Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Möjligheterna till spel gör serien extra spännande

Mängder av spelbolag runtom i världen omsätter nu stora belopp kring sista säsongen av världens för tillfället mest populära TV-show, Game of Thrones. Då serien blivit omåttligt populärt, har följarna investerat massor med tid och nu även pengar. Då spelbolagen till mångas förtjusning öppnat upp möjligheter till att satsa pengar på exempelvis vilken av karaktärerna i serien kommer att avlida i kommande avsnitt bidrar detta till att många nu lägger spel och gör därmed avsnitten extra spännande. Som att detta skulle behövas.

Odd to GoT

Vilda spekulationer

Spekulationer kring både karaktärerna och seriens handling har fyllt forum efter forum under en lång tid. Detta har såklart hajpats upp ytterligare nu när den sista säsongen dragit igång. Man kan höra hetlevrade diskussioner på arbetsplatser, lunchrum, skolor, bussar etc. runtom i landet.

 

Ett gäng olika spelmöjligheter erbjuds 

Spelbolagen erbjuder ett gäng olika spelmöjligheter, allt från stora händelser som ”Vem blir härskare över Westeros”, ”Vilka karaktärer överlever till slutet” till några smalare ämnen som exempelvis ” Vem kommer gifta sig under säsong 8.” Det går även att lägga pengar på vem som kommer att avlida under varje avsnitt, vilket även det kan ge en extra spänning när du sitter klistrad och tittar. Att det mest populära spelet handlar om vem som kommer att bli den slutlige härskaren i Westeros är inget konstigt då detta alltid varit den stora frågan.

 

Här är favoriterna till tronen

Aria Stark Odds

 • Arya Stark
  Arya Stark, verkade länge vara en högoddsare till att slutligen sitta på men efter hennes insatts i “The Great War”, är det inte längre otänkbart. Några av huvudpersonerna skulle dock behöva dö för att detta skulle gå vägen, men även om det skulle bli så är frågan om Arya ens skulle vilja sitta där i slutändan.
 • Bran Stark var en tidig favorit, men med tiden har hans odds blivit sämre. Bran sitter nu bakom Jon och Gendry, men om du fortfarande tror att denna tidiga favorit kommer att bestämma i slutet, är det bara att satsa dina pengar då oddsen är bra.
 • Jon Snow
  Jon, har länge förväntats bli härskare. Det enda som står i vägen mellan honom och tronen är nog om han skulle hinna dö innan seriens slut. Om han överlever, kan det mycket väl bli han som sitter på tronen.
 • Gendry
  Gendry, Robert Baratheons oäkting till son, är en av de nya favoriterna. Med Baratheon blod flytandes i ådrorna kan det räcka till att i slutändan se sig själv som härskare.
 • Sansa Stark
  Det ser ut som att Starks kan vara den enda återstående familjen men om Jon Snow inte överlever till slutet kan Sansa ge bra odds. Att hon även sällan är delaktig i de stora slagen, kan betyda att hon åtminstone klarar sig till slutet.
 • Tyrion Lannister
  Tyrion, en favorit hos många, ger ett hyfsat odds för att ta sig igenom slagen och ta över tronen. Det kanske inte är så långsökt ändå om man tror på fan-teorin att han är Targaryen. Om Tyrion faktiskt är Daenerys’ äldre bror, är han den rätte arvingen till tronen och kan därför vara ett bra spel.

 

En galen avsnittsbudget 

Budgeten för varje avsnitt har vuxit markant allteftersom fler och fler människor tagit till sig Westeros blodtörstiga maktspel om tronen. Ett av säsong sex mest beryktade avsnitt, ”The Battle of the Bastards” estimeras ha kostat över 20 miljoner dollar att spela in! Och vi vet att budgeten för säsong 8 är 15 miljoner dollar – per avsnitt.

 

En massiv succé

När George R. R. Martin skapade denna fantasyepos räknade han nog inte med att det skulle bli en sådan massiv succé i Tv-form. Serien har gjort flera av huvudpersonerna till superstjärnor, något de antagligen inte heller hade förväntat sig när den första säsongen spelades in och sändes på HBO så tidigt som 2011. Att det skulle sluta med att tittarna både kan satsa och vinna stora pengar på historiens händelser var nog knappast heller något som Martin kunde föreställa sig. Serien har blivit ett fenomen och när den nu lider mot sitt slut kommer det säkerligen snyftas på många håll runtom i världen.

Det enda som kan garanteras är att många tummar hålls hårt för att det ska bli någon slags spin-off serie eller fortsättning av något slag.