Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Bomben Speltips Tisdag 2 Januari: Hockey

Powerplay Kupong 2 Januari

Årets första Bomben handlar om hockey. Dessa speltips handlar om kupongen som har hela 378 873 kronor i rullande jackpott att bjuda på. Denna saftiga jackpott sätter utan tvekan extra färg på årets första SHL-Bomb! Färjestads problem fortsätter och även Skellefteå lever farligt.

Efter blott en poäng på de sex senaste är Färjestad plötsligt nere på sjätte plats i tabellen – och det blir inte lätt att vända trenden på tisdagen. Trenden hos gästande Frölunda är ju den rakt motsatta, med sex segrar på de sju senaste. Frölundas lyft är givetvis inte överraskande och vi räknar med de båda trenderna håller i sig även i afton.

Malmö har haft en positiv trend en längre tid och har tagit fina skalper sedan jul – på tisdagen kan det absolut bli ytterligare en ny snygg seger. Skellefteå har inte haft något vidare ”flow” den senaste tiden och här saknas ju poängkungen Lindström efter matchstraffet i derbyförlusten mot Luleå senast. Det luktar målrikt – och vi viktar systemet något i Malmös favör. Hade hockeymatcherna funnits med på Måltipset, skulle vi absolut välja in denna Bomben match.

Nu är det tufft för Mora, som torskat fyra raka och trillat ner under bottenstrecket. Bland annat blev det förlust uppe i Luleå förra veckan – nu möts lagen igen och trots hemmais blir det tufft för Mora att ta revansch. Luleå kommer stärkta av derbysegern mot Skellefteå – tar laget med sig samma inställning till Dalarna ska även detta gå vägen.

Vår Bomben Kupong Idag: Spelförslag

Vi på Ettkrysstvå väljer att inleda hockeyåret och SHL-Bomb 2018 med en kupong på 72 rader enligt nedan

Färjestad 12 – Frölunda 34

Färjestad var det lag som inledde säsongen starkast men nu har Frölunda passerat värmlänningarna i tabellen. Färjestad har gått riktigt tungt en längre tid och de har ett fortsatt bekymmersamt skadeläge. Frölunda har klättrat upp som trea i den jämna tabellen och formen är fin, men det ska sägas att göteborgarna haft ett tacksamt spelschema på slutet. Det är upplagt för en rafflande och jämn match i kväll.

Lagen har vitt skilda formkurvor inför kvällens match:Frölunda har vunnit sex av de sju senaste – Färjestad har förlorat sex raka. Frölunda kommer med all sannolikhet att ställa upp som senast, vilket betyder att Lias Andersson och Rasmus Dahlin är borta på JVM och Mattias Nörstebö, Pathrik Westerholm och Sean Bergenheim saknas.

Malmö 45 – Skellefteå 34

Båda lagen behöver poäng i den jämna tabellen. Värt att notera är att dessa lag möttes här i Malmö innan julen och då vann Skellefteå med 5-3. Därefter är det Malmö som sett starkast ut, trots att de haft en del viktiga spelare på frånvarolistan. I kvällens match får Skellefteå klara sig utan spelare som Bud Holloway, Matt Anderson och Joakim Lindström, utöver JVM-spelarna. Det ska bli intressant att se hur det påverkar västerbottningarna.

Skellefteås poängkung Joakim Lindström stängs av i tre matcher och döms till 30 000 kronor i böter för den grova tacklingen bakifrån mot Luleås Ryan Johnston. 34-årige Lindström har den här säsongen gjort 40 poäng, 12 mål och 28 assist, på 31 matcher och leder SHL:s poängliga. Han har dessutom noterats för 53 utvisningsminuter. Forwarden är avstängd i fjärde placerade Skellefteås möten med Malmö, Mora och Linköping den här veckan. Anfallskollegan Matt Anderson är även han avstängd.

Mora 123 – Luleå 34

Mora spelar ofta hygglig hockey men defensiven är för frikostig. Spelsajter tror på Mora här i denna Bomben match, men vi på Ettkrysstva.com är inte alls lika säkra. Mora har släppt in 100 mål på 30 matcher och det är bara Rögle som har en sämre notering. Mora behöver verkligen ta poäng i bottenstriden och vi räknar med full laddning mot Luleå. Luleå kommer till spel med gott självförtroende efter fyra raka segrar (tre togs efter ordinarie tid) och 3-1-segern borta mot Skellefteå senast var stärkande på alla sätt och vis.

Luleå avslutade kalenderåret 2017 väldigt starkt och går in i 2018 med rejält råg i ryggen efter fyra raka segrar innan nyår. Men mycket återstår av säsongen 2017-2018 och formen behöver bibehållas. Senast mot Skellefteå blev det seger med 3–1 efter att Luleå hanterat den hårda och tuffa matchbilden bäst.