Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Bomben Speltips: Fotbollsbomb 28 Januari

Fotbollsbomb Speltips Chelsea bild

Dags att tippa antal mål på söndagens matcher. Det är mycket fotboll idag. Ni vet säkert att vi föredrar just Fotbollsbomb före Hockeybomb. Det gör att vi på Ettkrysstvå väljer lämna in en fet Bomben spelkupong den 28 januari. Dags för speltips då. Det är engelska FA-cupen som står i centrum på Bomben söndag. Trots bortaplan är det Manchester City som ges bäst chanser. I Italien gillar vi Lazio skarpt! Nedan hittar du Bomben speltips för samtliga matcher som Svenska Spel har inkluderat på kupongen. Men först en kort analys.

Analys inför Bomben

Vi börjar med match nummer ett på dagens Bomben. Chelsea mot Newcastle hemma i FA-cupen lär bli ett tufft och defensivt möte. Det har inte sprudlat kring Chelsea på sistone men man är svårt att luckra upp och framåt finns toppspelare som Hazard, Willian och Pedro. Truppen har bredden för att klara av cupspelet och matchen kommer mer olämpligt för gästande Newcastle som behöver lägga allt fokus på Premier League. Där har Benitez gäng bara en enda poäng till nedflyttning och visst känns Chelsea huvudet högre hemma på Stamford Bridge. Vi tror dock inte på någon överkörning och betalar exempelvis för 1-1.

Vi går vidare med våra Bomben speltips och hamnar i Wales. Det lär inte bli någon ”walk in the park” för Manchester City då det alltid är tufft att komma till Cardiff. Där är hemmalaget stabilt och svårslaget – åtminstone i Championship. Endast två hemmaförluster den här säsongen och man är en tabelltrea som inte kommer bli avhängt i första taget. Nu är det dock cupspel och även om man sällan faller ur ramen så ser vi inte hur spelet ska räcka till mot stjärnspäckade Manchester City. Gästerna lär låta några tunga pjäser vila men då kommer hungriga spelare in – även de i högsta klass. Nej, Cardiff har inte verktygen för att stoppa den här bortafavoriten och vi går rakt ut på bortaseger.

Sist ut på dagens Bomben spelkupong är Italien och Milan mot Lazio. Svårt att ge bra speltips här, men vi ger detta ett försök. Milan kämpar i mitten av Serie A-tabellen och nyligen såg man ut att tappa kontakten helt med lagen på ”Europaplatserna”. Ett par vinster gör att det ser ljusare ut men vi gillar inte alls det vi ser. Nu får man stenhårt motstånd och notera att Milan har lika många poäng upp till gästande Lazio som ner till lagen under nedflyttningsstrecket… Ja, Lazio lär få svårt att komma ikapp toppduon men går riktigt bra där bakom och kommer närmast ifrån en vattentät 3-0-vinst. Det kan absolut bli en ny nolla nu för Milan har bara gjort nio(!) mål på sina tio hemmamatcher i Serie A. Endast två lag har en sämre notering och 0,1 mot 1,2 känns faktiskt riktigt starkt på Bomben.

Bomben speltips kupong från Ettkrysstvå redaktionen

Vårt systemförslag för Bomben kupongen idag landar på 32 rader. Vi har redan förklarat hur vi har tänkt med våra speltips ovan. Nedan går vi inte närmare in i detalj för hur vi har tippat. Istället skriver vi om senaste nytt för varje Fotbollsbomb-match som vi har hittat ute på nätet. Det kan vara avgörande för tipsalternativ som du till slut väljer.

Chelsea                  2,3 – Newcastle              0

Newcastle var på besök på Stamford Bridge för bortamatch mot Chelsea i december i Premier League-spelet. Då blev det 1–3 trots att bortalaget tog ledningen genom Dwight Gayle. I dagens FA-cupmatch väntar Chelsea på ”The Bridge”igen – och nu hoppas Newcastle-tränaren Rafa Benítez att laget kan få med sig ett bättre resultat.

Cardiff                    0,1 – Manchester City   2,3

Manchester City toppar Premier League överlägset (med 21 vinster på 24 omgångar), är vidare till slutspel i Champions League (där överkomliga Basel väntar) och i tisdags tog sig klubben till final i ligacupen efter 3–2 och totalt 5–3 mot Bristol City.

För att hitta några sprickor i Citys fasad får man med andra ord anstränga sig. Den som gör det mest och oftast? Tränaren Pep Guardiola. Enligt engelska medier var han inte alls nöjd med hur hans spelare till synes slappnade av efter den initiala 2–0-ledningen borta mot Bristol City i tisdags. Detta medförde två mål av hemmalaget och onödig nerv. Nu förväntar sig Guardiola en reaktion från spelarna i söndagens bortamöte med ett annat Championship-lag: Cardiff, i FA-cupens fjärde omgång. Enligt källor vi bläddrar igenom när vi gör våra Bomben speltips så kan bland andra Raheem Sterling varaåter i laget.

Milan                      0,1 – Lazio                       1,2

Sist ut på kupongen och våra Bomben speltips idag är Serie A. Senast Lazio bortabesegrade Milan i italienska serien var 1989. Som om inte den historiska faktorn var nog tvingades dessutom Laziotränaren Simone Inzaghi på lördagen meddela att skyttekungen Ciro Immobile – 20 mål på 19 ligamatcher – inte kommer till spel. Detta då lårskadan som han ådrog sig i 5–1-segern hemma mot Chievo –och som medförde att han missade veckans 3–0-seger mot Udinese – alltjämt förhindrar spel. Enligt rykten så ser rutinerade portugisen Nani ut att fortsätta i en smula ovan anfallsroll. 31-åringen, som har varit skadad under stora delar av säsongen, spelade där mot Udinese och gjorde då ett mål.