Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay: Spelkupong 3 Januari

Dagens Powerplay Hockeytips Onsdag

Medan juniorerna skördar framgång i USA, är svensk hockey i full gång. Powerplay spelkupong den 3 januari består av åtta högintressanta hockeymatcher. Vi gör vårt bästa och hjälper dig med våra speltips. Först, precis som vanligt, kommer ett kort sammandrag av matchanalys. Därefter presenteras tipsförslagen med några ord specifikt om varje match.

Sällsynt svag form hos Oskarshamn. Vita Hästen är i bra slag och besegrar ”Löven”! Noll poäng och 32 insläppta mål på de sex senaste – vad har hänt med Oskarshamn?! Helt klart är att laget plötsligt mår uselt och även om man förstås kan betydligt bättre luktar det inte direkt trendbrott på onsdagen, borta mot ett formstarkt AIK. Stark etta att inleda kupongen med.

Ett annat lag ur slag är MODO, som plötsligt förlorat fyra raka – samtliga på hemmais, dessutom! Den senaste förlusten var extra tung, mot rivalen Björklöven. Ny hemmamatch på onsdagen, mot ett Troja som däremot visar säsongens hetaste form – vi vill definitivt betala för borta skrällen på vårt system!

Björklöven slog alltså MODO senast men på onsdagen spekulerar vi i större problem borta mot Vita Hästen. I de ”mindre” bortamatcherna är Björklöven ofta klent och det blir tufft mot ett Hästen som är i gott slag, inte minst hemma i Norrköping där man vunnit fyra av de fem senaste. Sund hemmaspik säger vår hockeyexpert.

Våra Speltips på Powerplay Idag

Idag den 3 januari 2018 lämnar vi in en kupong med följande 48 rader till spelombud:

  1. AIK – Oskarshamn                 1

AIK föll efter straffar i den svåra bortamatchen mot Timrå senast och det är ingenting att skämmas för. Annars har Stockholmarna visat prov på riktigt fin form en tid och de är befogade favoriter i kväll. Oskarshamn har förlorat de sex senaste matcherna under ordinarie tid och det blir svårt att vända den negativa trenden på Hovet. Hemmaplansfördel och dagsform är två tunga faktorer som talar för AIK.

  1. Almtuna – BIK Karlskoga      1X

Almtuna fortsätter göra det riktigt bra och det skiljer bara två poäng upp till Timrå och Leksand inför kvällens match. Almtuna har plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna och förlusten kom mot starka AIK. BIK Karlskoga ligger sist i tabellen och det är inte konstigt då de bara mäktat med att vinna sju av 31 matcher. Laget är i särklass sämst i serien med 102 insläppta mål och det kommer krävas en stark insats för att besegra Almtuna.

  1. MODO – Troja/Ljungby         1X2

Det vill sig inte för MODO som kommer från fyra raka förluster. Det värsta är att samtliga förluster kommit på hemmaplan och spelarna känner press att vända den negativa trenden i kväll. Troja/Ljungby har sett riktigt bra ut i matcherna på slutet. De har vunnit fyra av de fem senaste och målskillnaden i de två senaste matcherna mot Björklöven och Södertälje var mäktiga 9-0. Spelarna i Troja känner sig knappast slagna på förhand.

  1. Pantern – Leksand                   X2

Dagens match är ett härligt toppmöte mellan fyran Pantern och tvåan Leksand. Pantern har tappat en del av den hemmastyrka de visade i upptakten på säsongen. Ser man till de fem senaste hemmamatcherna har skåningarna inte vunnit någon under ordinarie tid. Leksand ser mer solida ut för dagen och det är ingen tydlig nackdel att matchen avgörs på bortaplan. Vi håller Leksand som starkare och det ska vara vettig poängchans. På Oddset Matchen idag väljer vi att tippa på resultat och satsa på två-tre mål för Pantern och tre-fyra mål för Leksand.

  1. Södertälje – Timrå                    2

Södertälje har ramlat ner som nästjumbo i Hockeyallsvenskan efter en svagare period. Det råder inget snack om att Södertälje kan rycka upp sig och klättra i tabellen, men vi sätter ett stort frågetecken för dagsformen. Timrå leder serien men det är jämnt i toppen. Timrå har skött sig bra i de två senaste matcherna och de kliver in till match som tydliga favoriter. Timrå ska ses med hygglig vinstchans, även om det inte är någon fördel att spela på bortaplan.

  1. Tingsryd – Västervik              1  2

Tingsryd och Västervik står på 41 inspelade poäng vardera efter 31 omgångar. Det är inte mycket som skiljer dessa lag åt rent kapacitetsmässigt och mycket talar för att vi får se en jämn match. Tingsryd har varit inne i en liten svacka men de vann borta mot Oskarshamn senast. Västervik har besegrat MODO och Pantern i de två senaste bortamatcherna. Kvällens uppgift är inte svårare på papperet.

  1. Vita Hästen – Björklöven      1

En svårbedömd match mellan två lag som agerat otroligt ojämnt under säsongen. Vita Hästen är inne i en bra period och kommer till spel med en god känsla. De förlorade visserligen borta mot Leksand senast men det är ingenting att skämmas för. Björklöven tog en fin seger på bortaplan mot MODO senast, annars har inte bortaspelet varit speciellt bra den senaste månaden. Björklöven har kapacitet att störa Vita Hästen men det kommer krävas en stark insats.

  1. Mariestad – Lindlöven          1X

Powerplay match nummer åtta avslutas med 1X som hockeytips. Mariestad har rivstartat AllEttan Norra med två segrar på två matcher och 10-5 i målskillnad. Nu väntar en svår utmaning då Lindlöven kommer på besök. Lagen möttes två gånger i HockeyEttan Västra och då vann Lindlöven bortamatchen med 4-0 och hemmamatchen med 5-4 efter straffar. Mariestad ska vara favoriter på sin höga grundkapacitet men det finns inte utrymme att underskatta Lindlöven i kväll.