Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Tipsförslag 16 November

Arena - Bild för Dagens spel tipsförslag

Precis som det alltid gör på torsdagar, är det Topptips, Powerplay och Bomben som är i fokus. Vi förbereder oss inför helgens Stryktips– och Europatipskupongerna genom att tippa matcher som vi annars väljer bort. För, helt ärligt, vem av oss orkar följa brasiliansk fotboll och liknande ligor som känns inte riktigt lika aktuella som Premier League och Allsvenskan.

Det som är roligt med denna veckans Svenska Spels spelkuponger är att damfotbollen äntligen får en del utrymme. Det beror dock snarare på avsaknad av bra fotbollsmatcher än på skandaler om hur lite damfotbollsspelare får i ersättning i relation till herrarna. Ni har säkert läst om detta i flera svenska toppmedier nu i veckan. Vi hoppas att det blir fler damfotbollsmatcher på kupongerna i fortsättningen nu när vi äntligen har satt oss in i internationella klubbtävlingar och lag.

Topptips Speltips Idag

Det ser favoritbetonat ut på Topptips idag, torsdag, med starka vinnare från olika håll. Vi tycker definitivt att ett multisystem är rätt taktik när du lämnar in spelkupongen online eller i spelkiosken.

I damernas Champions League finns dock en favorit som går att rubba. Det får du räkna med när du tippar Topptipset idag. Tjeckiska Slavia Prag vann borta mot isländska Stjärnan med 2-1 men det var en jämn match och Stjärnan ser knappast slaget förlorat. Laget har gjort flera bra matcher i turneringen och den isländska damfotbollen är på frammarsch. Slavia Prag kan vara jättenöjda med krysset och hemmafavoriten garderas.

I Brasilien är slutspurten i full gång. Bara fyra omgångar återstår av ligan och det är viktigt att kolla motivationsläget. Ett lag som är högmotiverat är Sport Recife, som slåss i botten. Att gästa Palmeiras är tufft men hemmalaget visar ingen vidare form. En poäng vore mycket värd för Sport Recife och vi plockar med krysset. En favorit som dock inte bränner är Botafogo, som kämpar om en plats till Copa Libertadores. Gästas av jumbon Atletico GO som kommer att åka ur – ettan är väldigt trygg.

Vi klarar oss på 24 rader i dagens Topptips spelkupong och spelar 5 kronor per rad. Här kommer vårt tipsförslag:

 1. Manchester City – LSK                        1

LSK Kvinner FK blev överkört av Manchester City med hela 0-5 i hemmamötet. Det säger det som behövs om klasskillnaden mellan lagen. Sinnesstämningen är uppgiven hos norskorna.

 1. Slavia Prag – Stjärnan                         1X2

Stjarnan hade sin chans hemma på Island i första matchen, men tog den inte. 1-2- i baken är det väldigt tungt att starta med här. En fin kämpainsats lär vi få se men det räcker inte för att hota.

 1. Sporting Lissabon – Famalicao         1

Sporting Lissabon är klara favoriter här. Famalicao är inte alls ett lag som spelar på samma nivå som laget från portugisiska huvudstaden. Det är en solklar etta.

 1. Bahia – Santos                                       X2

Det börjar dra ihop sig i brasilianska ligan och det finns viktiga placeringar att spela om för många lag. Santos tillhör det bättre i grunden men har förlorat en del på slutet. Stadiga Bahia tippas.

 1. Coritiba – Flamengo                                2

Med den stabila form som Coritiba visar, ser laget ut att klara sig från nedflyttning. Det är närmast plats i Copa Sudamericana som hägrar. Flamengo är inget vidare borta – ändå sund poängchans.

 1. Botafogo – Atletico GO                      1

Botafogo har tre poäng upp till den viktiga femteplatsen, men det har sett darrigt ut på slutet, med två hemmaförluster i följd. Fler felsteg har laget knappast råd med. Ettan är långt ifrån klar.

 1. Chapecoense – Vitoria                       1X

Totalt sett mediokra Vitoria är faktiskt ett av de poängrikaste bortalagen i ligan. På sistone har det inte blivit några vinster på resande fot men många oavgjorda resultat. Det luktar kryss här.

 1. Palmeiras – Sport Recife                   1X

Med tanke på den bleka formen, finns det stor risk att Sport Recife kommer att förbli på nedflyttningsplats säsongen ut. Vi ser dock en del svagheter hos Palmeiras nu, ingen jätte-etta.

Powerplay Tipsförslag

Full SHL-omgång även idag. Vi på Ettkrysstva.com låter hemmafavören tala: tre hemmaspikar ringas in på Powerplay-systemet. Dessutom tippar vi en ny förlust för Färjestad hockeylaget.

Linköping är tydligt på gång och visst har vi en etta här på hockeylaget i vårt tipsförslag för idag. Viktiga segrar innan uppehållet och sedan 5-3 borta mot Malmö i omstarten, ett riktigt starkt resultat. Offensiven har börjat producera och det är inte helt oväntat. Även HV vann senast men det var mot problemlaget Brynäs – ett nytänt Linköping blir definitivt en tyngre uppgift.

Färjestad tog stryk i Luleå senast – ingen enklare uppgift på torsdagen då man åker vidare till Skellefteå, ett retat Skellefteå. Det sistnämnda laget förlorade ju i Örebro senast efter tapp i slutperioden – nu vill man ha revansch, dels för den förlusten och dels för 2-5 hemma mot Färjestad tidigt på säsongen. Bättre skick på Skellefteå nu och vi räknar med hemmaseger i matchen som ingår i dagens Powerplay-kupong med nummer 6..

Vi avslutar dagens speltips med att spika även Örebro, som tog sig samman på ett starkt sätt senast och nu gästas av ett Rögle i fritt fall. 1-6 hemma mot Mora i omstarten var det sämsta som kunde hända och nu mår klubben riktigt dåligt. De kommer knappast vända trenden här.

Nu är vi klara med våra speltips för idag. Vi lämnar in en Powerplay hockeykupong med 72 rader enligt följande:

 1. Djurgården – Växjö               1X2
 2. Linköping – HV71                  1
 3. Luleå – Frölunda                   1X
 4. Malmö – Brynäs                    1X
 5. Mora – Karlskrona                1X2
 6. Skellefteå – Färjestad           1
 7. Örebro – Rögle                      1
 8. Servette – Zug                         X2

Dagens Bomb Tipsförslag

Vi avslutar vår dagens spelanalys och experttips med att kika på Dagens Bomb. 333 333 kronor extra i potten på torsdagens SHL-Bomb, där Örebro är den bästa segerchansen mot ett kallt Rögle. Stenhårt att vänta på Hovet! Här kommer vårt tipsförslag som gäller matcherna som spelas torsdag, den 16 november. Lycka till!

Djurgården fortsätter att övertyga. I omstarten senast blev det två starka poäng borta mot Frölunda. Hemmamatch på Hovet nu – här är laget väldigt svårt att rubba, bara tre insläppta mål på de fyra senaste hemmamatcherna. Gästande Växjö är också inne i en bra period och toppar nu tabellen. Förlorade här med 1-2 i oktober och vi räknar med en stenhård historia på nytt.

Mora drog till med storseger i omstarten: 6-1 borta mot Rögle! Säga vad man vill om motståndet, insatsen var stark och hemma mot Karlskrona ses nykomlingen nu med bra chans. Karlskrona har dock börjat få igång offensiven och är ett lag som alltid lägger ner ett stort arbete. Matchen är viktig och vi är inne på att Karlskrona utmanar.

Örebro hade en svacka innan uppehållet men studsade upp i omstarten: vass 3-2-seger mot Skellefteå efter vändning i slutperioden. Gästas nu av ett Rögle som är helt under isen. Efter sex raka förluster kändes uppehållet välbehövligt – men det blev inte direkt någon bättring i omstarten… 1-6 hemma mot Mora var pinsamt och visst är det svårt att nu tro på något trendbrott i Örebro.

Vi lämnar in följande 144 rader på Dagens Bomben:

Djurgården – Växjö

 • Djurgården               12 – Växjö                          12

Ett härligt toppmöte som är med i Dagens Bomben kupong mellan två mycket kapabla lag. Vi håller Växjö som ett starkare lag i grund och botten men styrkeförhållandet reduceras bort av det faktum att Djurgården har hemmaplansfördelen. Djurgården går sällan ner sig på Hovet och Växjö har redan hunnit med att förlora en match i Stockholm under säsongen. Lita på att smålänningarna är revanschsugna i kväll men det kommer krävas en stark insats för att slå Djurgården.

Mora – Karlskrona

 • Mora                          134 – Karlskrona                23

Mora spelade smart borta mot Rögle senast och det landade i en enkel 6-1-seger. Vi räknar med att Mora kommer stöta på tuffare motstånd i kväll men å andra sidan är dalmasarna gynnade av att spela inför sina hemmafans. Karlskrona har tappat sin starka defensiv de senaste veckorna och då är de sårbara mot alla lag i SHL. Det såg onekligen bra ut inledningsvis mot Växjö senast men Karlskrona föll ihop som ett korthus i sista perioden.

Örebro – Rögle

 • Örebro                      345 – Rögle                         12

Örebro var inne i en svacka inför landslagsuppehållet men de har uppenbarligen använt vilan på ett bra sätt. Det var ett starkare Örebro som kom till spel mot Skellefteå i omstarten och segern var inte orättvis på något sätt. Rögle gjorde en omstart utan Eldebrink mot Mora senast, men det gav ingen som helst effekt. Rögle stod för en otroligt svag prestation och de måste höja sig en och två nivåer för att besegra Örebro i kväll.