Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips 17 Januari Onsdag

Hockey Powerplay tipsförslag 17 januari 2018 spel

Rolig hockeyonsdag där jämna Allsvenskan står i fokus – vi öppnar upp för skräll av Björklöven och spikar riktigt tufft formlaget Troja! Björklöven har medgång just nu. I måndags löste man sent två poäng hemma mot Pantern och nu är det faktiskt inget större avstånd upp till det översta strecket. AIK borta är förstås jättetufft och även ”Gnaget” är ju i gott slag, där segern i Leksand imponerade. Vi minns dock hur ”Löven” spelade ut AIK fullständigt i hemmamötet i november och väljer att helgardera.

Trevliga kuponger väntar denna onsdag. Svensk hockey idag bjuder på en del spännande spel och nästa match är inget undantag. Troja/Ljungby har höjt sig massor och klättrat över strecket. Det är visserligen främst på hemmaisen som laget vunnit men även bortainsatserna har blivit bättre.

Nu är det derby borta mot ett Tingsryd som är blott två poäng före och som inte visar fullt lika laddad form. Troja vann här med 3-0 tidigt på säsongen och vi går roligt på spiktvåan!  Spik även på Piteå, som flyger fram i Allettan. Har vunnit tre av tre mot Östersund denna säsong och det blir knappast något trendbrott nu. Sund spiktvåa och därmed landar vi på följande 96 rader:

1. AIK – Björklöven 1X2

Björklöven är inne i en mycket positiv trend. Umeålaget har tagit poäng i sex raka matcher. 3-2-segern efter övertid mot Pantern näst senast var deras femte seger sett till de sex senaste omgångarna (tre segrar togs under ordinarie tid). Nu är det upp till bevis för Björklöven då de skrinnar in på Hovet. AIK har också fin form och de jagar tabellettan Leksand och tabelltvåan Timrå. AIK har bör vinna den här sortens hemmamatcher för att ta sig upp bland de två bästa i tabellen.

Niklas Pavel har missat de sju senaste matcherna. En skada, och en avstängning, har hållit Björklöven-backen borta från spel. Men till kvällens möte borta mot AIK är publikfavoriten tillbaka igen. Det var i matchen mot Bik Karlskoga före jul som Pavel delade ut två fula tacklingar mot motståndare –samtidigt som han själv fick en smäll mot huvudet, med hjärnskakning som följd. Pavel stängdes av i sju matcher

I övrigt saknar Björklöven Jonas Emmerdahl, som klev av matchen mot Almtuna för en vecka sedan. Tobias Hage kommer heller inte till spel.
Från AIK-lägret kan vi notera att Henrik Marklund lämnat för spel i Almtuna. Å andra sidan har Albin Ivarsson Hambergs kontrakt förlängts, och han kommer således spela mot Björklöven.

2. Almtuna – MODO X2

Almtuna har inte någon vidare form för dagen och det ska bli intressant att se om de kan slå tillbaka i kväll. Insatserna i 0-4-förlusten mot Björklöven och 3-5-förlusten mot Troja imponerade inte på oss. MODO är ett kapabelt lag som gillar att slå ur underläge. Deras form är helt okej och kvällens uppgift är överkomlig på papperet. Vi blir inte överraskade om MODO kämpar till sig segern under ordinarie tid.

0–2 borta mot Leksand, 0–4 hemma mot Björklöven och 3–5 borta mot Troja-Ljungby. Det är Almtunas  förlustsvit som har gjort att laget har tappat sin tidigaretredjeplats i den jämna allsvenska tabellen.
Till kvällens hemmamöte med Modo har flera förändringar skett i truppen- Dels har kanadensiske centern Luke Pither (12 poäng på 31 matcher) fått lämna.

Dels har Almtuna plockat in två forwards: Henrik Marklund, närmast i division 1-klubben Lindlöven men som inledde säsongen i AIK, och dels Samuel Asklöf,som lånas in från Brynäs. Sedan tidigare är Lucas Sandström alltjämt avstängd.

3. Pantern – Vita Hästen 1X

Pantern spelade match så sent som i måndags då de föll med 2-3 efter övertid mot formstarka Björklöven. Nu är Pantern tillbaka på hemmaplan igen och det är viktigt att ta tre poäng i den jämna toppstriden. Vita Hästen har bara tagit två poäng i de fem senaste matcherna och det är befogat att ifrågasätta dagsformen. Pantern är ett bättre lag och de ska ses med vettig segerchans i kvällens match.

Det råder ingen lugn ritt i Vita Hästen. Tvärtom. Efter fem raka förluster fick tränaren Jonas Johnson sparken i måndags. In har i stället Leif Strömberg kommit, och under ett av hans allra första träningspass med laget blev det fullt slagsmål på isen. Forwarden Patrick Nilsson hamnade först i en mindre dispyt med Simon Mitman under en övning, och sedan iett fullskaligt bråk med Christian Kåsastul. Kombattanterna måttade slag mot varandra i tio sekunder innan situationen lugnade ner sig och träningen kunde fortsätta.

Efter träningen lade Kåsastul ingen större vikt vid indicenten. I dag ställs Vita Hästen mot Pantern på bortaplan, och Strömberg väntas göra några förändringar i laget.
Mitman är förflyttad och det ser ut som om han kommer spela ytterpar med Kevin (Elgestål), och förmodligen Tholander (Jonathan) med Degerstedt (Arvid), säger han.

4. Södertälje – Västervik 1X

Nästjumbon Västervik har spelat fem raka matcher utan att vinna under ordinarie tid. Poängbehovet är stort och vi räknar med att spelarna kommer jobba stenhårt över hela isen i kväll. Södertälje är inne i en positiv trend med fyra segrar i de fem senaste matcherna (tre under ordinarie tid) och Södertälje behöver segrar för att kunna avancera i tabellen. Det är upplagt för en spännande match mellan två motiverade lag.

Jørgen Karterud och Joacim Hedblad. Där är Västerviks forwardsavbräck till kvällens bortamöte, och tillika jumbofinal, med Södertälje. Norrmannen Karterud, som gjorde 14 poäng på 39 matcher förra säsongen och belönades med en chans i SHL-klubben Linköping på våren, har varit skadad stora delar av den här säsongen och bara gjort sju framträdanden. Hedblad, däremot, har spelat 34 av 35 matcher och på dessa svarat för 14 poäng.

5. Timrå – Leksand X2

En oerhört intressant toppmatch mellan tabelltvåan Timrå och ettan Leksand. AIK jagar underifrån och båda lagen behöver poäng. Timrå är starka på hemmaplan och spelarna bör vara revanschsugna efter 3-4-förlusten mot BIK Karlskoga senast. Leksand är också taggade efter två raka förluster. Vi kan inte påstå att 2-3-förlusten mot AIK var logisk eller rättvis sett till spel och skapade chanser. Vi är inne på att Leksand skräller.

Timrå ser ut att få tillbaka två spelare till kvällens toppmöte med Leksand. Det handlar om den tidigare skadade duon Tobias Liljendahl (axel) och Johan Persson (ljumske), som båda kunnat träna för fullt den senaste veckan och som därför väntas kunna spela matchen.

Däremot är John Westin fortfarande borta på grund av hjärnskakning och Anton Wedin är fortfarande axelskadad.
I Leksand gör nyförvärvet Pat McNally debut. Den 26-årige amerikanske backen kommer närmast från spel i ECHL-klubben Worcester Railers.

6. Tingsryd – Troja/Ljungby 2

Det spelas ett viktigt derby i Småland i kväll. Vill du använda dig av dina nya oddsbonusar på hockey, är det bara att välja detta möte och satsa på Troja. Båda lagen kan nå en placering bland de åtta bästa men de är även indragna i bottenstriden. Tingsryd föll knappt med 2-3 mot formlaget Björklöven senast men formen var bra dessförinnan. Troja/Ljungby är ett annat lag som gått starkt en tid, men det har främst varit på hemmaplan. Troja har förlorat fyra av de fem senaste på bortaplan och de måste upp i nivå för att kunna skrälla.

Tingsryd eller Troja-Ljungby. Troja-Ljungby eller Tingsryd. Ja, frågan är vilket – om något – av de småländska lagen som efter kvällens derby har tagit chansen att hänga på i kampen om en playoffplats i den superjämna allsvenska tabellen – och samtidigt passar på att hänga av konkurrenten i en förmodad bottenstrid.

Hemmalaget Tingsryd är visserligen två poäng före i tabellen – men får å andra sidan klara sig utan lagkaptenen Robin Olsson. Den 28-årige backen, som nästan tillbringat hela karriären i moderklubben, riskerar nämligen att missa resten av säsongen sedan han blivit knäskadad borta mot Leksand förra veckan.

7. Östersund – Piteå 2

Gästande Piteå har imponerat stort så här långt in i AllEttan Norra. Sju spelade matcher har resulterat i 19 spelade poäng och de har redan fem poäng tillgodo på tvåan VIK Västerås. Östersund står inför en viktig match då de har fem poäng upp till Mariestad över strecket. Jämtlänningarna får svårt att blanda sig i toppstriden vid förlust. Piteå ska vara knappa favoriter men Östersund har kapacitet att störa.

För precis en vecka sedan förlorade Östersund mot Piteå med 2–4 på bortaplan. I kväll möts lagen igen – den här gången i Östersund. Och till det mötet får Östersund tillbaka två spelare, skriver klubben på sinwebbplats: Sebastian Fakt och Kristoffer Jonsson. Piteå har lånat in forwarden Tim Kämpeberg från Luleås juniorlag till kvällens match.

8. Hudiksvall – Huddinge 1X

En högintressant toppmatch i AllEttan Södra. Huddinge toppar tabellen och de har en chans att skapa ett värdefullt gap ner till Hudiksvall vid seger. Det skiljer fem poäng mellan lagen inför kvällens match men då har Huddinge spelat två matcher mer. Hudiksvall bjuder på fri entré i kväll och det borgar för ett bra publikstöd. Vi har största respekt för Hudiksvall som är starka på hemmaplan. Det är upplagt för en jämn, tät och tuff match.

Förra säsongen gjorde han 33 poäng på 40 matcher ochden här säsongen har han svarat för 12 poäng på 24 matcher. Men de senaste fyra matcherna har tabelltrean Hudiksvall tvingats klara sig utan sin finländske stjärnback Markus Västilä, med meriter från Liiga i Finland. Och inte i kvällens toppmöte i den södra allettan hemma mot serieledande Huddinge kommer han till spel. Dessutom är 22-årige backen Tommy Stenqvist ett stort frågetecken till spel. Detta sedan han blivit lårskadad i söndagens 2–3-förlust borta mot Kallinge-Ronneby.