Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Europatipset Tips Vecka 1 Onsdag

Europatipset Tips Vecka 1

Årets första Europatipset kupong är här. Matcherna spelas på onsdag och torsdag. Det väntar rolig spridning med Juventus, Atletico och Porto som starka favoriter. Sevilla och Valencia kan få slita hårt. Nedan hittar ni våra tips för Vecka 1 samt kort beskrivning av kommande fotbollsmatcher som är med på spelkupongen. Tipsförslag är högst subjektiva, men vi har gjort vårt bästa för att ge er de bästa speltipsen efter julledigheten.

 1. Arsenal – Chelsea X

Härligt derby, där Chelsea har ett ganska stort övertag på senare år – och även i dagsläget rankar vi Chelsea som givet starkare. Formen är stigande i den blåa delen av London, medan Arsenal har svårare att övertyga. Svårtippat, men vi väljer oavgjort som vårt tipsförslag.

 1. Juventus -Torino 1

Trots att det handlar om cupen så räknar vi ändå med vass inställning från Juventus i matchen mot Torino. Det handlar ju om en derbyduell som Juve givetvis inte vill förlora. Har materialet för att ställa en mycket stark elva på benen och då är man helt enkelt för bra för Torino som dras med skador.

 1. Cadiz – Sevilla 2

I den spanska cupen är det bäst av två möten som gäller och på onsdagen spelas första ronden i en rad matcher. För Sevilla kom julvilan lägligt, visade ovanligt svag form innan dess. Cadiz är ett hemmastarkt topplag i andraligan och har alla möjligheter att bjuda upp till kamp. Vi tror dock ändå på Sevillas seger i denna cupmatch och har det som vårt speltips.

 1. Formentera – Alavés 2

Lilla Formentera från tredjedivisionen skapade stora rubriker då man jätteskrällde mot Bilbao i förra rundan. Nu är Alaves förvarnat och formen var stigande innan jul. La Liga-laget ska verkligen inte behöva förlora detta.

 1. Las Palmas -Valencia X

”Magin” försvann för Valencia under december och det blir spännande att se om laget orkar hitta en ny formtopp den närmaste tiden. Lurig cupuppgift här – vi har respekt för Las Palmas i hemmaspelet, trots bottenplaceringen i La Liga. Det kan mycket väl bli etta, men måste vi välja 1, X eller 2 så går vi med ett kryss i tips.

 1. UE Lleida – Atletico Madrid 2

Näst ut på Europatipset är Atletico Madrid som åkte på höstens första förlust i sista omgången innan jul. Nu handlar det om cupen och vi räknar med att Atletico Madrid kommer retat och visar tillräckligt med inställning för att låta klasskillnaden tala mot detta motstånd från tredjeligan.

 1. Benfica – Sporting Lissabon 1

Viktigt stormöte i Portugal, där det precis som vanligt handlar om denna duo samt Porto. Benfica är tre poäng bakom och behöver gå stenhårt för segern. Har vunnit sju av sju här hemma men vi har respekt för Sporting och kryssgarderar ganska kvickt.

 1. Boavista – Braga 2

Ett målsnålt Boavista gör en helt okej säsong, men nu har man vilat länge och formen är ett frågetecken. Vi brukar sällan tippa bortavinster i oklara matcher på Europatipset, men vi gör detta denna gång. Braga har hållit igång bättre och den ”eviga fyran” ligger just fyra även denna säsong – bra chans att lösa detta, ”knappt men klart”.

 1. Aves – Moreirense X

Viktigt möte mellan två lag som ligger strax ovanför strecket och som kan bli kvar i bottenträsket hela vägen. Båda lagen har svårt med målskyttet och hemmafördelen är inte speciellt tung, Aves har väldigt svag hemmastatistik. 0-0 kan stå sig och vi väljer att tippa kryss även på dagens Lången samt satsa på 0-0 som slutresultat på Oddset Matchen.

 1. Feirense – Porto 2

Iker Casillas lag Porto har trummat på väldigt starkt och är vår favorit till guldet i Portugal denna säsong. Speltips här från oss på Ettkrysstvå kan inte vara annat än tvåa. Feirense visade usel form under senhösten och vi blir väldigt förvånade om Porto dräller bort några poäng här.

 1. Maritimo – GD Chaves 1

Maritimo gör en bra säsong och femteplatsen kan nog stå sig ett bra tag. Detta kan dock bli tight och hårt. Chaves visade stadig form innan uppehållet, höll nollan i tre av fyra matcher, och en stark defensiv prestation lär vara att vänta – kan räcka till en pinne.

 1. Rio Ave – Pacos Ferreira 1

Rio Ave har varit en ganska frisk fläkt och gjort flera bra hemmainsatser. För Pacos Ferreira kom uppehållet lägligt, riktigt svag form innan dess. Brukar ofta bli jämnt mellan dessa men nu får Rio Ave ett ganska tydligt tips.

 1. Tottenham – West Ham 1

Notera att dessa lag var i elden även på tisdagen, efter att detta skrevs. Oavsett resultat i de matcherna är det förstås bra chans för Tottenham i detta derby. Behöver jaga ikapp uppåt och trots hygglig respekt för West Ham är ”Spurs” en stark favorit.