Menu

Stryktipset: Tipsförslag Vecka 51

Leicester Schmeichel spelar bild

Underbart Stryktips dan-före-dan väntar nu på lördag! Nedan hittar du våra tipsförslag på samtliga Stryktipset-matcher som är med på kupongen Vecka 51. Det är Premier League som gäller, precis som vanligt. Vi tror som mest på dessa lag: West Brom, Leicester City och Crystal Palace. Nedan förklarar vi varför. Vi kikar på varje fotbollsmatch och skriver ett par rader om samtliga. Det återstår att se, vem som får 13 rätt denna vecka och ger sig själv en riktigt fin julklapp.

 1. Leicester – Manchester United 1

Båda lagen åkte ur Ligacupen i veckan men det var skillnad på förlusterna: Leicester pressade Man City till straffar medan United floppade mot Bristol City… Zlatans mål var det enda glädjeämnet. Vi gillar inte United-formen och börjar med den pigga Leicester-ettan!

 1. Brighton – Watford 1

Brighton har inte vunnit på länge men här gillar vi läget att ge fansen en julklapp. Möter ett Watford som definitivt tappat fart, delvis beroende på skador. Rejäl kampinsats att vänta från hemmalaget och det kan mycket väl räcka!

 1. Burnley – Tottenham X

Det är ruskigt svårt att göra mål på Burnley och laget har ju flera gånger visat att man kan störa de allra bästa – exempelvis klarade man 1-1 borta mot Tottenham tidigt på säsongen. Tottenhams självförtroende fick sig en törn mot Manchester City och här kommer Kane & Co få slita hårt för utdelningen.

 1. Manchester City – Bournemouth 1

Det är ju bara att fortsätta med hyllningen av Manchester City: utskåpningen av Tottenham var mäktig. Gick dessutom vidare i Ligacupen i veckan. Bournemouth lade sig platt mot Liverpool hemma – detta blir inte direkt enklare… Dunderspik.

 1. Southampton – Huddersfield 1

Segersug hos Southampton efter fem raka utan ”trea” – och det ska sägas att schemat varit ganska tufft. Huddersfield fick skön islossning mot ett sargat Watford senast och formen har repat sig. Tipset ändå till Southampton och 1X räcker.

 1. Stoke – West Brom 2

Kostsamma förluster för Stoke de senaste helgerna och vi har sällan blivit imponerade av laget. Är numera bräckligt bakåt. West Bromwich har 16 (!) raka utan seger men har ändå gjort vettiga insatser på sistone. Är oerhört segersuget och kan lätt slå till här.

 1. Swansea – Crystal Palace 2

Att Swansea är jumbo är svårt att ifrågasätta. Skapade just ingenting mot Everton senast och här går vi gärna emot. Palace har ju fått ett solklart lyft och vi är inte särskilt förvånade. Tippas tydligt!

 1. West Ham – Newcastle 1

Moyes har nu verkligen fått ordning på West Ham – och frågan är om inte Newcastle också borde fundera på ett tränarbyte… Laget befinner sig i fritt fall, en poäng på de nio senaste, och att laget nu är under strecket känns ”rätt”. Sund etta!

 1. Aston Villa – Sheffield U 1

Två lag på samma poäng – men visst kommer Aston Villa så småningom vara en bit före. Förlusten borta mot Derby senast var inget att skämmas över och formen känns stabil. Betydligt värre för Sheffield United. Efter en riktig succéstart har nykomlingen kört fast och det kommer bli svårt att studsa tillbaka.

 1. Bolton – Cardiff 2

Hemmaförlusten mot Burton sved och Boltons uppryckning har stannat upp något. Cardiff fortsätter däremot att imponera stort i toppstriden. Är 31 poäng före Bolton och vi litar på att klasskillnaden tar ut sin rätt.

 1. Leeds – Hull 1

Pontus Jansson blev matchvinnare senast och Leeds hänger på kring kvalstrecket. Det kan ändå vara läge att varna här. Hull kan betydligt bättre än vad tabellen visar och har börjat se bättre ut. Helgarderingen behöver inte vara fel i jakten på hög utdelning.

 1. Queens PR – Bristol C 2

Fyra lag återstår i Ligacupen: Arsenal, Chelsea, Manchester City – och Bristol City! Det säger väl det mesta om lagets succé och veckans seger mot Manchester United kändes knappt överraskande. Viktig seger för QPR senast men överlag svag form en längre tid. Lätt att tro på medgångslaget Bristol!

 1. Sheffield W – Middlesbrough X

Två rätt rejäla besvikelser som inte får det att lossna och nu börjar det bli jobbiga avstånd uppåt. Vi rankar ”Boro” som det bättre laget men hemmafavören väger ganska tungt. Hårt och målsnålt att vänta.