Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Unibet – Fotbollsallsvenskans nya huvudsponsor

Året är 1997 och Anders Ström vill skapa en tjänst där han kan dela med sig av sina gedigna sportkunskaper och därmed hjälpa andra spelare att fatta beslut om sina spel. Han skapade då Unibet som idag har en stor kunskap gällande vad spelare verkligen kan behöva för att lägga sina spel på ett sådant sätt att det bidrar till en ökad passion för spelet och spelandet. Trovärdighet och tillit är slagord de satsar på med sin slogan, “av spelare, för spelare”.

Unibet och Allsvenskan

Sedan den svenska riksdagen 2017 sade ja till den nya lagen om licenser för spelföretag, huvudsakligen för att reglera den svenska spelmarknaden och få slut på illegal spelverksamhet, så har den svenska marknaden öppnats för svenska spelaktörer. Detta har möjliggjort att Kindred group (före detta Unibet group) via Unibet i ett avtal med Swedish elite football tar över som allsvenskans huvudsponsor. Mer information om Unibet hos CasinoWings.se.

Swedish elite football ser sina nya partner som ett steg mot en hälsosam utveckling av onlinespel på matcher. Med starka gemensamma tag för ett ärligt, sunt spelande så kan Unibets sponsring av allsvenskan och även superettan ses som en av de största investeringar i svensk sport någonsin.

Unibets avtal träder i kraft 2020 och skall löpa över sex år med möjlighet till förlängning på sex år till. ”Om vi spolar tillbaka tiden och tittar historiskt så har vi sedan 20 års tid velat sponsra svensk fotboll och ge tillbaka mer till sporten och till samhället, men vi har inte haft möjligt på grund av det monopol som funnits” säger Dersim Sylwan som är sverigechef för kindred group. Detta för att Unibet kan gå bibehålla och fastställa sin starka koppling till svensk fotboll.

Allvenskan och dess histora

En söndag i augusti 1984 slogs portarna till allsvenskan upp. Samma år missade Putte Kock den första straffsparken i Allsvenskan då han spelade för AIK i matchen mot Västerås IK. Det blev dock ingen vinst av allsvenskan för ett Stockholmslag förens på 30-talet då AIK vann sin första serieseger.

Under 40-talet så blev ju fotbollen såklart lidande på grund av inkallelser, vakt- och beredskaps görning, Allsvenskan klarade sig dock relativt fint och rullade på som vanligt bortsett från tiden under den danska ockupationen 1940 då det allsvenska programmet fick pusslas om så att det senare kunde slutföras under våren.

Norrland skulle få möjlighet komma till allsvenskan först under 50-talet. Genom att kvala in i sin egen division 2 serie. Detta gjorde de dock inte riktigt förrän 1965 när GIF Sundsvall fick vara med och spela. Tidigare än detta var dock boråsklubben med sin historiska inkvalning 1961 från division 2 direkt till allsvensk serieseger.

Ralf Edström och Roland Sandberg var ett radarpar som såg till att Åtvidaberg under 70-talet vann serien inte ett utan två år i rad! Östgötakommunen hade dock något år innan slagit ut Chelsea ut cupvinnarcupen och skulle tvinga Bayern München till straffavgörande i europacupen.

Allsvenskan skulle under 80-talet att lida av dalande åskådarsiffror, detta ledde till allsvenskan beslut sänka antalet lag till 12. Det var även under 80-talet som nationalklenoden Sven.Göran Eriksson skulle göra sin karriär som tränare åt IFK Göteborg som vann slutspelet hela tre gånger. Göteborg tillhörde då Europatoppen och vann UEFA-cupen 1987.

IFK Göteborg skulle komma att vinna sex SM-guld under 90-talet, detta med tränaren Roger Gustafsson i spetsen fem utav dessa gånger. Här var även sveriges då bästa målvakt Thomas Ravelli med i uppställningen. Det var även under 90-talet som Malmö FF skulle trilla ur allsvenskan för första gången. Det var dock inte enbart misär, det var ju trots allt även då de skulle få vara hem till en av sveriges numera levande legender, Zlatan Ibrahimovic.

Stora förändringar skulle komma under 2000-talet, många spelare kom och gick, Hammarby skulle finna för första gången trots att de varit med sedan allsvenskans start 1924.

Året är i skrivande stund 2018 och det går för första gången på länge bra för svensk fotboll. Det var även i år som sverige tog sig till kvartsfinal i VM för att åka ut mot England. Detta var dock längre än vad någon hade räknat med, så måhända är svensk fotboll på ett uppsving?.

Spel på fotboll

Spel på fotboll görs ofta i den välbekanta metoden ettkrysstvå. Är du inte bekant med den metoden så är den väldigt enkelt förklarad, siffrorna 1 och 2 representerar de olika lagen man kan spela på, ett kryss står för oavgjort. Men i dagens IT-samhälle kan man självfallet online göra mer än så. Livebetting under matchen, satsa på vilken spelare som skall göra mål härnäst och mycket, mycket mer.