Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Spela på fotboll

Spela på fotboll Pogba

Att spela på fotboll är något som underhåller miljontals spelare världen över dagligen. Vår sida handlar i första hand om spel på Stryktipset och andra liknande spel som Topptipset. Vill du bli bra på att tippa 13 fotbollsmatcher på en och samma spelkupong, behöver du kunna en del om betting. Vi börjar en artikelserie som kommer att handla om spel på odds med att gå igenom populära oddsspel.

Satsa på fotboll

Det är enormt populärt att satsa pengar på fotboll eller att ”betta”, som det bekant också heter. Vadslagning på fotboll har gått över från spelbutiker till nätet. Allt oftare satsar vi dessutom på fotbollsmatcher direkt i mobilen. Livebetting gör det extra kul att följa fotbollen. Nu går det att slå vad med sin vän direkt i fotbollsbaren och lägga ditt spel i din smartphone på bara några minuter.

Roslagsderby fotboll odds Div 3 Sverige

Tro det eller ej, men det går att spela på fotboll på Div 3 och Div 4 matcher. Vissa spelbolag som har svenska oddssättare erbjuder odds på fotbollsmatcher som Vallentuna BK – IFK Österaker (på bilden).

Spelare på nätet och i mobilen satsar på allt ifrån sina lokala klubbar i olika divisioner till storlagen i världens bästa ligor. Betting sidor konkurrerar med varandra om kunderna med hjälp av spelbonusar. De som satsar hårt på svenska oddsspelare, väljer att anställa lokala bettingexperter. Dessa spelproffs har som mål att erbjuda odds på matcher och bettingmarknader som den svenska publiken uppskattar.

Medan det alltid går att hitta oddsspel på toppligorna över hela Europa på de flesta väletablerade spelbolag, finns det aktörer som gör utbudet ännu bredare. Nordicbet är känt för odds i lägre divisioner och flera mindre bekanta ligor. Det går faktiskt att hitta oddsspel på fotbollsmatcher i så lågt som svenska division 4.

Är du också sugen på att börja spela på fotboll men förvirrad vad de olika oddsspelen betyder? Ingen fara! I texten nedan förklarar vi genomgående de populäraste spelalternativ som du får av bettingsidor.

Spel på turneringsvinnare

Det enklaste spelet du kan lägga är spel på turneringsvinnare. Om du är sugen på att följa ditt favoritlag (eller laget du tror på) under en längre period så är detta spelet för dig!

Spel på turneringsvinnare behöver egentligen inte någon närmare förklaring. I detta spel satsar du på vinnaren i en turnering. Detta kan vara allt ifrån VM och Champions League till mindre inhemska serier.

Ett tips är att lägga ditt/dina tips innan turneringen eller ligan börjar. Du har då ofta chans till bättre odds, om du nu tänker satsa på favoriten och det går bra för ditt lag från start.

Notera att du kan spela på vinnaren även under turneringens gång. Ibland hittar du riktigt spännande odds på starka fotbollslag. I skrivande stund ligger odds på att Man United vinner i Premier League på 20 gånger pengarna, när det återstår 25 spelomgångar i den engelska toppdivisionen.

Satsa pengar på matchvinnare

Spela 1x2 fotboll

Antagligen det vanligaste alternativet av alla oddsspel på fotboll. Att satsa pengar på matchvinnare betyder kort och gott att du spelar på vem som vinner matchen. Detta kan även kallas för ”1X2-bet”. En etta indikerar att du tror på hemmalaget, kryss oavgjort och två bortalaget.

  • En fördel med att satsa pengar på matchvinnare är att det bara finns tre möjliga utfall av matchen. Detta gör att chanserna att pricka rätt givetvis är större än om du skulle satsa på exempelvis resultat.
  • En nackdel kan dock vara att oddsen oftast blir lägre (om du inte satsar på en riktig underdog). Om du är riktigt osäker på en match har du även möjlighet att gardera och exempelvis tippa 1X (vinst till hemmalaget eller oavgjort).

Betta på spelresultat

Möjligtvis, efter att satsa på matchvinnare, den vanligaste formen av spel på fotboll. Att betta på spelresultat innebär att du satsar på exakt resultat i matchen. Exempelvis kan du spela på 3 – 0. För att vinna måste resultat då bli exakt det som du gissade.

Att betta på spelresultat har både fördelar och nackdelar (som alla andra typer av oddsspel). Den största fördelen är att oddsen oftast är högre och du kan därmed kamma hem större vinster om du skulle pricka rätt. En uppenbar nackdel med att betta på spelresultat är såklart att det är bra mycket svårare att vinna än på ett klassiskt 1X2-spel. Dessutom så kan ditt bet rasera väldigt snabbt om du exempelvis tippat resultatet 2 – 0 och bortalaget gör mål i de första minuterna.

Handikapp betting på fotboll

Att spela på handikapp kan till en början verka lite mer invecklat än de andra oddsspelen på fotboll. När du blivit van vid det, vilket går ganska fort, är det dock en stor chans att det blir ditt nya favoritspel. Handikapp betting på fotboll är nämligen ett populärt val för många, speciellt mer erfarna spelare.

Den allra vanligaste formen av handikapp betting på fotboll är ”asiatiskt handikapp”. Med det menas att det ena laget ges handikapp före matchen. Detta anges i olika nummer.

Låt oss säga att du vill spela på en match mellan lag A och lag B. Lag A är stora favoriter och du tror att dem kommer att vinna med minst två mål. Du satsar därför på – 1.5 i handikapp för Lag A. Detta betyder att du vinner om Lag A vinner med minst två mål. Till skillnad från att betta på resultat så är det inte resultatet i sig som räknas i asiatiskt handikapp, utan hur många mål laget vinner med.

Om du däremot bara tror att laget vinner med minst ett mål så kan du satsa på ett handikapp som är – 0.5.

Odds på målgörare

Om du känner dig riktigt säker på att en anfallare kommer att smälla in några bollar så kan du spela på odds på målgörare. Vad spelet syftar till säger sig själv egentligen. Du satsar helt enkelt pengar på att en specifik spelare kommer at göra mål. Odds på målgörare beror på en rad olika faktorer såsom hela lagets form, spelarens form, motstånd och anfallspartners.

Du kan dessutom spela på olika slags målgörar odds hos spelsidor med odds:

  • Förste målskytt;
  • Siste målskytt;
  • Vinnarmålet – målet som avgör matchen;
  • Mål och lag att vinna samt en rad andra oddskombon

Zlatan målskytt odds

I Sverige spelar många bettingfansen på Zlatans mål. Vi följer hans succéer och hejar på laget han spelar i. Han är den ende svensken vars mål det skrivs tidningsartiklarna om. Zlatan är i särklass populäraste fotbollsspelare i Sverige när det gäller spel på målgörare.

Andra fotboll bets

Idag finns det en enorm mängd av olika spel du kan betta på. Andra foboll bets som är vanliga är exempelvis över/under bets. Dessa kan användas på egentligen allting som kan bli över eller under i en match. Exempelvis kan du satsa på antal mål, hörnor, gula kort, röda kort, frisparkar eller insparkar. Du spelar helt enkelt på om du tror att det blir fler eller färre än ett visst antal, exempelvis ”fler än 11 hörnor i matchen”.

Ett annat vanligt spel, som är en blandning mellan odds på målgörare och spel på turneringsvinnare, är spel på bästa målgörare. Detta går att göra både i ligor och olika turneringar runt om i världen. Självklart finns det även en rad olika varianter av alla spel nämnda ovan och idag kan du även lägga bets under pågående match!