Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Bonusskillnader på licensierade och olicensierade bettingsajter

Det finns idag en del skäl till att spelare väljer att spela på olicensierade bettingsajter. Ett av de främsta är bonusskillnaderna, där de olicensierade bjuder på fler och större än vad de licensierade gör. Dock finns vissa guldkorn även på den svenska marknaden – speciellt för den som gillar att spela på odds.

Vad är en olicensierad bettingsajt?

I de flesta sammanhang innebär begreppet olicensierad bettingsajt en sajt som inte har en svensk licens. Även om de benämns som olicensierade, har dessa oftast licenser från utländska myndigheter som exempelvis Malta Gaming Authority. Till skillnad från de svenska som har en licens från Spelinspektionen.

Det kan tyvärr låta lite tvetydigt att säga att dessa sajter är olicensierade, då det faktiskt finns aktörer som inte har någon licens alls. Ska man exempelvis spela på odds utan licens gäller det att vara på sin vakt då det finns en risk att hamna hos en oseriös och osäker aktör. En rekommendation är göra en grundlig research för den sajten man vill spela på, innan man registrerar sig.

Även om det finns vissa skillnader mellan de olika sajterna, så är de båda säkra. Licenserna skapar på ett sätt ett skyddsnät för sina spelare ifall något skulle inträffa, och det kan handla om allt från säkra banköverföringar till att personuppgifter är ordentligt skyddade.

Bonusfördelar på bettingsajter med utländsk licens

På grund av den nya spellagen som trädde i kraft för två år sedan, har de bettingsajter som riktar sig mot svenska spelare tappat en del i sin konkurrenskraft. Eftersom marknaden blivit mycket striktare med vilka bonusar som får erbjudas är dessa inte lika många och stora som hos de utländska sajterna.

Bland annat så har bettingsajter med utländsk licens ingen gräns på hur många bonusar en spelare kan få. Det innebär alltså att man som spelare kan ta del av ett flertal olika, som exempelvis välkomstbonus, bonus utan omsättningskrav och freespins.

●  Välkomstbonus

Idag får endast en välkomstbonus om 100 kr ges per spelare för sajter med svensk licens. De med utländsk licens kan däremot ge mer generösa bonusar som överstiger det beloppet.

●  Bonus utan omsättningskrav

Det är säkerligen många som hört begreppet omsättningskrav. Kortfattat innebär det att man behöver omsätta sin bonus ett visst antal gånger innan man få ta ut vinsten. Men det finns de som istället erbjuder bonusar utan detta krav.

●  Freespins

Denna typ av bonus kan ingå i likväl välkomstbonusen som på egen hand. Här får man som spelare gratis spins på slots, vilket kan locka med potentiellt större möjligheter till vinst.

Oddsboost – extra bonus som klarar den svenska regleringen

Eftersom de utländska bettingsajterna utan tvekan ofta har fler och häftigare bonusar att ge ut till sina spelare, hamnar de svenska sajterna något i lä. Däremot är det fler och fler svenska bettingsajter, som i ett sätt att locka spelare, väljer att öka (boosta) sina odds.

Oddsboost – även kallat förbättrade odds – innebär att bettingsajten höjer oddsen för ett antal utvalda matcher, och ger spelarna ett förbättrat vinstläge. Även om det för spelare kan kännas som en extra bonus, är det ingen sådan i ren benämning och bettingsajterna håller sig då fortfarande inom det svenska regelverket.