebär att han automatiskt blev avstängd i den kommande matchen mot Leksand och att ärendet gick till disciplinnämnden. Då Sandström ses som en ”återfallsförbrytare” förväntade sig Almtuna ett tufft straff.

  1. MODO – Södertälje                                 1X

MODO tog sig samman senast och besegrade nästjumbon Troja. Före det fyra raka nederlag. Södertälje har haft en vikande trend men vann också senast. Vettigt skrälläge. MODO saknar Patrik Karlkvist igen. Målvakten Erik Hanses är på gång men är inte aktuell för spel. Lukas Wernblom och Magnus Häggström är frågetecken, spelade inte senast. SSK saknar Nicklas Heinerö igen. Ludwig Blomstrand har lånats in och debuterade på ett bra sätt senast.

Han lämnade isen i början av den andra perioden i 6–3-segern mot Troja i onsdags – och for till Örnsköldsviks sjukhus för att röntgas. Det befarades att Oscar Hedman, Modos 31-årige backveteran, hade brutit något. Men så var inte fallet.

  1. Oskarshamn – Timrå                              1X2

En högst oviss historia. Oskarshamn har dalat många placeringar efterhand men Timrå är verkligen inget lag att lita på heller. Oskarshamn besegrade AIK med minsta möjliga marginal senast på bortais i en händelserik drabbning, före det många förluster i följd. Timrå föll med klara siffror borta mot Södertälje. Ett oavgjort resultat känns inte speciellt långsökt i den här matchen. Timrå kommer till bortamatchen mot Oskarshamn med fem spelare borta på grund av sjukdom och skada: Johan Persson, John Westin, Didrik Strömberg, Anton Wedin och Tobias Liljendahl.

  1. Kloten – Lausanne                                    X2

Lausanne har många förluster i formraden men är det bättre laget här i grund och botten. Senast blev det bortaförlust mot Zug och det är ingenting att skämmas för. Trots en del inspelade poäng på sistone, ligger Kloten alltjämt klart sist i tabellen. Läget lär inte se bättre ut efter den här matchen. Det har bara blivit fyra vinster på 18 spelade matcher under ordinarie speltid på hemmaisen.

Lausanne inledde 2018 som man avslutade 2017. Med förlust. 1–2 hemma mot ZSC Lions den 23 december följdes upp med klara 3–6 borta mot Zug den 2 januari. Därmed skiljer fem poäng upp till Fribourg på slutspelsplats – och om förra säsongens tabellfyra Lausanne inte ska behöva spela för att hålla sig kvar i högstaligan krävs det segrar i helgens dubbelmöte med jumbon Kloten.

  1. Lugano – Ambri                                       1

Här är frågan om fjärdeplacerade Lugano ska kunna lyckas bryta sin ovanligt långa svit med förlustmatcher? Vi tror i alla fall att det finns goda möjligheter till det, då ju motståndet är av den tunna kalibern här. Ambri Piotta slåss med Kloten, som laget lyckades besegra efter straffläggning senast, om att vara sämst i ligan och behöver nog ha en väldigt bra kväll för att ta poäng. Vi väljer att göra årets första test av ett nytt spelbolag idag och det är just Lugano vi väljer som vår bettingobjekt. Vi satsar hela beloppet på Luganos seger på Powerplay.

Det vankas derby för Ambri-Piotta, som i kväll kommer att ställas mot HC Lugano. Och enligt våra källor så kan laget få en välkommen förstärkning. Forwarden Peter Guggisberg, som inte har spelat sedan mitten av december, förväntas återvända efter sin skadefrånvaro. Kvar på skadelistan är däremot kanadensaren Cory Emmerton, som troligtvis blir borta hela januari månad (om inte mer) på grund av en axelskada tidigare i december. Emmerton har gjort 19 poäng den här säsongen.

  1. München – Eisbären                              1

Mellan 2011 och 2013 vann Eisbären Berlin tre raka mästerskap i Tyskland – men de senaste två åren är det EHC München som har varit dominanten. Den här säsongen är det de två lagen, samt Nürnberg klubben Thomas Sabo Ice Tigers, som spelar i en egen liga. Härnäst ställs trean Eisbären Berlin borta mot tvåan EHC München – på samma poäng i tabellen och upp till Thomas Sabo Ice Tigers skiljer bara två poäng – och den kanadensiske centern Louis-Marc Aubry vill spänna musklerna inför en eventuell framtida slutspelsserielagen emellan.

  1. Schwenninger – Düsseldorf                   X2

Schwenninger Wild Wings har överraskat den här säsongen och sitter på en femteplats i tabellen. Men de två senaste matcherna har laget blivit nollat, poängmässigt, efter förlust mot Straubing (1–2) och Berlin (0–5). Ett annat lag som gärna vill överraska idag är Düsseldorf, som har fixat till formen och har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. De jagar nu en direktplats till slutspelet men tränaren Niki Mondt varnar för att inte underskatta motståndaren.