Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Inget tips är så starkt rotat som Stryktipset

Sedan 1934 har vi svenskar spelat på Stryktipset. Det har blivit en del av vår populärkultur och otaliga är de råd du kan ta del av online när du behöver Stryktipset tips. Men det gäller att sålla och till sist är det alltid du själv som bär ansvaret för ditt eget spel.

Putte Kock tippade på 1950-talet

Stryktipset har nästan alltid funnits, känns det som. I slutet av 1950-talet stod idrottslegendaren Putte Kock och levererade sina tips på bästa sändningstid i tv:ns barndom när det endast fanns en kanal. Sedan har det fortsatt och för de som växte upp på 1970- och 80-talen blev tisdagar den kanske allra viktigaste dagen.

Tips med snigelpost

Det var nämligen då alla tidningars tipsexperter la ut sina tips inför helgens matcher. I god tid innan kupongen skulle lämnas in på torsdag eftermiddag. Idag kan vi lämna in online någon minut innan avspark, men då skulle kupongerna landa snigelpostvägen och allt skulle vara på plats inför avspark. Sedan var det bara att vänta in lördag eller söndag eftermiddag.

”Pling” i rutan

Under november till mars sände man dessutom en direktsänd engelsk fotbollsmatch på lördagarna, vilket tog sig in i de svenska vardagsrummen 1969 och växte allt starkare under 1970-talet, vilket fick Stryktipset att bli än mer populärt och genuint rotat i den svenska populärkulturen. Programmet Tipsextra redovisade – förutom den engelska fotbollsmatchen – trav med V65 (nuvarande V75) och Stryktipset, där resultaten från andra matcher än den direktsända dök upp som ”pling” i rutan. Dessa ”pling” som stora delar av svenska folket följde i hopp om att få 13 rätt och vinna storkovan.

Stryktipset – en institution

Det var också under denna tid som tio tidningars tips etablerades, där man la ihop de största tidningarnas tips, vilket ofta gav en god vägledningen för spelarna när de väl skulle plita ned sina egna rader. Stryktipset har också under årens lopp innehållit en hel del svensk fotboll såväl som andra ligor, men det är den engelska som gjorde Stryktipset till en institution för alla intresserade av betting. Nu finns ju en rad andra spelformer inom betting-världen, men fortfarande har nog Stryktipset en särställning och den engelska fotbollens popularitet i Sverige har en hel del att tacka Stryktipset, vilket blev motorn för att väcka och bibehålla intresset.

13 rätt med stolthet

Idag finns en uppsjö av möjligheter att ta del av experter online. Tio tidningars tips och även sammanvägningar av hur svenska folket har spelat är fortfarande viktiga som stöd för Stryktipset-älskare, men där finns en rad riktigt vassa tippare på nätet som gratis delar med sig av sina tips. Men trots all kunskap, så är det oerhört svårt att få 13 rätt, inte minst om man vill att det ska bli lite utdelning, för om det endast är favoriterna som tar hem segrarna, så blir det inte mycket pengar att dela på för vinnarna.

Det är du som plitar ned tecknen

Råd kan man alltid ta emot, men det svåra är nog att sovra bland det stora utbudet och när det till slut gäller så är det du som enskild spelare som ansvarar för vilka tecken du skriver ned. Men Stryktipset kommer fortsätta att fascinera.