Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Powerplay Spelförslag och Senaste Hockeynytt 31 Januari

Spelförslag hockey för Powerplay kupongen

Hockeyallsvenskan dominerar på Powerplay idag, onsdag. Det är många jämna matcher den 31 januari. Troja jagar nionde hemmasegern i följd – ettan lämnas ensam. Nedan hittar du våra spelförslag för åtta hockeymatcher som spelas ikväll. Almtuna kommer från ett dubbelmöte mot Pantern och det slutade med en seger och en förlust. 2-3 på hemmais följdes upp av mycket fina 4-1 nere i Malmö.

Det var en otroligt viktig seger efter tre raka uddamålsförluster och nu kan Almtuna titta uppåt i tabellen. Tingsryd gjorde en succéartad säsong i fjol, men har inte alls kunnat följa upp den. Det är bara fem poäng till negativt kval och det kommer att bli en nervös vår för Tingsryd. Det blir knappast något poäng mot Almtuna.

Leksand var nyligen inne i en kortare svacka med förluster mot Timrå och Oskarshamn, men laget studsade tillbaka fint i helgen. Det blev två segrar i dubbelmötet mot Västervik, 4-1 både hemma och borta. Två mycket stadiga insatser som visar att Leksand är tillbaka på vinstspåret igen. Det blir en stentuff kamp om att nå den allsvenska finalen och dit ska Leksand. SSK har haft en otroligt ojämn säsong. Kommer med dubbla förluster mot jumbon BIK Karlskoga och det var inte vad självförtroendet behövde. Leksand spikas!

Sista spiken i våra Powerplay tips finns i Smålandsderbyt i Ljungby. Nykomlingen Troja/Ljungby hade det tufft i höstas, men har vuxit i kostymen under vintern och har nu kravlat sig över det nedre strecket. Huvudorsaken är ett otroligt stadigt hemmaspel. Det har faktiskt blivit nio segrar på de tio senaste och inför den här matchen har Troja åtta hemmasegrar i följd. Tre senaste har förvisso varit efter förlängning, men då har bl. a. Timrå och AIK besegrats. Västervik är ett betydligt svalare motstånd och ettan känns stark.

Spelförslag från Ettkrysstvå Idag Onsdag

Vi köper följande Powerplay hockeykupong på totalt 54 rader idag. Du ser spelförslag direkt i underrubriken och lite senaste nytt inför matchen under spelförslaget. Lycka till!

  1. Almtuna – Tingsryds AIF                    1

Det är upplagt för en jämn och spännande match. Tingsryd är i stort poängbehov i bottenstriden och de kommer sälja sig dyrt. Almtuna har inte övertygat nämnvärt under året men de tog en fin 4-1-seger mot ett formsvagt Pantern senast. Almtuna vill gärna föra spelet i kväll men det gäller att se upp för Tingsryd som är ett skickligt omställningslag. Tingsryd vann den senaste matchen borta mot Almtuna med 4-1 och känner sig knappast slagna på förhand.

  1. Björklöven – BIK Karlskoga               1X

Björklöven har inte visat någon vidare form på slutet men de tog en snygg 4-0-seger mot Oskarshamn senast och det var viktigt för självförtroendet. BIK Karlskoga har tagit livsviktiga poäng i bottenstriden de senaste veckorna och det finns en chans att kravla sig över strecket vid en stark avslutning på säsongen. BIK Karlskoga har bara förlorat en av de fem senaste omgångarna och den förlust kom på bortaplan mot topplaget Leksand. Vi blir inte överraskade om värmlänningarna skräller.

Helt plötsligt har den tidigare närmast hopplösa jumbon Bik Karlskoga sprattlat till. 2–0 hemma mot Södertälje i söndags var tredje raka segern och fjärde vinsten de senaste fem matcherna. Dock är Karlskoga alltjämt kvar på sista plats i tabellen, med fem poäng upp till säker mark och tolv omgångar kvar.

Härnäst väntar alltså Björklöven borta. Då får Karlskoga åter tillgång till backen Arvid Aronsson som lånas in från SHL-laget Örebro. 19-årige Aronsson har i flera omgångar gjort 10 matcher för Karlskoga – och däremellan 14 i SHL för Örebro. I övrigt väntar Czarnecki inte göra några förändringar i laget jämfört med senast.

  1. MODO – IK Oskarshamn                   1X

Vi tycker att matchen mellan MODO och Oskarshamn är svårbedömd. MODO har haft svårt att hålla en tillräckligt hög nivå på hemmaspelet den här säsongen. Å andra sidan har Oskarshamn agerat väldigt ojämnt de senaste veckorna och insatsen i 0-4-förlusten mot Björklöven var svag. MODO får finna sig i att bära ett visst favoritskap men Oskarshamn har kapacitet att skrälla.

  1. IK Pantern – AIK                                  1X2

Båda lagen har tveksam form inför kvällen. Pantern föll med 1-4 på hemmaplan mot Almtuna senast och skåningarna föll med 3-4 på hemmaplan mot Södertälje innan det. Helt klart är att Pantern måste sätta defensiven bättre i kväll. AIK kommer från ett dubbelmöte med MODO som slutade 2-1 hemma och 1-2 borta. AIK är uddlösa offensivt och stockholmarna behöver skapa många chanser för varje mål som produceras.

Trean Pantern mot fyran AIK. Två poäng skiljer de båda lagen åt i den allsvenska tabellen. Men för de båda lagen är det en smula skiljda förutsättningar inför kvällens möte i Malmö. Kort sagt: Pantern har tappat en forward och AIK har förstärkt med en. På tisdagskvällen blev nämligen Olle Liss – tvåa i Panterns interna poängliga med 27 poäng, elva mål och 16 assist, på 39 matcher – klar för SHL-laget Rögle. Det meddelade Rögle i ett pressmeddelande.

AIK? Där handlar det om 23-årige Marcus Fornell, som tidigare i januari var inlånad från division 1-laget Lindlöven och som nu är klar för spel i AIK resten av säsongen. Fornell, som har gjort 25 poäng på 31 matcher med Lindlöven under säsongen, noterades för två poäng (1+1) på sina föregående tre matcher med AIK.

  1. Södertälje – Leksand                              2

Södertälje föll borta mot formstarka BIK Karlskoga senast och det är inte mycket att orda om. Formen har varit hygglig stabil på slutet men det kommer krävas en toppinsats för att vinna i kväll. Leksand kommer från ett dubbelmöte med Västervik där de vann med 4-1 hemma och 4-1 borta. Leksand vill utöka försprånget ner till Pantern och AIK vilket talar för en fokuserad insats i kväll. Leksand ska ses med bra vinstchans. Välj spel på Leksand, om du spelar med bettingbonus idag. Här får du både ett rimligt högt odds på bortaseger och riktigt bra chanser att tippa rätt på en singelkupong.

  1. Troja/Ljungby – Västerviks IK            1

Det ser tungt ut för nästjumbon Västervik. De kommer från ett dubbelmöte med topplaget Leksand och det slutade med två raka 1-4-förluster. Troja/Ljungby besegrade topplaget Timrå med 3-2 efter straffar senast och hemmaspelet har varit glödhett en längre tid. Troja har tagit poäng i 14 raka hemmamatcher och nio av dem har slutat med segrar (fem under ordinarie tid). Vi gillar verkligen den hockey Troja bjuder på inför hemmafansen och Västervik får svårt att stå emot.

Som om inte situationen vore nog illa för Västervik, som är nästjumbo i allsvenskan med 12 omgångar kvar att spela. Sedan tidigare hade Västervik bland annat backen Oscar Carlsson och forwarden Emil Georgsson på skadelistan. Däremot är backen Oskar Drugge åter. Det innebär dock endast att Roger Forsberg har fem backar att gå runt på, då Pierre Gustavsson har lättare skadeproblem och sitter med som reserv.

  1. HC Vita Hästen – Timrå                      1X2

Vita Hästen återfinns som trea från slutet i tabellen och poängbehovet är stort. Vi gillar Vita Hästen då de spelar på hemmaplan och de har tagit poäng i nio av de tio senaste hemmamatcherna. Förlusten under ordinarie tid kom förövrigt mot Södertälje för fyra omgångar sedan. Timrå leder serien och kommer till spel som favoriter, men det är ingen given vinnare. Timrå är bäst på hemmaplan och de fick kämpa för att ta en poäng borta mot Troja/Ljungby i den senaste omgången.

  1. Borlänge HF – Piteå HC                      1X2

En högintressant seriefinal mellan tvåan Borlänge och ettan Piteå. Borlänge har varit en stor positiv överraskning i våra ögon men frågan är om de verkligen orkar hålla sig kvar i toppstriden hela vägen? Piteå har större grundkapacitet och det bör visa sig ute på isen i kväll. Borlänge spelar med stort självförtroende, inte minst i offensiven och vi utesluter inte att de får med sig poäng.

Det vankas seriefinal i norra allettan. Men när ledande Piteå reste söderut för mötet med tvåan Borlänge var det utan flera viktiga spelare. Målvakten Joel Vännström samt forwardsduon Erik Wigren och Carl Becker saknas nämligen. Vännström och Becker är ”febersjuka”, enligt tränaren Anders ”Krobbe” Johansson. För Wikgrens del handlar det om”någon form av bakteriell sjukdom”. Och det är tunga avbräck. Vännström har stått 21 matcher under säsongen och har tredje bäst räddningsprocent i norra allettan; Erik Wikgren har gjort 24 poäng på 22 matcher; Carl Becker har gjort 19 poäng, varav 13 mål, på 28 matcher.