Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

Hockey Speltips Torsdag Vecka 48

Powerplay hockey klubbar spelar

Mer hockey väntar på torsdag. Är du sugen på hockey betting? Då måste du bara kika på våra Powerplay speltips. I vårt tipsförslag litar vi återigen på Djurgården som spik på torsdagen. Andra SHL-favoriter garderas och vi spikar istället i andra länder! Lycka till idag. Vi anser det är en perfekt dag för att vinna pengar på Powerplay tipskupongen.

Djurgården fick brottas en del mot ett nytänt Rögle men löste åtminstone två poäng och fortsätter att plocka poäng i stadig takt. Djurgårdens hockeylag visade tidigt att det är betydligt bättre tryck i grejerna jämfört med förra säsongen och vi ser ingen anledning att börja spekulera i tyngre tider. Tyngre är det däremot för Örebro nu: fyra raka förluster efter att framförallt defensiven sviktat. Djurgården håller som hemmafavorit i hockey tips idag!

I Österrike är femteplatsen en besvikelse för Salzburg, som fortfarande lider av den usla starten. Laget har dock spelat upp sig och nu är formen god – förlust senast men det var i en hård batalj borta mot serieledande Vienna Capitals. Betydligt sämre trend för Linz, som torskat fem av sex på slutet. Bra chans för Salzburg att klättra!

Spik även på Lugano, som i veckan starkt bortaslog Davos med 5-4 efter fyra assist av Linus Klasen. Lugano gör en bra säsong och på torsdagen är det fin chans igen när man gästar ett begränsat Servette. 4-0 till Lugano när man var här i oktober – bra läge att spika nu!

Vårt Tipsförslag Idag Torsdag – Powerplay Kupong

Vi har haft en del diskussioner inför publiceringen av vårt tipsförslag. Idag spelar 36 rader på Powerplay enligt nedan.

  1. Brynäs – Rögle                1X2

Rögle gjorde en bra hemmamatch då Frölunda besegrades i tisdags och visst ser spelet bättre ut nu än innan tränarbytet. Rögle kämpade sig till en poäng i den senaste bortamatchen mot Djurgården och det kommer krävas en ny stark insats för att ta poäng i Gävle. Brynäs har fått ihop försvarsspelet på ett bra sätt och det har lagt grunden till några viktiga segrar på slutet. Båda lagen är inne i positiva trender.

  1. Djurgården – Örebro     1

Djurgården har visat diffus form i matcherna på slutet. De besegrade visserligen HV71 med 4-1 näst senast men det fanns detaljer i spelet som inte fungerade lika bra som tidigare under hösten. Det följdes upp av en hafsig insats mot Rögle där Djurgården behövde övertid för att säkra segern. Örebro har radat upp fyra raka förluster och det beror främst på att defensiven och det kollektiva arbetet inte varit lika bra som tidigare.

Talangen är nöjd med spelet

Örebro Hockey kommer från fyra raka förluster mentalangen Glenn Gustafsson oroar sig inte. Man får försöka tänka lite positivt. Jag tycker ändå att vi kan ta med oss mycket från matchen mot Brynäs och även från Färjestads matchen. Vi spelar ändå bra hockey och skapar lägen för att kunna vinna. Det finns mycket positivt att ta med oss, säger Glenn Gustafsson till Nerikes Allehanda. 19-årige Glenn Gustafsson har blivit målskytt i de två senaste matcherna, mot Färjestad och Brynäs.

  1. HV71 – Mora                    1

HV71 har en svag resultatrad men det beror delvis på att de mött tufft motstånd i kombination med lite otur. Uddamålsförlusten borta mot Växjö senast var ingenting att skämmas för. Dessförinnan krigade HV till sig en snygg övertidsseger mot Skellefteå. Mora har förlorat de två senaste matcherna borta mot Linköping och hemma mot Växjö. Spelet var stundtals godkänt mot Växjö men smålänningarnas spetsspelare fällde avgörandet.

Landslagsbacken lånas ut

Den danske landslagsbacken Matias Lassen har haft svårt att övertyga i SHL-spelet för Mora den här säsongen. 21-åringen står noterad för 17 matcher men ännu inga poäng – och kanske kan han få det att lossna bättre i SHL-kollegan Malmö? Klart är i alla fall att Lassen lånas ut från Mora till Malmö, i åtminstone fyra matcher, då skåningarna haren del skadebekymmer.

Malmö har kort om folk på backsidan och detta är ett perfekt tillfälle för Matias att få mycket speltid de kommande matcherna, säger sportansvarige Anders Sundby till Moras webbplats. Enligt Expressens blogg MrMadhawk.se så väljer Mora att låna ut den unge dansken då laget förväntar sig att få tillbaka Daniel Grillfors och Viktor Amnér från skadelistan.

  1. Linköping – Skellefteå      X2

Linköpings form är svårvärderad. De hade en del tur som tog två poäng mot Brynäs för tre omgångar sedan och 1-5-förlusten mot Frölunda var direkt svag. Däremellan besegrades nykomlingen Mora med 1-0 på hemmais och det slog inte gnistor om den insatsen heller. Skellefteå har sett starka ut en längre tid och det beror inte minst på att deras ledande förstakedja öst in poäng. Skellefteå nollades dock mot HV71 senast och det återstår att se om det var en tillfällighet.

  1. Växjö – Luleå                    1X

Växjö fortsätter att imponera på oss och smålänningarna gjorde vad som krävdes för att besegra HV71 med 2-1 i tisdagens derby. Växjö har visat sig otroligt komplett, såväl offensivt som defensivt den här säsongen. Luleå har stundtals problem med sitt målskytte och norrbottningarna måste prestera på topp för att kunna skrälla i kväll. Växjö kliver in till spel som tydliga favoriter enligt sajter med välkomstbonus och det är svårt att ha några större invändningar emot det.

  1. Salzburg – EHC Linz        1

EHC Liwest Linz har varit det bättre laget sett till säsongen som helhet men nu är formen dålig. Det har bara blivit en seger under ordinarie tid de sett till de fem senaste matcherna. Red Bull Salzburg är starka på hemmaplan där de bara förlorat en av de fem senaste försöken och det senaste inbördes mötet mellan lagen i den här hallen slutade med en 4-2-seger för Red Bull Salzburg. Linz måste höja sig gentemot de senaste matcherna för att kunna skrälla.

EHC Linz visar tveksam form

EHC Linz inledde säsongen överraskande starkt men har tappat fart under den senaste månaden och förlorat fem av sina sex senaste matcher. Förra veckan tappade man en 3–2-ledning i slutperioden hemma mot EV Vienna Capitals och föll med 3–4. Tre dagar senare blev det förlust med samma siffror borta mot Medvescak. I kväll väntar bortamatch mot RB Salzburg. Lagen möttes för en och en halv månad sedan i Eisarena i Salzburg och då föll EHC Linz med 2–4.

  1. Bakersfield – Stockton    1X2

Bakersfields 7–3-seger mot San Antonio ser på pappret ut som vilken AHL-match som helst, men då förbiser man att det inte bara fanns tolv hockeyspelare på isen –utan vid ett tillfälle också 10 549 teddybjörnar. Det var nämligen årets upplaga av traditionen ”Teddy Bear Toss Game” och när hemmalagets Brad Malone satte 1–0 så var det startsignalen för att alla 8 862 åskådare i arenan skulle slänga ner sina medhavda nallar på isen.

Så fort pucken gick in så log jag och tänkte ”passa på att njuta av det här ögonblicket”, säger Malone till Unibet. Men nu är det tillbaka till det nallebjörnslösa allvaret igen för ett Bakersfield som har två raka segrar i ryggen: Vi måste ta det självförtroendet med oss in i helgen. Vi har tre jätteviktiga matcher framför oss innan vi åker ut på bortaturné, säger Malone.

  1. Servette – Lugano                2

Efter tre raka förluster ser HC Lugano ut att ha hittat rätt igen och laget kommer nu från två raka segrar på bortais. 4–1-segern borta mot HC Ambri-Piotta följdes upp av 5–4 borta mot Davos sedan laget hämtat upp ett0–2-underläge i första perioden.

Ikväll väntar bortamatch mot Geneve-Servette, ett lag som Lugano har tre raka segrar mot. Senast lagen möttes i Patinoire des Vernets vann Lugano med 4–0 efter att bortamålvakten Elvis Merzlikins storspelat.