Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Dagens Bomben Tips 7 Januari

På söndagens Bomb räknar vi med att Arsenal och Tottenham ”målar på” ganska bra. Sverige ska också vinna men Estland kan bli svårforcerat. Dags för säsongens första fotbollslandskamp. Janne Andersson mönstrar ju inte direkt ”VM-elvan” men för ett antal av spelarna i denna trupp finns en realistisk VM-chans och nu gäller det att visa upp sig. Estland kommer att ställa upp defensivt och det blir upp till Sveriges kreativitet att avgöra matchen. Givetvis finns tillräckligt med kunnande för att lösa uppgiften men vi har ju sett ett antal ganska tröga insatser under tidigare januariturnéer – kan bli lite bökigt att få hål på esterna.

Arsenal kommer från laddat derby mot Chelsea (2-2) – och till veckan väntar Chelsea igen, då i Ligacupens semifinal. Söndagens FA-cupmatch mot Nottingham kommer alltså litegrann i kläm men trots att Wenger lär rotera en del i startelvan har man förstås gott och väl tillräckligt med krut för att besegra detta motstånd. Nottingham har visat svag form under den senaste tidens intensiva program. Är inte ofarligt och kan bidra till målskörden – men har inte defensiven för att hålla emot. Bra val även för Måltipset tips, där du måste välja dagens målrikaste fotbollsmatcher.

Tottenham sumpade bort två viktiga poäng hemma mot West Ham i veckan och sådant har vi sett förr från ”Spurs”. Vi har dock även sett många målrika segrar och när motståndet nu heter AFC Wimbledon och hämtas från League Ones bottenstrid är det givetvis toppchans för Tottenham att ösa på och vinna stort.

Sverige 0123 – Estland 0

Jordan Larsson gör debut i fotbollslandslagets landskamp mot Estland i januariturnén. Förbundskapten Janne Andersson ger Larsson chans från start. Ytterligare tre debutanter är med från start i matchen som spelas på söndagskvällen: Joel Andersson, Robert Gojani och Gustaf Nilsson. Elvan är dock inte helt hundraprocentigt säker –åtminstone på målvaktssidan. Häcken målvakten Peter Abrahamsson fick tvingas kliva av träningen i förtid med skadebekymmer.

Nottingham 12 – Arsenal 234

Arsenal – som de senaste säsongerna vuxit ut till vad som närmast får beskrivas som en cupspecialist efter att ha vunnit FA-cupen tre gånger på de senaste fyra åren – får klara sig utan huvudtränaren Arséne Wenger mot Nottingham i eftermiddag.

Fransmannen är avstängd i totalt tre matcher efter attha riktat svidande kritik mot domaren i 1–1-mötet med West Bromwich i ligan. Wenger, som var sur över att West Brom tilldelades en straffspark i slutskedet, ska ha sökt upp domaren i omklädningsrummet efter slutsignalen och enligt det engelska fotbollsförbundet FA fällt förolämpande och olämpliga kommentarer. Vid sidan av avstängningen har Wenger även fått bötamotsvarande 441 000 kronor.

Tottenham 345 – AFC Wimbledon 0

I sista Bomben match är det Spurs eller Tottenham mot AFC Wimbledon. Vår expert på antal mål och matchresultat tror på en storvinst för Tottenham och minst ett par mål för Harry Kane. Det är alldeles för stor klasskillnad mellan lagen. Vi lirar på detta söndagsmöte även på Oddset Matchen, där vi går all-in och satsar på 5-0 för Spurs.