Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Bomben Fotboll 9 November

Kroatiens Luka Modric fotbollsstjärna

Fyra VM-platser ska tillsättas närmaste dagarna och landslagsmatcher väntar på Bomben1. Nervöst hos alla inblandade och grundinställningen är nog att inte bjuda på något. Det är dags för veckans första dag för landslagsfotbolls-Bomben. Den 9 november spelas ett par playoff-matcher samt en mindre intressant vänskapsmatch mellan Holland och Skottland.

Grekland lär precis som Sverige se sig som förlorare i lottdragningen. Kroatien väntar och det blir såklart mycket jobbigt, men det finns ändå förhoppningar i Grekland. Kroatien avslutade kvalet märkligt svagt och förlorade mot Island och Turkiet och spelade bara 1-1 mot Finland under de fem senaste matcherna. Det finns enorm grundklass i Kroatien och fyra insläppta på tio kvalmatcher är ändå starkt. Nollan för Grekland lämnas ogarderad.

Schweiz får bära en stor favoritkavaj i dubbelmötet mot Nordirland. Schweiz utmanade EM-mästaren Portugal hela vägen i sin grupp och vinner man sju av åtta matcher förtjänar man väl nästan en VM-plats? Nordirland överraskade positivt i EM i fjol och fortsatte i samma fina stil i VM-kvalet.

Att man inte rådde på Tyskland är inget att säga om. En stadig defensiv är det som har byggt framgången. Schweiz borde reda ut det här, men det går inte att utesluta en ”tråkig” 0-0-match, som är ett helt ok resultat för Schweiz på bortaplan. Här är systemförslaget på 54 rader – våra speltips på dagens Bomben, match för match:

Kroatien – Grekland

  • Kroatien 1,2 – Grekland 0

Kroatien kunde inte riktigt utmana Island om gruppsegern men att endast släppa in fyra mål på tio matcher är starkt. Grekland tog sig samman i de två sista matcherna – besvärligare här. En av bästa val på Lången tips idag. Ettkrysstva.com expert tror helt enkelt inte att Grekland har något att sätta emot starka kroatiska landslaget i kvalmatchen.

Grekland får klara sig utan Roma-backen Manolas i bortamötet med Kroatien. Enligt Internationella fotbollsförbundet Fifa drog Manolas medvetet på sig ett gult kort i bortamötet med Cypernför att missa mötet med Gibraltar och därmed vara spelklar till playoff. Kostas Manolas har därmed blivit avstängd ännu en match.

Fifas dom är felaktig, jag kan verkligen inte förstå hur det här har bestämts. Vi ledde med 2–1 mot Cypern och att man då får gult kort för att fördröja spelet är inget konstigt, säger Greklands förbundskapten Michael Skibbe enligt Sky Sports.

Nordirland – Schweiz

  • Nordirland 0,1 – Schweiz 0,1,2

Nordirland avslutade gruppspelet i kvalet med två raka förluster men då var redan andraplatsen i hamn. Det är normalt sett svårt att göra mål på nordirländarna men Schweiz är klart bättre.

Skottland – Holland

  • Skottland 1,2 – Nederländerna 1,2,3

Skottland var på vippen att fixa andraplatsen i sin kvalgrupp. Nederländerna var inte lika nära, trots samma slutpoäng som Sverige. Nederländerna har höjt sig men detta är klurigt.