Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Att betta på virtuell sport – den nya tidens sportsbetting

Betta på virtuell sport Att betta på sport har varit aktuellt sedan en lång tid tillbaka i historien. Redan i antikens Grekland då de första Olympiska Spelen hölls förekom betting bland åskådarna. Likaså under romartidens gladiatorspel. Än idag är sportsbetting otroligt populärt och sker både online, i servicebutiker och mellan vänner. Just online har sportsbettingen nyligen tagit ett nytt kliv, in i den virtuella världen. I den här artikeln tar vi oss en närmare titt på vad virtuell sportsbetting är och hur det fungerar i praktiken.

Vad är virtuell sport?

Virtuell sport är precis som vanlig sport – fast på låtsas. Det rör sig om animerade sportevenemang som fotbollsmatcher och trav som i många fall är så pass bra gjorda att det är svårt att urskilja som just tecknat.
Virtuella sporter bygger på stimuleringar som i sin tur styrs av en slumpgenerator. Detta går att jämföra med exempelvis slotautomater vars utfall också styrs av slumpgeneratorer för att säkerställa att spelet går rättvist till.

Det är just att slumpen avgör som gör att virtuell sport blir en rolig spelform. Precis som när man sitter som åskådare av ett verkligt sportevenemang kan man omöjligtvis förutspå vad som kommer att ske. Visst kan man titta på äldre matcher, spelarnas form och annat som kan spela in. Men, det går omöjligtvis att med 100% säkerhet avgöra ett utfall av ett sportevenemang i förväg. Det är otroligt kul att utvecklarna bakom virtuella sporter lyckats fånga denna aspekt från världen av verklig sport.

Detta gör virtuell sport till ett populärt men också fantastiskt spännande alternativ till verklig sportsbetting, exempelvis när det är lågsäsong för de ligor och turneringar man i den verkliga sportvärlden är intresserad av.

Hur bettar man på virtuell sport?

Betting på virtuell sport fungerar precis likadant som betting på verklig sport. Det bygger på ett ettkrysstvå-system där du efter att ha valt det lag och de matcher du vill spela på klickar i vare sig du tror på hemmavinst, bortavinst eller oavgjort. Du väljer din insats och kan därefter komma igång med att spela – så enkelt är det!

Efter att du lagt dina bets kan du precis som med verklig sport följa matchen live på det spelbolag du valt att spela hos hemsida. De visar nämligen de virtuella sporterna live, precis som de visar verkliga matcher.

Vad är det som gör betting på virtuell sport så populärt?

Att betting på virtuell sport vuxit i en snabb takt är det ingen tvekan om. Spelformen blev snabbt efter första lansering mycket populär. Men, vad är det egentligen som gör att virtuell sport lockar spelare?

Den absolut främsta anledningen till att betting på virtuell sport blivit så otroligt populärt är den flexibilitet som spelformen erbjuder. Att spela på virtuell sport ger dig möjlighet att betta och titta på en eller flera matcher när och hur du vill. De finns nämligen tillgängliga matcher dygnet runt. Istället för att anpassa dig efter sporten, som verkliga sportevenemang kräver, anpassar sig sporten efter dig. Detta i kombination med oerhört utvecklad grafik gör betting på virtuell sport till det perfekta alternativet för en spelare som söker flexibla matchtider att förhålla sig till.