Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

SHL Matcher 7 December: Speltips

Bild på hockey spelare från Rögle

Vi presenterar vårt tipsförslag för hockeymatcher som avgörs idag, torsdag den 7 december. Det blir en full SHL-omgång på torsdagen och vår analys säger att det blir ovanligt hemmabetonat – bland annat är Rögle en riktigt spännande spik! Precis som vi brukar göra, använder vi Svenska Spels Powerplay som grund för våra hockey tips från expert.

Speltips inför SHL-omgången

Rögle har nu nio poäng upp till strecket och visst ser det kärvt ut – men vi tycker ändå att laget har spelat upp sig sedan tränarbytet. Senast var Rögle väldigt bra hemma mot Skellefteå och att man blev utan poäng där sved verkligen, Rögle förtjänade definitivt bättre. Nu räknar vi med ett hett Rögle och då blir det jobbigt för HV 71, som svarade för ett bottennapp i Örebro senast. Rolig etta!

Senast Mora var uppe i Skellefteå blev det förlust med pinsamma 4-10. Sedan dess har Mora spelat upp sig och i helgen höll man skönt och viktigt undan mot Djurgården – men nej, någon revansch i norr är inte att vänta. Ingen toppform hos Skellefteå men senast fick man vinna – det var turligt men å andra sidan hade man inte direkt något flyt i matcherna innan. Här blir Skellefteå dominant och visst kommer utdelningen, även om det knappast blir tvåsiffrigt denna gång. Även i övrigt räknar vi alltså med gott om hemmajubel, bland annat i seriefinalen i Karlstad där Växjö tappat en del form och får problem.

Vår Powerplay hockey kupong idag torsdag

Vi lämnar in en tipskupong på 48 rader enligt nedan:

  1. Djurgården – Linköping    1X

En oviss match inleder dagens Powerplay. Mötet mellan två lag som inte visat den rätta toppformen sett till de spelmässiga prestationerna den senaste tiden. Djurgården är otroligt svårslagna när de spelar hemma i Hovet och det ger spelarna en trygghet. Linköping har inte övertygat på bortaplan den här säsongen men de har fin inbördes statistik mot Djurgården. Vi håller Djurgården som knappa utgångsfavoriter men de måste prestera på en hög nivå för att slå Linköping.

  1. Frölunda – Karlskrona      1X

Det råder inget snack om att Frölunda är det bättre laget men göteborgarna har inte presterat någon toppishockey så här långt in på säsongen. Karlskrona har varit snäppet sämre än Frölunda och det är ett minus att matchen avgörs på bortaplan. Frölunda ska ses med vettig vinstchans om de presterar på topp, men vi konstaterar att göteborgarna presterat ojämna under säsongen och Karlskrona kommer slita hårt för att ta poäng.

  1. Färjestad – Växjö               1X

En högintressant seriefinal! Växjö vann lagens senaste möte i Karlstad på ett välförtjänt sätt och nu ska smålänningarna försöka upprepa den bedriften. Vi sätter dock ett frågetecken för Växjös dagsform med tanke på att de senaste insatserna varit sämre. Färjestad har fortsatt fin form och det är viktigt att vinna den här sortens matcher för att sätta sig i respekt inför ett eventuellt möte med Växjö i slutspelet.

  1. Luleå – Brynäs                   1

Luleå och Brynäs är två lag som höjt sig under den senare delen av säsongen. Läge att satsa pengar på detta hockeyspel med odds bonus. Luleå hade problem med sitt målskytte inledningsvis men vi tycker att det blivit bättre och bättre. Brynäs inledde säsongen uselt men tränarbytet har gett effekt och spelet har varit bra den senaste tiden. Båda lagen är i poängbehov och det talar för fullt fokus i kväll. Luleå ska vara favoriter på hemmaplan men Brynäs har kunnande att störa.

  1. Rögle – HV71                      1

Det är upplagt för en spännande match i kväll. Rögle har inte den roligaste resultatraden men vi menar att laget förtjänat fler poäng än de faktiskt tagit på slutet. Rögle gjorde en bra match mot Skellefteå senast och förtjänade poäng. HV71 uppträder väldigt ojämnt, de föll med 0-3 borta mot Örebro senast och det var inte mycket att orda om. HV71 måste spela bättre än så om de ska besegra Rögle i kväll.

  1. Skellefteå – Mora              1

Skellefteå hade marginalerna på sin sida då de besegrade Rögle på bortaplan senast. Det var skönt för spelarna att göra fyra mål med tanke på att de blev nollade i två raka matcher dessförinnan. Mora blev utklassade när de gästade Skellefteå förra gången och det är mycket som talar för att de förlorar igen. Mora har haft svårt att hitta ett vägvinnande spel på bortaplan den här säsongen.

  1. Örebro – Malmö                1X

Örebro har varit inne i en svacka. Vi tycker att spelet var helt okej trots att de föll borta mot Djurgården näst senast och det följdes upp av en seger mot HV71 senast. Segern gjorde Örebro gott och det ska bli intressant att se om de kan följa upp med en ny seger i kväll. Malmö har tagit två snygga segrar i de två senaste bortamatcherna mot Färjestad och Frölunda. Skåningarna ser sin chans att plocka tre nya poäng i kväll. Matchen mellan Örebro och Malmö går att streama live hos spelbolag. Vi har valt att följa mötet live och rapportera om den i direkt chatt som du hittar på vår startsida.

  1. Servette – Fribourg           1X2

Genève-Servette har haft svårt att hitta ett vägvinnande spel den här säsongen. Davos besegrades visserligen senast men det är lagets enda seger under ordinarie tid sett till de fem senaste omgångarna. En förklaring till den dystra tabellplaceringen ligger i målskyttet då Genève-Servette bara gjort 62 mål. Fribourg har varit det bättre laget sett till säsongen som helhet men deras form har varit diffus på slutet.